Quantcast

Holivudo veteranas N. Nolte: geriausia santuokos dalis – vaikai

  • Teksto dydis:

Kino veteranas Nickas Nolte per pusę amžiaus trunkančią karjerą Holivude buvo trissyk nominuotas prestižiniam „Oskarui“. Išskirtinė jo asmenybė bei kuriami charakteringi personažai vertinami iki šiol – žiūrovai jau gali išvysti N.Nolte naujajame kvapą gniaužiančiame trileryje „Saldus kerštas“ (angl. „Return To Sender“). Psichologinės įtampos kupinoje juostoje jam teko pagrindinės herojės Mirandos tėvo Mitčelo vaidmuo.

Filmo „Saldus kerštas“ istorijos pradžioje gražuolė Miranda (akt. Rosamund Pike) atsiduria spąstuose – laukdama susitikimo su nepažįstamu vyriškiu, ji į savo namus įsileidžia išvaizdų jaunuolį. Iš pažiūros malonus vaikinas netrukus ima elgtis keistai. Miranda sunerimsta, tačiau gelbėtis per vėlu – įsibrovėlis užrakina duris iš vidaus, moterį sumuša ir išprievartauja. Po šio nelaimingo atsitikimo N.Nolte herojus imasi globoti dukrą. Vyras nesupranta, kodėl praėjus šokui ir užgijus žaizdoms Miranda ima lankyti savo skriaudiką ir mėgina ją atkalbėti nuo šios minties. Mitčelas nė nenumano apie tikrąsias dukters užmačias ir nejuokais nerimauja dėl jos saugumo. Kuomet Mirandos prievartautojas galiausiai pakliūva į laisvę, senyvam vyrui tampa išties baugu. Tačiau ilgainiui paaiškėja, kad jo mažoji mergaitė išmoko kovoti už save.

Įtikinamai tėvą ekrane vaidinantis 74-erių N.Nolte interviu GQ.com prisipažino, kad būtent tėvystę jis laiko didžiausiu jo  paties gyvenimo išbandymu. „Sunkiausia man buvo įsipareigoti ir prisiimti atsakomybę už naują gyvybę, už savo vaiką. Ne visuomet lengva atrasti pakankamai laiko pabūti su vaikais, tačiau esu tikras, kad geriausia santuokos dalis yra ne pati santuoka, o vaikai. Tik turėdamas vaiką suvoki, kas yra tikroji meilė. Galbūt tai nuskambės siaubingai, bet nesu tikras, ar mirčiau dėl savo žmonos. Dėl savo vaiko padaryčiau viską, mirčiau bet kada ir bet kokiomis aplinkybėmis“, – sakė jis. Šiuo metu aktoriaus pirmagimiui Brawley Nolte yra 29-eri. 2007-aisiais jis susilaukė dukros Sophie su dabartine partnere Clytie Lane.

Aktorius taip pat atviravo, kad ypač sunku susitaikyti su faktu, jog vaikai suauga ir susikuria savo gyvenimus. „Visuomet buvome artimi su sūnumi. Tačiau dabar jis pats vedė, turi savo šeimą, tad jis tapo šioks toks slapukas, vis dažniau man sako „ne tavo reikalas, tėti“. Tokią akimirką supranti, kad vaikas turi savo gyvenimą, jis – nebe tavo, o tiksliau niekada tavo ir nebuvo“, – jausmingai kalbėjo N.Nolte.

Žiūrovai jau gali įvertinti naujausią Holivudo veterano vaidmenį intriguojančiame trileryje „Saldus kerštas“, kuris jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Filmo „Saldus kerštas“ anonsas:
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių