Quantcast

J. Bartaškienė atskleidė jaunatviškumo paslaptį

  • Teksto dydis:

Sporto ir pramogų pasaulio veikėja, aerobikos pradininkė Lietuvoje Joana Bartaškienė – visada aktyvi, besišypsanti ir kupina neišblėstančios energijos.

Žinoma moteris, nors jau ir įžengusi į septintą dešimtį, niekada dėl nieko nesiskundžia, o savo užsidegimu pralenkia net ir dažną dvidešimtmetį. Šio sekmadienio TV8 laidoje „Sveikatos medis“ Joana ne tik papasakos, kas jai padeda išlikti tokiai žvaliai, bet ir dalins patarimus, padedančius kuo ilgiau išlaikyti jaunystę.

J. Bartaškienė – sportinės gimnastikos meistrė, Lietuvos moterų asociacijos prezidentė ir šių metų projekto „#BeActive Europos sporto savaitė“ ambasadorė. Charizmatiškoji sporto entuziastė yra puikiai visiems žinoma – žavi moteris dalyvavo ne viename televizijos projekte, o savo pavyzdžiu užkrečia tūkstančius.

„Jeigu jūs norit turėti gerą nuotaiką, gerą sveikatą – judėkit aktyviai nuo pat mažens. Tad dabar, reikia – šoku ant parketo, reikia – šoksit ir jūs“, – drąsiai sako 68-erių J. Bartaškienė.

Visą gyvenimą būdama fiziškai aktyvi, moteris savo mylima veikla užsiima iki šių dienų ir demonstruoja gerą sveikatą bei energiją. Ji – pavyzdys ne tik senjorams, bet ir jaunoms merginoms. „Sportas – jaunystės eliksyras“ , – mano Joana.

Gyvenimas gražus ir jis mums duotas vieną kartą, tad stenkimės jį pragyventi kuo gražiau, kuo įdomiau, kuo linksmiau, kuo aktyviau ir tikrai nuo to mes prailginsim savo gyvenimą.

Moteris iki dabar džiaugiasi gyvenimu ne tik sportuodama, bet ir į savo emocijų ratą įtraukdama kitus. Pozityvus mąstymas, aktyvus gyvenimo būdas neleidžia moteriai jaustis pagyvenusia. Jos energijos galėtų pavydėti net sėslūs moksleiviai, o būdama asociacijos #BeActive ambasadore, pasitelkdama savo charizmatiškumą moteris stengiasi užkrėsti sportu kiekvieną.

„Jeigu mes atsikelsime nuo ryto paniurę, pikti, tai ir visa diena tokia bus. Tada jausimės prastai, susirgsim rimtomis ligomis. Todėl būtina judėti, o judėjimo krypčių pasiūla šiais laikais yra labai įvairi. Nenorite sportuoti salėse – bėgiokite, plaukiokite, nenorite plaukioti – važinėkit dviračiais, jeigu norite – eikit. Ėjimas yra viena iš prieinamiausių ir dabar labai pripažintų sporto krypčių, kuri teigiamai veikia žmogaus organizmą. Aktyvus poilsis yra sveikatos pagrindas. Nereikia laukti, kol mes susirgsime, kol kas nors mums atsitiks. Reikia aktyviai gyventi ir tada, manau, visos ligos pralėks pro šoną“, – laidoje skatins žmones judėti ir dalins patarimus jaunystei išsaugoti J. Bartaškienė.

Šį sekmadienį laidoje „Sveikatos medis“ žiūrovai taip pat pamatys rugsėjo 13-15 dienomis vykusios konferencijos „Žmogaus mikrobiomos aktualijos“ reportažą apie žarnyno veiklą. Ši konferencija vyksta jau 31-ąjį kartą ir kaskart sukviečia gydytojus iš viso pasaulio.

Žmogaus mikroorganizmo visuma – mikrobiota – veikia kaip atskiras žmogaus organas. Bakterijų gaminamos medžiagos aktyviai veikia žmogaus organizmo procesus, o šio organo pakitimai gali būti ne tik infekcinių ligų priežastimi, bet ir rizikos veiksniu. Didžiausias dėmesys tarptautinėje konferencijoje buvo skiriamas bakterijai Clostridium difficile infekcijos sukeltam žarnyno uždegimui. Tai pavojinga infekcija, kartais net mirtina.

„Dėka pažangių naujos kartos technologijų atsirado galimybė tiksliai ištirti ir įvertinti žarnyno mikrobiotą, kokios bakterijos pas mus gyvena, ką jos ten veikia ir kokia yra tų bakterijų sąsaja su tam tikromis ligomis“, – laidoje, rodomoje sekmadienį 15 val.per TV8, teigs LSMU KK Gastroenterologijos klinikos vadovas, gydytojas gastroenterologas doc. Juozas Kupčinskas.

Jau ne pirmą kartą laidoje žiūrovai išgirs kaip gydyti prostatos vėžį. Šį kartą gydytojai kalbės apie naujausią diagnostiką šiai klastingai vyrų ligai įveikti. Onkologai džiaugiasi, kad dabar jau atsirado naujos technologijos padedančios tiksliai nustatyti, kur navikas yra įsitaisęs.

„Prostatos vėžys išlieka vėžiu Nr. 1 vyrų tarpe tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Iš kitos pusės pasižiūrėjus, tai vėžys, kurį mes šiuo metu, geriausiai galime diagnozuoti ir gana tobulai gydyti su gerais gydymo rezultatais“, – laidoje teigs NVI Onkourologijos skyriaus vedėjas, gydytojas urologas med. m. dr. Albertas Ulys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.L

V.L portretas
Ar kas mato ta JAUNATVISKUMA??? Labai atsiprasau as tai ne...........

Taigi

Taigi portretas
padoždyte devuška,izvinite babuška.

Darka

Darka portretas
Chirurgo peilis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių