Quantcast

J. Jankevičiui teko prisiminti nemalonų incidentą su Italijos piliečiais

  • Teksto dydis:

Justinui Jankevičiui vėl teko prisiminti nemalonų incidentą su Italijos piliečiais, kada buvo apkaltinas jų sumušimu, nors jis tuomet tik gynė merginą.

Tai Justinui priminė „Gero Vakaro Šou“, rodomo trečiadieniais 20 val. per TV3,  svečias – Lietuvoje šaknis įleidęs, kulinarinės laidos „Gardu gardu“ vedėjas italas Gian Luca Demarco.

Vos tik įėjęs į studiją, Gian Luca kreipėsi į laidos vedėją, priminęs jam šį nemalonų nutikimą. „Mums reikia išsiaiškinti, nes tu esi geras,– pradėjo Luca. – Bet kuriuo atveju tu buvai teisus. Tu teisingai padarei, kad trenkei tiems italams. <...> Kitą kartą mane pakviesk, duosim dviese, kad niekas nesiginčytų.“  Nors laidos vedėjas Mindaugas Stasiulis nutraukė šį pokalbį, priminęs, kad nereikia kurstyti agresijos, bet toks laidos svečio pareiškimas užkariavo humoristo Justino simpatijas.

Laidoje virtuvės šefas  Gian Luca Demarco pasidalins savo pastebėjimais apie Lietuvą, kurios klimatas, jo nuomone, šiek tiek „šlapokas“. Gian Luca nusistebės, kokie ramūs pas mus vairuotojai, nes įvykus autoįvykiui ramiai sėdi ir laukia policijos, o italai, tuo tarpu, rėkia bei aiškinasi santykius. M. Stasiulis prisiminė nedrausmingus Italijos vairuotojus ir jų požiūrį į pėsčiuosius. Jis papasakojo kaip Romoje bandė eiti  per perėją užsidegus žaliai šviesai. „Niekas neina per perėją, kam tu ten eini?  Kai dega žalias žmogeliukas, vairuotojai turi pravažiuoti pro žmones, tik neturi pataikyti, turi nenumušti pėsčiųjų“ – rimtai dėstė  Gian Luca.

Laidos vedėjams prakalbus apie lietuvišką maistą, Gian Luca papasakos, kaip jis dalyvavo Milane pasaulinėje mugėje: „Aš turėjau atstovauti Lietuvą. Čia juokingiausia, aš apsirengiau aukštaitiškais rūbais, buvo labai karšta. Netinka jūsų aukštaitiškas apsirengimas Milane, nedarykite to. Aš turėjau visiems daryti šaltibarščius. Visiems patiko, tiesa kai kurie turėjo  pasisemti drąsos įveikti tą momentą, kad  reikia ragauti maisto, kuris yra rožinės spalvos. Ta spalva – pas mus nuodų spalva.  Bet jei tai įveiki, tai šaltibarščiai labai skanu.“

Nesuprantama italui Gian Luca ir lietuvių meilė žalčiams: „Nesuprantu, kodėl lietuviai taip myli šitą daiktą. Jei mato jį savo namuose, tai tipo laimė?  Jei mes matome namuose, mes bėgam.“

Kitas laidos svečias renka pilnas gerbėjų arenas. Jo dainas „Nakty“, Melodija“, „Pienių vynas“, „Sustok traukiny“ ir daugelį kitų moka turbūt kiekvienas lietuvis. Šiais metais 55 metų jubiliejų švęsiantis atlikėjas, turbūt geriausio Lietuvos balso savininkas Kastytis Kerbedis dovanos savo dainas šou žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių