Quantcast

„Kalifornijos svajos“ gavo daugiausiai „Auksinių gaublių“ nominacijų

  • Teksto dydis:

Holivudo apdovanojimų sezonui įsibėgėjant, režisieriaus Damieno Chazelle'o (Damjeno Čazelo) duoklė amerikietiškų miuziklų Aukso amžiui – juosta „Kalifornijos svajos“ (La La Land) – pirmadienį buvo nominuota net septyniems „Auksinio gaublio“ apdovanojimams, tarp jų – geriausio miuziklo arba komedijos, geriausio aktoriaus ir geriausios aktorės kategorijose.

Į geriausių aktorių „Auksinius gaublius“ pretenduoja „Kalifornijos svajose“, kurių veiksmas vyksta šių dienų Los Andžele, suvaidinę Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas) ir Emma Stone (Ema Stoun).

Dramos „Mėnesiena“ (Moonlight), „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea) ir „Florence“ (Florence Foster Jenkins) gavo atitinkamai šešias, penkias ir keturias nominacijas. Į keturis „Auksinius gaublius“ pretenduos ir „Liūtas“ (Lion).

„Auksinių gaublių“ nominacijos skelbiamos įtakingajai Kino aktorių gildijai (SAG) dar nepaskelbus savo favoritų, todėl jos laikomos pirmuoju galimų „Oskarų“ laureatų, kurie bus paskelbti vasario mėnesį, pranašais. SAG nominacijų laukiama vėliau šią savaitę.

Kartu su „Kalifornijos svajomis“ geriausios komedijos arba miuziklo kategorijoje „Auksiniam gaubliui“ yra nominuoti „20th Century Women“, „Deadpool“, „Florence“ ir „Sing Street“.

Dėl „Auksinio gaublio“ dramos kategorijoje varžysis Melo Gibsono karinė juosta „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), trileris „Hell or High Water“, šeimos dramos „Liūtas“ ir „Mančesteris prie jūros“, jaunuolio brendimo istorija „Mėnesiena“.

74-oj i „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija įvyks sausio 8 dieną Beverli Hilso viešbutyje „Beverly Hilton“. Jos vedėjas bus Jimmy Fallonas (Džimis Falonas).

Ekspertai „Kalifornijos svajas“ laiko favoritu keliose kategorijose.

„Paprastai „Gaublių“ balsuotojai mėgsta paskirstyti apdovanojimus daugybei skirtingų filmų, bet iš tikrųjų galiu matyti galimybes („Kalifornijos svajoms“) laimėti filmo apdovanojimą ir (apdovanojimus) Ryanui Goslingui ir Emmai Stone“, – naujienų agentūrai AFP sakė apdovanojimų prognozių svetainės „Gold Derby“ direktorius Chrisas Beachumas (Krisas Bičamas).

„Jis turi labai gerus šansus (kovoti dėl apdovanojimų) režisūros ir galbūt muzikos ar dainos kategorijose – filmas gali tikrai gerai pasirodyti“, – pridūrė jis.

Favoritai

Kennetho Lonergano (Keneto Lonergano) „Mančesteris prie jūros“, kuris pelnė Casey Affleckui (Keisiui Aflekui) geriausio dramos aktoriaus nominaciją, monopolizuoja dėmesį dramų stovykloje.

Kitas favoritas čia yra Barry Jenkinso (Bario Dženkinso) „Mėnesiena“, pelniusi nominacijas režisieriui ir aktoriams Naomie Harris (Naomi Haris) bei Mahershalai Ali (Maheršalai Aliui).

„Liūtas“, pasakojantis apie vaikiną iš Indijos, įsivaikintą australų šeimos ir seniai prarastų kraujo giminaičių ieškantį su žemėlapių programos „Google Earth“ pagalva, taip pat yra laikomas realiu pretendentu į „Oskarus“.

Ši Gartho Daviso (Garto Deiviso) drama pretenduoja į geriausios dramos ir geriausių antrojo plano aktorių „Auksinius gaublius“. Pastarosiose dviejose kategorijose yra nominuoti Devas Patelis ir Nicole Kidman (Nikol Kidman).

Nominacijos buvo paskelbtos Kalifornijoje dar prieš aušrą ir pabudusios žvaigždės socialinėje žiniasklaidoje reiškė savo šoką, pasitenkinimą ar dėkingumą.

„Ačiū, „Auksiniai gaubliai“! Mums dabar kalbant, visa „Deadpool“ komanda dalyvauja absurdiškame ankstyvo ryto kutenimo mūšyje“, – „Twitter“ pajuokavo šios komedijos apie superherojus žvaigždė Ryanas Reynoldsas (Rajenas Reinoldsas), kuris buvo nominuotas geriausio komedijos ar miuziklo aktoriaus kategorijoje.

Lily Collins (Lili Kolins), kuri buvo nominuota už darbą Warreno Beatty (Voreno Bičio) filme „Netaikomos taisyklės“ (Rules Don't Apply), „Instagram“ paskelbė nuotrauką, kurioje ji matoma iš džiaugsmo ir nuostabos ranka prisidengusi burną.

„Akimirka, kai tavo mama nufotografuoja tave nominuojamą tavo pirmajam „Auksiniam gaubliui“. Neįkainojama. Vis dar negaliu kvėpuoti. Neapsakomai pagerbta, dėkinga ir besididžiuojanti. Tai negali būti tikra!“ – parašė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių