Quantcast

„Kino pavasaryje“ – vienas laukiamiausių svečių

Į Vilnių atvyko vienas laukiamiausių festivalio „Kino pavasaris“ svečių – režisierius iš Prancūzijos Michelis Hazanavicius.

Pavakarę į Vilnių atskridęs režisierius M. Hazanavicius sako, kad Lietuva jam visą laiką buvo šalis apgaubta paslapties, nes, nors ir žinojo, kad jo seneliai Lietuvos žydai į Prancūziją persikėlė  Trečiajame XX a. dešimtmetyje, apie tai šeimoje nedaug buvo kalbama.

„Apie Lietuvą žinau nedaug, bet mano senelis, mano tėvo tėvas buvo iš Lietuvos, kiti giminaičiai–  iš Lenkijos ir Ukrainos. Jie – žydai. Žinoma, čia didelis žydų paveldas. Lietuva man visą laiką buvo truputį paslaptinga, nes vienas iš tėvų buvo tylenis, nedaug pasakojo apie Lietuvą“, – tikina režisierius.

M. Hazanavicių labiausiai išgarsino prieš ketverius metus sukurtas filmas – nespalvota nebyli juosta „Artistas“, pelnęs begalę prizų – tarp jų Bafta, Oskarą. „Artistas“ tapo labiausiai apdovanotu prancūzų filmu. Pats režisierius sako, kad „Artisto“ sėkmė jo gyvenimo nepakeitė.

„Gyvenimas iš tikrųjų nepasikeitė. Mano įvaizdis gal kiek pakito, bet gyvenimas – ne. Profesine prasme dabar yra lengviau rasti finansavimą filmams, žmonės labiau pasitiki“, – mano režisierius.

Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris“ rodomas naujausias M. Hazanaviciaus darbas karinė drama „Ieškojimai“, pasakojanti apie čečėnų ir rusų vaikus. Režisierius sako, kad kuriant filmus jam svarbiausia papasakoti istoriją.

„Rengiausi dokumentiniam filmui, ieškojau medžiagos ir sutikau keletą čečėnų. Buvau labai nustebęs, kokia yra praraja tarp realių žmonių ir to, kaip jie yra pateikiami žiniasklaidoje. Todėl norėjau kažką padaryti, parodyti, kad Europai ne vis tiek kas ten vyksta, ir po truputį ėmiau kurti filmą. Juostos „Artistas“ sėkmės leido sukurti šitą filmą“, – kalba M. Hazanavicius.

Antradienį režisierius dalyvaus savo filmo „Ieškojimai“ pristatyme ir susitiks su žiūrovais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių