Quantcast

K. Juodzevičiūtė: nenoriu būti ta, kuri gali dainuoti tik Lietuvos publikai

  • Teksto dydis:

LNK muzikinio superšou „Finalo ketverto“ sostą užėmusi Kotryna Juodzevičiūtė įsitikinusi, kad lietuvaičiams iki didžiųjų scenų trūksta ne tiek ir daug – tautiečių palaikymo. „Tai, kad Juna pralaimėjo tokiu mažu balsų skirtumu, rodo, jog lietuvių muzikinis skonis gerėja, jie jau atviresni naujovėms“, – teigė ji.

Sekmadienį „Finalo ketverte“ įvyko net trys muzikinės dvikovos. Vienintelei savo sosto apginti nepavyko originaliojo ketverto narei Justinai Budaitei-Junai. „Juna – mano autoritetas, už ją šiame projekte sirgau gal net labiau nei už save pačią. Žiūrovai nusprendė, kad sostą turi užimti Lukrecija Vasiliauskaitė. Ji puikiai dainuoja, bet tai – nesulyginami dalykai. Lukrecija buvo Lietuva, o Juna – visas pasaulis“, – įsitikinusi įspūdingais pasirodymais žavinti Kotryna Juodzevičiūtė.

„Po šio žiūrovų sprendimo buvau labai pikta ant situacijos, dėl to, atėjus kitam pretendentui, iš karto siūliausi į dvikovą. Mes esam šiuolaikiški, modernūs. Jei Juną išmetė, išmėginkite ir mane – aš taip pat atstovauju jaunajai kartai ir nenoriu būti tas žmogus, kuris gali dainuoti tik Lietuvos publikai. Gera dainuoti savo šaliai, smagu būti iš čia, bet norisi atitikti pasaulinį lygį“, – emocingai kalbėjo „Finalo ketverto“ sostą dar pirmoje laidoje iškovojusi dainininkė.

„Lietuviai po truputį tobulina muzikinį skonį, bet pasiskaičius komentarus apie kokį nors atlikėją, kuris bando būti šiuolaikiškesnis ar atitikti pasaulinius standartus, jis iš karto žeminamas, sakoma, kad jis mėgina kažką kopijuoti. Mes nenorime būti amerikiečiai, mes norime būti lietuviai, bet tokie patys geri, kaip žmonės, stovintys ant didžiausių pasaulio scenų. Manau, lietuviai nepasiekia tarptautinių aukštumų, nes trūksta savo krašto žmonių palaikymo. Neretai mūsų žiūrovai ar klausytojai renkasi tai, ką paprasčiau suprasti, kas labiau girdėta. Man gaila, kad laikomės įsikibę tradicijų ir nusodiname tuos, kurie siekia lygiuotis į pasaulį“, – atskleidė viena „Finalo ketverto“ lyderių.

Nors Kotryna scenoje – ne naujokė, apie jos asmeninį gyvenimą gerbėjams nepavyksta sužinoti beveik nieko. „Aš niekada nepasakosiu apie savo ligas, šeimą ar kartą, kai verkiau. Noriu, kad žmonės į mano koncertus ateitų dėl to, kaip aš dainuoju, kaip pasirodau, o ne dėl to, kokį serialą mėgstu žiūrėti“, – požiūrį į populiarumą išreiškė Kotryna Juodzevičiūtė.

„Finalo ketvertas“ yra įtampos kupinas modernus muzikinis projektas, kurio kiekviena laida – lyg finalas. Keturi pergalės verti vokalistai kas savaitę bando apginti savo vietas muzikiniuose sostuose. Pretendentai, gavę tris teisėjų Vido Bareikio, Egidijaus Dragūno ir Martyno Tylos „taip“, gali mesti iššūkį „Finalo ketverto“ nariui. Dvikovos baigtį visada tiesioginio balsavimo metu nulemia televizijos žiūrovai. Projektą veda Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus.

„Finalo ketvertas“ – jau sekmadienį 19 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
ten galima 'dirbti ' ir po dainavimu.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Tai Lietuvos publikai nedainuok dainuok Mozambiko publikai kas daugiau gali klausyti tokios dzergdzencios dziundzes.

Nesveikas susireikšminimas

Nesveikas susireikšminimas portretas
Tu nenori dainuoti tik Lietuvos publikai (ačiū Dievui, nes labai nemalonu klausytis) - tuomet neteks dainuoti niekur kitur, nes toks susireikšminimas reiškia tik viena - tu nedainuoji iš širdies, o tai publika jaučia ir tuoj pat atstums tave su tavp pilkomis dainuškomis, net ir komisijos neišgelbės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių