Quantcast

J. Miliauskaitė vaizdo klipą pristato po 10 metų pertraukos

  • Teksto dydis:

„Tai buvo labai seniai, greičiausiai koks dešimtmetis praėjo nuo momento, kai filmavausi savo paskutiniame klipe“, – nusijuokia akustinės muzikos dainų kūrėja ir atlikėja Jūratė Miliauskaitė. Moteris, artėjant gražiausioms metų šventėms, pristato naują savo kalėdinę dainą ir vaizdo klipą.

Daina „Kalėdų lietus“ – Jūratės muzikos tęstinumo pavyzdys. Ji lyriška, melodinga su prasmingu tekstu. „Šią dainą sukūriau labai greitai. Idėja kilo per 15 minučių, vėliau prireikė šiek tiek laiko aranžuotei, kurią darė Andrius Gružauskas“, - kūrinio atsiradimo istoriją prisimena Jūratė.

Pačiai J. Miliauskaitei ši daina tarsi linksmas atvirukas kalėdine tematika. „Klausytojai gal kitaip įsivaizduoja šventines dainas – greitesnes ir ritmingesnes, o manosios štai tokios, – pristatydama dainą šypteli muzikantė iš Kauno. – Tekstą dainai parašė poetė Z. Sadauskaitė. Šis eilėraštis ilgai gulėjo mano gitaros futliare. Ir vieną dieną jis tarsi pats uždainavo. Daina simboliškai vadinasi „Kalėdų lietus“. Iš tiesų Lietuvoje dažnai per Kalėdas lyja. Tiesa, tas lietus gali būti ne tik iš dangaus – gali būti gerumo, dovanų ar emocijų lietus.“

Įdomu tai, kad po itin ilgos pertraukos Jūratė su komanda nusprendė nufilmuoti kūriniui ir vaizdo klipą. Pasikvietė į komandą stilistę Aušrą Savickienę bei fotografę Eveliną Šumilovaitę ir darbas užvirė. Tiesa, moteris kuklinasi ir nemano, kad galima naująjį darbą vadinti vaizdo klipu. „Tai labiau judanti fotosesija, kurioje užfiksuota daug emocijų. Ir didelis ačiū už tai Eglei Jackūnaitei. Paskutinis klipas, kuriame man teko filmuotis, buvo kurtas gal prieš dešimt metų“, – prisimena pašnekovė ir priduria, kad vaizdinė „Kalėdų lietaus“ versija labai lakoniška.

Paklausta, ar jau spėjo pagalvoti apie šių metų šventes, Jūratė nusijuokia. „Dovanų dar nepirkau. Dažniausiai tai darau likus kelioms savaitėms iki švenčių. Žinau, kad tai ne pats sumaniausias sprendimas, tačiau taip jau gaunasi“, – sako J. Miliauskaitė.

Garsi muzikos kūrėja ir atlikėja visuomet laukia gražiausių žiemos švenčių. Tiek dainuojanti, tiek pedagoginį darbą dirbanti atlikėja paprastai neturi laiko ilgiems šventimams, tačiau Kūčios ir Kalėdos jos gyvenime būna išimtis. „Tai laikas, kai galima nieko nedaryti, o tik ramiai leisti laiką su pačiais brangiausiais žmonėmis“, - sako Jūratė ir priduria, kad jau labai laukia Kalėdų.

Naujausia J. Miliauskaitės daina ir vaizdo klipas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių