Quantcast

J. Didžiulis: kodėl virtome savo gyvenimo žiūrovais?

  • Teksto dydis:

Dainų autorius, atlikėjas, socialinių iniciatyvų alchemikas Jurgis Didžiulis jau kurį laiką improvizuoja miksuodamas muziką su intelektualiais monologais ir komedijos elementais.

Per pastaruosius trejus metus Jurgis yra pristatęs daugiau nei 100 interaktyvių muzikinių seminarų verslui, nevyriausybinėms organizacijoms, švietimo institucijoms, todėl sausio 24 d. „Rise Vilnius“ renginių salėje atlikėjas nusprendė savo naujo formato pasirodymą pristatyti platesnei auditorijai. „From Spectate to Participate“ yra autorinis Jurgio Didžiulio pasirodymas, kuriame meistriškai susijungia atlikėjo aistra muzikai ir visuomenėje vykstantiems reiškiniams.

- Kuo šįkart esi pasiruošęs nustebinti publiką? Kuo ši programa išsiskiria iš tavo buvusių pasirodymų ir koncertų?

- Didžiausias skirtumas yra tai, kad „From Spectate to Participate“ nėra nei pasirodymas, nei koncertas. Tai ir ne „Stand-up“ komedija, o visų šitų elementų sintezė. Kurdamas šitą formatą, pasidaviau likimui ir natūraliam procesui – supratau, kad maišyti muziką su prasmingais monologais man gerai sekasi. Tikiuosi, kad visi atėję sakys WTF? Kas tai buvo? Kaip gerai! Noriu dar.

- Kaip ir kodėl gimė mintis savo pasirodymus perkelti į kitą lygmenį?

- Į šį naują formatą mane visai atsitiktinai nuvedė likimas. Kažkas iš draugų pasiūlė kurti muzikinius mokymus, ir aš pamačiau, kad tokiam dalykui yra rinka. Poreikis yra didžiulis, o bet to, man toks formatas žiauriai patinka. Galiu nevaržomai patenkinti savo aistrą muzikai ir visuomeniniams reiškiniams, tuo pačiu tyrinėdamas naujas galimybes. Atsiveria neaprėpiamas veikimo laukas, su nesibaigiančia laisve kurti, mokyti ir mokytis, bendrauti, improvizuoti, muzikuoti ir įkvėpti kitus.

- Kur ieškojai įkvėpimo ir kiek laiko užtruko pasiruošimas „From Spectate to Participate“ programai?

- Įkvėpimo aš neieškau, o semiuosi jo iš gyvenimo. Filtruoju temas pagal aktualumą, prasmę ir vertinu, ar žmogus sugebėtų su tuo susitapatinti ir pasijuokti. Ar tai yra įdomu ir parsminga? Per pastaruosius trejus metus įvaldžiau gebėjimą reaguoti į susirinkusią publiką ypač jautriai, todėl kiekvieną kartą savo programą vystau atsižvelgdamas į publikos reakciją. Turiu sukaupęs pakankamai medžiagos, kad galėčiau scenoje jaustis laisvai ir publikai pateikti tiksliai tai, ko reikia. Didelės įtakos šiai programai turėjo pasiruošimas TEDx renginiams. Rašai mintis, tada jas koreguoji, išdistiliuoji, trumpini, skrodi, amputuoji... Daug repetuoji, o tada viską pamiršti ir pasiduodi tėkmei. Svarbiausia yra mokėti užmegzti ryšį su auditorija, o ne mintinai ir aklai jai skaityti iš scenarijaus. Tai, ką esu paruošęs sausio 24 d. programoje, yra ne tik viso TEDx ciklo, bet ir jau beveik trejų metų darbo patirties su įvairiausiomis organizacijomis kulminacija. Savotiškas „best-of-the-best“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių