Quantcast

JAV olimpinis plaukimo čempionas M. Phelpsas sulaikytas vairuojantis neblaivus

  • Teksto dydis:

JAV olimpinis plaukimo čempionas Michaelas Phelpsas (Maiklas Felpsas) antradienį paryčiais buvo suimtas už tai, kad vairavo neblaivus, pranešė Merilando eismo valdybos policija.

Į policijos akiratį jis pateko, kai buvo sulaikytas dėl greičio viršijimo ir dvigubos eismo linijos kirtimo Fort Makhenrio tunelyje Baltimorėje.

Per incidentą, įvykusį apie 1 val. 40 min. vietos (8 val. 40 min. Lietuvos) laiku, radaras užfiksavo, kad 29 metų M.Phelpso vairuojamas automobilis lėkė 135 km/h greičiu zonoje, kur didžiausias leistinas greitis – 72 km/h, nurodė policija. Aštuoniolika olimpinių aukso medalių iškovojęs atletas buvo užregistruotas ir paleistas.

M.Phelpsas, kuris yra visų laikų daugiausiai olimpinių apdovanojimų iškovojęs sportininkas, susižėręs iš visos 22 medalius, „negalėjo patenkinamai atlikti standartinių blaivumo testų“, pažymėjo policija.

Policija pridūrė, kad vienas pareigūnas važiavo paskui M.Phelpso 2014-ųjų laidos automobilį „Land Rover“ plento „Interstate 95“ tunelyje šiaurės kryptimi ir sustabdė jį prie aikštelės, kurioje mokamas tunelio mokestis.

Baltimorėje gyvenantis sportininkas buvo linkęs bendradarbiauti „per visą procesą“, sakoma policijos pranešime.

2004 metais M.Phelpsui buvo apkaltintas dėl neblaivaus vairavimo, kai jam buvo 19 metų. Tąsyk jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą mainais į 18 mėnesių bandomąjį laikotarpį.

Su naujausią incidentą galinčiais pakomentuoti M.Phelpso atstovais susisiekti kol kas nepavyko.

M.Phelpsas yra pasiekęs 39 pasaulio rekordus, iš jų 29 asmeninius ir 10 plaukiant estafete – daugiau negu bet kuris kitas plaukikas pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių