Quantcast

Kaip teisingai išsirinkti batutą?

  • Teksto dydis:

Pramogų gryname ore sezonas įgauna pagreitį, todėl galbūt susiduriate su dilema: o gal nusipirkti batutą? Ši pramoga pasižymi aibe privalumų, tačiau nepaprastai svarbu, kad būtų saugi.

Saugumą užtikrina teisingai pasirinktas batutas ir protingas juo naudojimasis. Verta investuoti į produktą, pasižymintį geromis techninės specifikacijos charakteristikomis bei saugumo sertifikatais. Kaip išsirinkti tokį batutą ir į ką būtina atkreipti dėmesį? Žmonės ne taip dažnai perka batutus, kad galėtų gerai išmanyti visas šių daiktų subtilybes, todėl Varle.lt specialistai parengė patarimus, kurie padės protingai išsirinkti saugų ir kokybišką batutą.

Pagrindiniai batuto pasirinkimo aspektai


Maksimali apkrova

Tai vienas svarbiausių parametrų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį perkant batutą. Maksimali batuto apkrova labiausiai priklauso nuo panaudotų medžiagų kokybės ir pritaikytos konstrukcijos. Renkantis konkretų batuto modelį būtina atkreipti dėmesį į asmenų, kurie šokinės vienu metu, skaičių. Kai batutu naudosis tik vaikai, maksimalios apkrovos svorio limitas iki 100 kg yra pakankamas, tačiau jei su vaiku šokinės ir suaugusieji, rinkitės batutą su didesne (150 kg) maksimalia apkrova. Didesnė leidžiama maksimali batuto apkrova užtikrina didesnę kelių asmenų judėjimo ant batuto laisvę.

Batuto skersmuo

Batuto skersmenį rinkitės atsižvelgdami į disponuojamo sodo, kiemo ar kitos erdvės, kurioje planuojate įrengti batutą paviršiaus dydį. Šiuo atveju omenyje reikia taip pat turėti asmenų, kurie naudosis batutu vienu metu, skaičių. Taisyklė čia labai paprasta – kuo didesnis skersmuo, tuo didesnis naudojimosi patogumas.

Batutu, kurio skersmuo yra 180 cm ir 270 cm, rekomenduojama naudotis 1, daugiausiai 2 žmonėms. Bututu, kurio skersmuo 305 cm, 330 cm ar 380 cm, saugiai naudotis gali iki 3 asmenų vienu metu, o ant 430 cm skersmens batuto linksmintis gali iki 5 žmonių. Šie skaičiai yra rekomendacinio pobūdžio, nes svarbiausia yra neviršyti leistinos maksimalios apkrovos ir nepažeisti saugaus naudojimosi taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių