Quantcast

Kai animacija daugiau nei pramoga: 5 Kung Fu Pandos gyvenimo pamokos

  • Teksto dydis:

Bent vieną Kung Fu Pandos filmą greičiausiai matėme visi, o jei ne – tai bent jau esame matę mielą juodai baltu kailiu pasipuošusi pandos patiną vardu Po. Tačiau ar susimąstėte, kad storulis Kung Fu meistras Po, Meistras Shifu, Tigrė ir kiti veikėjai ne tik, kad moka gerai kautis, bet ir iš tiesų moko tiek mus, suaugusius, tiek vaikus itin prasmingų ir vertingų gyvenimo pamokų? Būtent trečiojoje Kung Fu Panda dalyje šios pamokos itin gerai pastebimos. Kokios jos?

1. Nesiknaisiok po praeitį. Tai vienas iš dažniausių patarimų, kurį gali duoti ne tik Kung Fu Panda, bet ir senoliai. Juk kas iš to, kad mes vis atsisukame į tai, kas buvo praeityje, jeigu to nepakeisime? Jei per ilgai knaisiosimės po praeities labirintus, dabartis nusidažys pačiomis negatyviausios spalvomis ir mes tiesiog prarasime gyvenimo džiaugsmą. Taip ir animaciniame filme „Kung Fu Panda 3“ pagrindinis herojus Po turi nugalėti savo norą prisiminti tai, kas buvo praeityje. Galiausiai, filmo eigoje vaikų taip mylimas herojus išmoksta, kad svarbiausia yra diena, kurioje gyveni, o ne ta, kuri praėjo. O tai yra ne vien tik vaikams, bet ir suaugusiems labai svarbi pamoka – tiesiog džiaugtis šia akimirka ir neapkrauk savęs nereikalingais rūpesčiais.

2. Nieko nėra neįmanomo. Pirmuosiuose filmuose pati idėja, kad stambi ir valgyti už viską labiau mėgstanti panda galės tapti vienu iš geriausių Kung Fu meistrų, kėlė nenumaldomą juoką. Tačiau tiek pirmojoje, tiek trečiojoje dalyje, Po įrodo, kad nieko nėra neįmanomo, jeigu tikrai labai stengiesi ir sunkiai dirbi. Tuomet netrukdo nei mažas pasitikėjimas savimi, nei prasta aplinkinių nuomonė.

3. Nesijaudink dėl to, ką kiti galvoja apie tave. Šią pamoką reikia išmokti visiems ir visada – kad ir kokie mes šaunūs būtume, kartais gali atsirasti vienas ar kitas žmogus, kuris apie mus galvos prastai. Ir mes nieko dėl to nepadarysime. Štai ir mielasis panda Po iš pat pradžių sulaukė itin daug neigiamų reakcijų iš piktojo penketuko. Jie elgėsi su mylimiausiu herojumi blogiausiai, kaip tik galima. Tačiau Po buvo stipresnis už visus penkis pikčiurnas kartu sudėjus – jis nepasidavė blogai atmosferai ir galiausiai visiems įrodė, ko iš tiesų yra vertas. Pamoka čia paprasta: niekada neleisk kitiems sakyti, kad tu negali kažko padaryti. Būk savo likimo kalvis, kovok, tikėk savimi, ir visas pasaulis puls po tavo kojomis.

4. Draugystė, palaikymas ir ištikimybė yra svarbiausios vertybės. Trečiojoje Kung Fu Panda dalyje ši gyvenimiška pamoka labiausiai išryškėja per Po santykius su likusia komandos dalimi, ypatingai Tigre. Kad ir kiek kartų Po klydo, jo draugai visada buvo šalia, kad padėtų ir palaikytų. Tuo tarpu Tigrė, nors ir ne visada sutikdama su tuo, ką daro pagrindinis filmo herojus, betarpiškai ir besąlygiškai palaikydavo savo draugą. Būtent dėl to visa penkiukė ir sugebėjo įveikti visus nesklandumus ir tik dar labiau sutvirtinti savo ryšį.

5. Šeimos galia. „Kung Fu Panda 3“ filme pirmą kartą pasirodo tikrasis Po tėvas, kuris iškart sukelia daug emocijų, su kuriomis turi susidoroti ne tik pats filmo protagonistas, bet ir abu herojaus tėvai. Ar abu tėvai pamiršta šiuos nesutarimus? Koks kiekvieno iš jų vaidmuo padedant sūnui ir kaip reaguoja Po?

Tai pamatyti galima vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay“, kurioje filmą HD raiška galima žiūrėti per bet kurį savo turimą įrenginį ir be jokių reklamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių