Quantcast

J. Smoriginas: šokių projektai – tramplinas į visuomenės aukurą

  • Teksto dydis:

Choreografas, baleto šokėjas Jurijus Smoriginas pats neatsiminė, kiek jau metų laido aštrius komentarus sėdėdamas šokių projektų komisijos kėdėje – teko klausti žmonos Dalios. „Ji atsimena tokius dalykus“, – juokiasi Jurijus. Sutuoktiniai suskaičiavo septynerius metus. Žymus choreografas tvirtai pareiškė: „Aš – komisijos Tutanchamonas.“

Jurijus Smoriginas – šokių komisijos narys – tapo lyg prekiniu ženklu. Visai neseniai save patį Jurijus suvaidino populiariame LRT televizijos seriale „Meilė kaip mėnulis“, kuriame aistros ir konfliktai kuriasi šokių projekto sūkuryje.  Tiesa, aštrialiežuviu vadinamas Jurijus seriale labai griežtas nebuvo.

„Visos komisijos dabar kuriamos pagal mano ir Vytenio Pauliukaičio duetą – geriečio ir blogiečio modelį, – teigia Jurijus, – bet aš nesu blogietis, tik daug reikalauju!“. Ir priduria, kad ankščiau būdavo keliami labai dideli ir griežti reikalavimai, kurie su metais kažkur išnyko. „Dabar svarbiausia, kad pedagogas turėtų darbą, o studentas diplomą“, – piktinasi.

Pats Jurijus Smoriginas pasakoja, kad jaunystėje stipriai įsižeisdavo dėl kritiškų komentarų, net jei vėliau ir suprasdavo, kad jie buvo teisingi. Visai kas kita, kai dabartinius choreografo kuriamus spektaklius supeikia meno kritikai. „Juos visus mokino tik kritikuoti, bet ne suprasti“, – teigia.

J. Smoriginas niekada nebijo kritikuoti, net sėdėdamas tiesioginėje šokių projekto transliacijoje. „Visi dalyviai į šokių projektus ateina išpopuliarėti, tai yra tramplinas į visuomenės aukurą, – sako Jurijus, – todėl sukritikuoti prieš kameras jie neverkia – bijo, kad makiažas nubėgs.“

Kaip Jurijui Smoriginui sekėsi vaidinti patį save galima pamatyti seriale „Meilė kaip mėnulis“ kiekvieną pirmadienį-ketvirtadienį, 19:50val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių