Quantcast

Kino premjeros: kosminė patriotizmo pamoka ir pažintis su būsimu žentu

  • Teksto dydis:

Kino teatruose pasirodė amerikiečių komedija apie tėvo pažintį su mylimos dukrelės "vagimi" ir rusų patriotinis filmas apie legendinę pergalę kosmose.

Kodėl būtet jis?

"Kodėl būtent jis?" – taip vadinosi neseniai matyta amerikietiška komedija, kurioje pirma pažintis su būsimuoju žentu mylimos dukrelės tėvui įvarė šoką. Aišku, kad tėvai į dukros mylimąjį visada žvelgia visai kitomis akimis, nei laiminga jaunėlė. Iš to galima susukti begalę juokingų siužetų. Vienas jų atgyja naujoje komedijoje "Naktis su uošviu". Tik pagrindinio šeiminio konflikto veikėjai čia charakterizuojami priešingai, negu filme "Kodėl būtent jis?". Nervingą Los Andželo muzikantą Martiną apima tikras siaubas sužinojus, kad netrukus jo laukia pirmasis susitikimas su mylimosios Džinės tėvu. Nerimauti yra dėl ko – juk ponas Galas yra itin griežtas ir geru humoro jausmu nepasižymintis verslininkas. Pirmasis pasimatymas abiem paliko blogą įspūdį, bet netrukus vyrai gauna progą drauge pasidarbuoti.

N-16

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo balandžio 21 d.

 

 

Kosminė patriotizmo pamoka

Kosmonautikos dienai skirta patriotinio filmo "Atvirame kosmose" (originalus pavadinimas "Pirmųjų laikas") premjera Rusijoje, nepaisant įvairių viešų reklaminių akcijų (buvo organizuotas seansas specialiai Dūmos nariams, o mokytojai žadėjo moksleiviams už pateiktą bilietą rašyti po du penketus), planuotų pajamų negavo ir šioje srityje gėdingai pralaimėjo amerikietiškam veiksmo filmui "Greiti ir įsiutę 8". Užtai 1965-ųjų kovą rusai amerikiečius tikrai buvo aplenkę, nes Šaltojo karo konfrontacijoje rusams bet kokia kaina norėjosi savo didžiausius priešus nugalėti kosmose. Partija liepė padaryti viską, kad rusų kosmonautas taptų pirmuoju žmogumi, išėjusiu į atvirą kosmosą. Pagrindinis šios misijos krūvis atitenka lakūnams bandytojams Pavelui Beliajevui ir Aleksejui Leonovui.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo balandžio 21 d.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių