Quantcast

I. Zasimauskaitė „Eurovizijos“ žiūrovams: balsuokite, kad nebūtų išrinktas ne tas

Nacionalinės „Eurovizijos“ žiūrovai turėtų ne tik aktyviai stebėti konkursą, bet ir balsuoti už dalyvius, kad vėliau netektų dūsauti, jog atstovauti Lietuvai ir vėl keliauja ne tas atlikėjas. Taip mano savo jėgas ne pirmą kartą nacionalinėje atrankoje bandanti Ieva Zasimauskaitė.

Atrankose dainininkė tikina pasigendanti didesnio žiūrovų palaikymo, nors susidomėjimas konkursu – itin didelis. „Labai norėčiau, kad žiūrovai aktyviau balsuotų – ne tik už mane, bet už sau patinkančius atlikėjus, nes balsų kiekis yra labai nedidelis. Žiūrovų yra 200 tūkst., o balsų – vos 2 tūkst. Norėčiau palinkėti, kad aktyviau balsuotumėte ir palaikytumėte, kad paskui nebūtų: ak, kodėl ir vėl ne tą išrinko“, – ragina I. Zasimauskaitė.

Vokalistė prisipažįsta jaučianti nemažai jaudulio. Pirmame pasirodyme tai pajuto ir komisija. „Jaudinuosi ir dabar, tačiau aną kartą koją pakišo tai, kad daina buvo labai šviežia, nauja ir per tokį trumpą laiką labai sunku į ją įsigyventi, bet šį kartą viskas bus geriau“, – žada dainininkė.

Atrankoje I. Zasimauskaitė dalyvauja su švedų kūriniu „Life (Not That Beautiful)“. „Daina yra apie tai, kad mus ruošia gyvenimui ir sako, jog viskas bus labai lengva ir gražu, tačiau vėliau pasimato, kad gyvenimas vis dėlto nėra jau toks labai gražus. Gyvenime labai daug chaoso ir dainoje sakau, kad viskas, ko mums trūksta ir ko mes ieškome, galbūt yra tikėjimas“, – aiškina dainininkė.

Šį kartą vokalistė žada ne tik tvirtesnį pasirodymą, bet ir kitokią dainos aranžuotę, naują aprangą ir sceninį vaizdą. „Labai norėčiau, kad būčiau patobulėjusi ir kad jaudulys man nepakištų kojos, o scena būtų kaip namai, kad komisija pamatytų, kad viskas yra geriau. Norėčiau iš penktosios vietos pakilti į pirmąsias vietas“, – viltimis dalinasi konkurso dalyvė.

Nors dainininkė tikina, kad visi dalyviai pažįstami iš ankstesnių muzikinių projektų, o konkurse vyrauja draugiškos nuotaikos, konkurencijos, žinoma, esama. „Suknyčių čia niekas neplėšo ir daiktų neslepia, bet kažkokio pavydo ir konkurencijos esama. Lygiai taip pat ir aš pavydžiu, jeigu kas nors labai gerai pasirodo“, – neslepia I. Zasimauskaitė.

Scenoje – tortai ir konfeti?

Ne pirmą katą nacionalinėje atrankoje dalyvauja ir Berta Timinskaitė su daina „Stars in a rainbow“. Per atranką komisijos narys Ramūnas Zilnys išreiškė nuomonę, kad šis kūrinys – geras klubinis hitas, ir viskas, ko jam reikia, – mėtymasis tortais ir konfeti.

Vis dėlto komisijos nario patarimu B. Timinskaitė kol kas pasinaudoti žada tik iš dalies. „Vaizdas scenoje tikrai pasikeis. Į veiksmą scenoje įtrauksime ir pritariančiuosius vokalus, ir pati būsiu pakankamai patogiai apsirengusi, kad galėčiau parodyti viską, ką noriu parodyti šia daina. Ar bus konfeti, tortų? Kol kas dar ne. Gal palikime tai finalui. Tačiau jau ir kitam etapui turime pakankamai daug planų, kaip keisti savo pasirodymą. Manau, tokia mintis ir yra – kiekvieną kartą turėtume vis kažką patobulinti. Judame link to mažais žingsniukais“, – tikina vokalistė.

Į atranką dainininkė atėjo be kūninio ir iš pasiūlytų pasirinko švedų kūrybos dainą. „Pagal stilistiką ji man buvo artimiausia. Kartu su kolega iš grupės „SillyCut“ ir Tomu Jankevičiumi ją perdarėme. Tai – dar vienas būdas žmonėms parodyti, kad elektroninės muzikos grupių yra ir daugiau, kad turime kitų krypčių ir kad „Eurovizijoje“ galime turėti visiškai nestandartinę eurovizinę dainą, kuri Europoje gali nuskambėti puikiai“, – mano B. Timinskaitė.

Daina „Stars in a rainbow“ – apie žmonių santykius, tačiau, pasak atlikėjos, pritaikoma ir visam pasauliui, santykiams tarp tautų. „Daina yra apie tai, kad turėtume siekti taikos, o ne karo tiek asmeniniuose santykiuose, tiek ir tarp valstybių. Turime gyventi draugiškai, mėgautis tuo, ką turime“, – mano dainininkė. Nors scenoje B. Timinskaitė – ne naujokė, jaudulio išvengti nepavyksta. „Prieš pasirodymą tikrai neramiai miegu. Nebijau, bet jaudinuosi, nes noriu padaryti kuo geriau, apgalvoti kiekvieną žvilgsnį, kiekvieną žingsnį. Todėl tos naktys kartais ir būna bemiegės“, – prisipažįsta vokalistė.

Jaudindamasi dėl geresnio pasirodymo, vis dėlto didelių vilčių keliauti į „Eurovizijos“ konkursą mergina nepuoselėja, svarbiausia – kuo ilgiau išlikti, pakliūti į finalą ir pasiūlyti kitokios stilistikos muzikos.

„Žinoma, labai norėtume išvažiuoti į „Euroviziją“ ir atstovauti Lietuvai. Tai būtų didžiulė garbė, tačiau žinome, kiek yra gerų atlikėjų, kurie dalyvauja šiame konkurse. Manau, kad mes jau pasiekėme vieną iš savo tikslų: adaptavome dainą, galėsime ją išleisti į plačiuosius vandenis tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, ir atstovauti savo grupei ir autoriams, kurie ją parašė. Dėl to esu laiminga. Dievas parodys, jis žino, kaip turi būti“, – kalba B. Timinskaitė.

Pradėjai – turi pabaigti

Aistė Pilvelytė atrankai pasirinko ispano Rafaelo Artesero dainą „You bet“. Tai jau antras bendradarbiavimas su šiuo autoriumi. Prieš 6 metus su R. Artesero daina „Melancholija“ atlikėja per plauką nelaimėjo pirmosios vietos. Aktyvesni tada buvo grupės „Inculto“ gerbėjai.

Nacionalinėje atrankoje dainininkė dalyvauja jau dešimtą kartą ir rankų nuleisti neketina. „Esu labai užsispyrusi, nesvarbu, ar tai konkursas, ar kažkoks siekis gyvenime. Visą laiką sakau ir savo dukrai: pradėjai – turi pabaigti. Įlipau į visą šitą reikalą, reikia gražiai viską užbaigti – nuvažiuoti ir atstovauti Lietuvai“, – įsitikinusi A. Pilvelytė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
ne liskit!ne jokinkit pasaulio!be sansu i desimtuka ilisti.

GERAS

GERAS portretas
KAIP AS GALIU BALSUOTI EIGU FILMAMIMAS VYKO ANTRADIENI O SENDIEN SESTADIENISi))))))))))))))

simpatiskaja ieva

simpatiskaja  ieva portretas
mes prisimename is Lietuvos balso,ypac kai dainavo su dima bilanu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių