Quantcast

Kaip iš servetėlių sukurti verslą?

  • Teksto dydis:

Irina Grikienienė – dviejų vaikų mama bei dekupažo meistrė. Anksčiau dirbusi projektų vadove, vieną dieną ji nustūmė oficialius darbus į šoną ir visą save atidavė mėgstamai veiklai – dekupažui. Iš kur Irina sėmėsi drąsos ir kas lėmė jos sėkmę, domėjosi laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristina Rimienė bei Renata Mikailionytė.

Rekomendacijos ir „Facebook“ reklama

Irina neabejoja, kad kiekvienas idealiai pagamintas daiktas anksčiau ar vėliau randa pirkėją. Rekomendacijos iš lūpų į lūpas, pagyros virtualiuose forumuose – labai greitai Irinos hobis ėmė reikalauti daugiau laiko negu pagrindinė profesija.

Pasireklamavus dar ir „Facebook“ paskyroje įvyko lūžis: Irina suprato, kad tiesiog nebespės atlikti visų užsakymų, todėl atsisakė kitų darbų ir ėmėsi tik dekupažo. „Nė kiek nesigailiu“, – šypsosi Irina. Ir pasakoja, kad taip atsitiko ne jai vienai: „Būna, apmokau besilaukiančias moteris dekupažo, tai taip ir negrįžta jos į darbus.“

3000 servetėlių

Irinos kolekcijoje – keli tūkstančiai servetėlių. Moteris neslepia, kad didelė rezultato paslaptis slypi servetėlės grožyje (piešinys ant dekoruojamo daikto kuriamas būtent iš piešinio ant servetėlės), todėl stengiasi jų ieškoti, kur tik įmanoma: kelionėse, šventėse, o kartais padovanoja ir supratingi bičiuliai.

„Pradėti dekupažuoti tikrai nėra sudėtinga: juk svarbiausias akcentas – servetėlė – gali būti ir nemokamas, o teisingai naudojant kitas priemones, rezultatas tikrai viską atperka. Svarbiausia – kantrybė ir begalinis kruopštumas. Rankų darbas visada buvo ir bus vertinamas, todėl visas, užsiimančias panašia veikla, noriu padrąsinti nebijoti, reklamuotis, skelbti apie save ir tikrai vieną dieną pavyks tai paversti pragyvenimo šaltiniu“, – TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ žiūroves drąsins dekupažo meistrė.

Apie tai, kaip mėgstamą veiklą paversti verslu laidoje „Pasaulis pagal moteris“ – šį šeštadienį 10 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štreio

Štreio portretas
Tik niekam nereikalingas tos tavo servetėlės.Bukagalviai ,kad nepriturėtumėte nuostolių,noriu pasakyti,kad prieš pradedant kažkokią verslo rūšį reikia ištirti ir išsiaiškinti paklausą ir negalvoti ,kad štai darysiu tą ,ar tą.Jeigu nėra paklausos,verslas žlugs su nuostoliais.Paklausos nera todėl, kad nėra Lietuvoje vidutiniosios darbo žmonių grupės.Ji sunaikinta tų, kuriuos rinko tauta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių