Quantcast

J. Phoenixo vaidmuo filme – išsipilžiusi svajonė dirbti su W. Allenu

  • Teksto dydis:

„Filosofijos katedra pasipildys viagra“ – taip į Jaquino Phoenixo herojaus profesoriaus Eibo Lukaso atvykimą sureaguoja viena kolegių dėstytojų naujajame Woody Alleno filme „Neracionalus žmogus“ (angl. „Irrational Man“). Radikalus ir savotiškas aktoriaus personažas – pačiame istorijos centre. Jis išgyvena egzistencinę krizę ir blaškosi, vis neapsispręsdamas, ar nuleisti rankas, ar atrasti naują įkvėpimą gyventi. Galiausiai pats gyvenimas jam pasiūlo keletą įdomių variantų.

Trissyk prestižiniam „Oskarui“ už vaidmenis filmuose „Gladiatorius“, „Ties jausmų riba“ ir „Mokytojas“ nominuotas 40-metis J.Phoenixas žurnalui „Cineplex“ atviravo, kad naujasis jo darbas filme „Neracionalus žmogus“ jam buvo ypatingas. Žinomas vyras prisipažino, kad W.Allenas buvo jo dievaitis nuo pat vaikystės. „Tai buvo mano svajonė. Žinau, kad jauni aktoriai dažnai taip sako, bet dirbti su Woody Alleno troškau nuo mažens“, – kalbėjo J.Phoenixas, kuris aktoriaus duonos pirmąsyk paragavo būdamas vos 8-erių.

Pasak Holivudo žvaigždės, 79-erių W.Alleno darbai paliko ryškų pėdsaką jo prisiminimuose. „Jis buvo pirmasis režisierius, kurio indėlį filme pats suvokiau. Pamenu 1975-ųjų W.Alleno juostą „Meilė ir mirtis“, būdamas kokių trylikos mačiau ją keletą kartų. Tai buvo pirmasis filmas, kai supratau, kad už viso to, ką regime ekrane, slypi vienas žmogus. Iki tol nesigilinau, kaip kuriamas filmas. Neturėjau suvokimo, ką daro režisierius, nors aktoriumi dirbau nuo vaikystės. Tai, ką darė Woody buvo tarsi sapnas. Todėl išties jaudinausi gavęs progą filmuotis jo filme. Nuostabu dirbti su žmonėmis, kuriais iš tiesų žaviesi“, – sakė J.Phoenixas. Aktorius atskleidė, kad sykį prieš du dešimtmečius jis mėgino dalyvauti vieno W.Alleno filmo atrankoje, tačiau tuomet jam nepasisekė. „Buvo išties liūdna, nes Woody buvo mano didvyris. Maniau, kad niekuomet nesulauksiu šio šanso, tad, kai jis man paskambino ir pakvietė vaidinti jo filme, kone šokinėjau iš laimės“, – pasakojo J.Phoenixas.

Filme „Neracionalus žmogus“ aktoriaus herojus Eibas turi dvilypę reputaciją. Jis garsėja kaip nuostabus Imanuelio Kanto ir Soreno Kierkegaardo filosofijos dėstytojas bei moterų gundytojas, kuriam atsispirti nepajėgia nei dėstytojos, nei studentės. Juostoje, kurioje W.Allenas meistriškai sujungia romantiką, komediją ir dramą, Eibo laukia pažintis su dviem labai skirtingomis moterimis – kūniškos meilės geidžiančia ištekėjusia chemijos profesore Rita (akt. Parker Posey) ir valiūkiška raudonplauke studente Džile (akt. Emma Stone).

Romantiška ir mįslinga naujoji W.Alleno drama „Neracionalus žmogus“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau rugpjūčio 7 dieną.

Filmo „Neracionalus žmogus“ anonsas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių