Quantcast

Į kino teatrus atkeliauja juosta „Karalienės korgis“: įdomiausi faktai

  • Teksto dydis:

Ilgą laiką britų karalienės Elžbietos II nebuvo įmanoma įsivaizduoti be jos mylimiausios palydos – korgių veislės šunų.

Apie monarchės beprotišką meilę jiems byloja paprastas faktas – jei tu nepatiksi jos augintiniui, malonės nelauk. Sklando kalbos, jog net ir Meghan Markle į karališkąją šeimą buvo priimta tik po to, kai pelnė karalienės korgių meilę. Tad net nenuostabu, dėl ko šie mieli keturkojai nusipelnė atskiro filmo – jau nuo šio savaitgalio, kovo 22 dienos, į didžiuosius ekranus atkeliauja lietuviškai įgarsinta animacinė juosta visai šeimai „Karalienės korgis“.

Artėjančios premjeros proga surinkome įdomiausius faktus apie šią išskirtinę veislę ir prabangų karalienės keturkojų gyvenimą rūmuose:

– Karalienė Elžbieta II per visą savo gyvenimą yra auginusi daugiau nei 30  korgių.  Pirmasis jų buvo vardu Dookie, jį Elžbietai padovanojo tėvas, kai šiai tebuvo septyneri.

– Mylimiausias karalienės korgis buvo vardu Susan, šią kalytę Elžbieta gavo 18-ojo savo gimtadienio proga. Susan su Elžbieta vyko net ir į jos medaus mėnesio kelionę su princu Philipu 1947 metais.

–  Vienu metu daugiausiai Elžbieta II augino net 13 korgių.

– Karalienės korgiai valgydavo kasdien lygiai 5 val. vakaro. Jie buvo išdresuoti taip, kad prie savo sidabrinių bliūdelių negalėdavo prieiti tol, kol pati karalienė nedudavo komandos.

– Specialistai buvo korgiams sudarę specialų meniu, kuris būdavo kasdien vis kitoks. Vieną dieną šunys gaudavo kepenėlių, kitą vištienos, po to triušienos. Šie šunys maitindavosi geriau nei dalis D. Britanijos gyventojų. Valgius jiems ruošdavo rūmų virtuvės šefas.

– Susirgę korgiai buvo gydomi tik homeopatiškai. Tai buvo karalienės įsakymas.

– Šie karalienės šunys keliaudavo atskiru automobiliu, o į karalienės lėktuvą laiptais būdavo įnešami ant tarnų rankų.

– Kartą Elžbieta II yra viešai pasakojusi, jog korgiai yra labai išdykę šunys, todėl nuo jų yra nukentėję ir rūmų užuolaidos, ir senoviniai prabangūs baldai, ir net aptarnaujantis personalas. Tačiau karalienės korgiai buvo nebaudžiami.

– Princesė Diana korgius vadino „judančiais kilimais“, nes jie nuolat painiodavosi po kojomis.

– Vieno korgio mirtis tapo lemtinga. Šuo Monty tapo tikra žvaigžde po to, kai drauge su karaliene ir Džeimsu Bondu Danieliu Craigu nusifilmavo Olimpinių žaidynių atidarymo filmuke 2012 metais. Jam mirus Elžbieta II taip nusiminė, jog nusprendė daugiau šunų rūmuose nebeturėti.

– Karalienės korgiai turėjo savo specialias Kalėdų tradicijas. Jiems būdavo pakabinamos šventinės kojinės, prikimštos skanėstų ir žaislų.

– Drąsiai galima sakyti, kad Elžbieta II šią veislę išgelbėjo nuo išnykimo. Po to, kai ji viešai pasirodydavo su augintiniais, jų paklausa padidėdavo daugiau kaip 50  proc.

Neabejojama, jog prie šios veislės populiarumo prisidės ir animacinė juosta „Karalienės korgis“, supažindinsianti su mylimiausiu D. Britanijos karalienės šuneliu Reksiu. Į išdaigas linkusio šunelio elgesys ne visuomet buvo karališkas, tačiau jo mielumas greitai ištirpdydavo bet kokį nepasitenkinimą ar pasipiktinimą. Reksis greitai tapo Elžbietos ir visų karališkųjų rūmų numylėtiniu.

Vieną dieną numylėtasis monarchės Reksis išsmunka iš rūmų. Deja, įvykiai pasisuka visiškai neplanuota linkme. Kažkokie žmonės Reksį sugauna ir uždaro į narvą. Visą gyvenimą praleidęs rūmuose, Reksis atsiduria tarp nekilmingų, gatvėse išaugusių šunų, kurie ne tik nuolat urzgia vienas ant kito, bet ir kaunasi vienas su kitu.

Reksis turės pasitelkti visą savo išmonę, gudrumą ir protą, kad išsaugotų sveiką kailį, išvengtų stiprių ir labai nedraugiškų šunų bei sugalvotų, kaip ištrūkti iš šio kalėjimo. Planuojant ir laukiant palankios progos, karalienės korgis šioje nedraugiškoje vietoje susiras keletą draugų ir netgi įsimylės. Tačiau niekuomet nepamirš pagrindinio savo tikslo – sugrįžti į šiltus, saugius ir jaukius namus.

Lietuviškai įgarsinta, visai šeimai skirta animacinė nuotykių juosta „Karalienės korgis“ Lietuvoje pradedama rodyti jau šį penktadienį, kovo 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lankytoja

Lankytoja portretas
Pasibaisėjau ir nusiviliau šiuo filmu. Nesupratau, kam painioti į filmą patyčias, flirtą, seksualumą, "striptizą"? Ar viso to reikia mūsų vaikams?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių