Quantcast

„Kalifornijos svajos“ susišluos visus „Oskarus“?

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Holivudą nušvies kino žvaigždės, susirinksiančios į kasmetinę „Oskarų“ ceremoniją. Ir didžiausios šlovės, kaip prognozuojama, sulauks svajingas ir nostalgiškas miuziklas „Kalifornijos svajos“ (La La Land).

Damieno Chazelle'io (Deimieno Šazelio) juosta nominuota trylikai apdovanojimų, o daugelis prie šio filmo dirbusių ir „Oskarui“ nominuotų žmonių laikomi beveik garantuotais laimėtojais. Žinoma, jeigu lažybų organizatoriai yra teisūs.

Filmas, kuriame Emma Stone (Ema Stoun) vadina karjeros siekiančią aktorę, o Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas) – sunkiai besiverčiantį džiazo muzikantą, įsimylėjusius Los Andžele, sužavėjo kritikus ir jau uždirbo dešimt kartų daugiau už 30 mln. JAV dolerių, kurie buvo išleisti šiam filmui sukurti.

Tinklalapyje „Gold Derby“, kuriame lyginamos ekspertų prognozės, nurodoma, kad šis miuziklas yra aiškus favoritas dešimtyje kategorijų, tarp jų ir geriausio filmo, režisieriaus, aktorės, muzikos ir dainos.

Tiesa, manoma, kad jam nepavyks pagerinti ankstesnio rekordo ir gauti 11 „Oskarų“, kaip anksčiau padarė „Ben-Huras“ (Ben-Hur), „Titanikas“ (Titanic) ir „Žiedų valdovas. Karaliaus sugrįžimas“ (The Lord of the Rings The Return of the King).

„Labai jaudinanti akimirka“

„Kalifornijos svajos“ kovos dėl geriausio filmo apdovanojimo su dar aštuoniais filmais, tarp kurių yra ir juostos „Atvykimas“ (Arrival), „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea) ir „Mėnesiena“ (Moonlight).

Didžiausia intriga – kas laimės geriausio aktoriaus apdovanojimą. Kelias pastarąsias savaites visi buvo beveik įsitikinę, kad tai bus Casey Affleckas (Keisis Aflekas), suvaidinęs juostoje „Mančesteris prie jūros“. Tačiau jį vejasi Denzelis Washingtonas (Denzelis Vašingtonas), suvaidinęs filme „Tvoros“ (Fences).

„Labai jaudinanti akimirka. Buvau nominuotas tik kartą. Buvau jaunesnis ir to nevisiškai įvertinau, – sakė 41-erių metų C. Affleckas, kuris 2008 metais buvo nominuotas antrojo plano aktoriaus kategorijoje, tačiau apdovanojimo negavo. – Akademijoje yra daugybė žmonių, kuriais aš žaviuosi. D. Washingtonas yra vienas iš žmonių, išmokiusių mane vaidinti, tačiau asmeniškai jo niekada nesu sutikęs.“

Prognozuojama, kad E. Stone gaus savo pirmąją statulėlę geriausios aktorės kategorijoje, nors naujausią konkurenciją jai sudaro prancūzė Isabelle Huppert (Izabel Huper), kuri jau apdovanota „Auksiniu gaubliu“ ir kitais apdovanojimais už filmą „Ji“ (Elle).

Tiesa, R. Goslingui tokia sėkmė neprognozuojama. Jis atsilieka nuo C. Afflecko ir D. Washingtono, kaip ir Andrew Garfield (Endriu Garfildas), nusifilmavęs juostoje „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), ir Viggo Mortensen (Vigas Mortinsenas), suvaidinęs filme „Šaunusis kapitonas“ (Captain Fantastic).

Politinis aktyvizmas

89-oji „Oskarų“ įteikimo ceremonija bus tiesiogiai rodoma per ABC televizijos kanalą. Ją ves komikas ir vėlyvos pokalbių laidos vedėjas Jimmy Kimmelis (Džimis Kimelis). Ceremonija prasidės 3.30 val. Lietuvos laiku.

„Oskarų“ ceremonija jau ne kartą yra tapusi politinio aktyvizmo scena, kurioje reiškiama vienokia ar kitokia politinė pozicija.

Ir šiemet nebus išimtis. „Oskarų“ savaitgalis prasidėjo mitingų prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) politiką, kurį surengė Beverli Hilse įsikūrusi „United Talent Agency“. Mitingo metu kalbėjo aktoriai Jodie Foster (Džodi Foster) ir Michaelas J. Foxas (Maiklas Dž.Foksas).

Šių metų nominantai taip pat atspindi kino akademijos siekį užtikrinti įvairovę po prieš dvejus metus kilusio nepasitenkinimo „per daug balta „Oskarų“ ceremonija, po kurios pasigirdo raginimų boikotuoti apdovanojimus.

Šiemet juodaodžiai aktoriai Mahershala Ali (Mahersšala Ali) ir Naomie Harris (Naomi Haris) yra pirmą kartą nominuoti už jų vaidmenis „Mėnesienoje“ (Moonlight). O kino veteranai D. Washingtonas ir toje pačioje juostoje nusifilmavusi Vila Davis (Viola Deivis) bendrai yra nominuoti vienuolikai apdovanojimų. D. Wahinstonas jau turi du „Oskarus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių