Quantcast

Kino teatruose filmas „Vandens forma“ atgims visiškai kitu žanru

  • Teksto dydis:

Net keturias „Oskarų“ statulėles susižėrusi ir geriausiu praėjusių metų filmu paskelbta drama „Vandens forma“ nuo šio savaitgalio atgims visiškai kitu žanru – kino teatruose pasirodys kur kas labiau šiurpą kelianti siaubo juosta „Undinė. Mirties ežeras“. Šie filmai gretinami ne šiaip sau – jų tema yra labai panaši. Nufilmuoti tokio tipo juostą tapo ir didžiuliu iššūkiu jo kūrėjams.

„Šią juostą kurti buvo labai sudėtinga, nes daug veiksmo vyksta po vandeniu. Teko samdyti ne tik narus patarėjus, bet ir operatorius, mokančius dirbti tokiomis sunkiomis sąlygomis. Filmavimai vyko rugsėjį, tuomet vandens temperatūra jau vos 5-7 laipsniai šilumos. Aktoriams buvo itin sudėtinga, beveik visi po to sirgo peršalimo ligomis. Žinoma, visi aktoriai po drabužiais dėvėjo hidrokostiumus, tačiau tai gelbėjo tik iš pradžių“, – apie iššūkius filmuojant juostą pasakoja režisierius Sviatoslavas Podgajevskis.

Tačiau jis sako, kad taip pasisekė ne visiems. Pavyzdžiui, pagrindinio vaidmens atlikėja, vaidinusi undinę tokio neperšlampančio ir šilumą saugančio kostiumo dėvėti negalėjo, nes turėjo būti pusnuogė.

„Ji taip sušaldavo, kad net pamėlynuodavo. O tada jau būdavo labai panaši į monstrą“, – prisimena režisierius.

Siaubo trileryje atgyja senovinis undinės prakeiksmas. Įsimylėjęs ir apie būsimą šeimyninę laimę svajojantis jaunuolis Romanas (aktorius Jefimas Petruninas) vieną vakarą išeina pasivaikščioti į mišką. Klajodamas nepažįstamais takais, vaikinas prieina ežerą, o ant jo kranto sutinka keistą merginą, kuri sušnabžda jam žodžius „Tu mane myli“ ir pradingsta.

Negana to, jo gyvenime ima dėtis iš pradžių keisti, o vėliau vis labiau bauginantys dalykai: nemiga, haliucinacijos ir, kas svarbiausia, jis niekaip negali nustoti galvoti apie miške sutiktą moterį. Romano mylimoji Marina jaučia Romano susvetimėjimą, tačiau nieko negali padaryti.

Bandydamas išsiaiškinti šią paslaptį, Romanas netrukus išgirsta su baime iš lūpų į lūpas pasakojamą legendą apie undinę. Neva jo aptiktame miško glūdumoje tyvuliuojančiame ežere prieš kelis šimtus metų nuskendo mergina. Ji nemirė, o pavirto undine, pakerinčia vyrus ir nusitempiančia juos į šaltas ežero gelmes.

Siekdama susigrąžinti mylimą sužadėtinį, Marina pasirengusi bet kokiai aukai, tačiau kerštingoji undinė nesiruošia taip lengvai atiduoti savo grobio. Pragariškas galias ji nukreipia ne tik į Romaną, bet ir į jo sužadėtinę. Jaunuolių meilė turės atlaikyti paslaptingą praeities prakeiksmą, grasinantį ne tik jų laimei, bet ir gyvybėms.

Senųjų legendų prakeiksmu aidintis siaubo filmas „Undinė. Mirties ežeras“ Lietuvoje pradedamas rodyti jau šį penktadienį, liepos 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių