Quantcast

Holivudo aktorei D. Watts teks imtis viešųjų darbų

  • Teksto dydis:

Holivudo aktorė Daniele Watts (Danielė Vots) ir jos vaikinas virėjas buvo nuteisti atlikti 15 dienų viešųjų darbų, kai jie atsisakė parašyti tinkamą atsiprašymo laišką vienam policijos pareigūnui, apkaltintam rasizmu, kai šis esą užklupo porelę besimylinčią viešoje vietoje stovėjusiame automobilyje.

Pernai rugsėjo 11 dieną Studio Sityje – prabangiame šiauriniame Los Andželo rajone – biuro darbuotojai pastebėjo įsiaudrinusią filmo „Ištrūkęs Džango“ (Django Unchained) aktorę ir jos draugą Brianą Jamesą Lucas (Brajeną Džeimsą Luką) aikštelėje stovinčiame automobilyje ir iškvietė policiją, sakydami, kad moters krūtys buvo apnuogintos ir kad ji sėdėjo vyrui ant kelių.

Pora tvirtino, kad jiedu tik meiliai glėbesčiavosi viešumoje, kai policija priėmė vieno susirūpinusio piliečio skundą dėl „nepadoraus apsinuoginimo“ sidabro spalvos automobilyje „Mercedes“, kurio durelės buvo praviros.

Kai į įvykio vietą atvykęs policininkas sudrausmino afroamerikietę aktorę ir jos baltaodį partnerį, supykusi D.Watts apkaltino jį rasizmu ir iš pradžių atsisakė bendradarbiauti bei pasitraukė nuo automobilio. Vėliau ją sulaikė kitas pareigūno, kuris jai uždėjo antrankius.

Šio incidento vaizdo įrašas parodė, kad porą areštavęs pareigūnas nepasakė ir nepadarė nieko, kas galėjo išprovokuoti aktorę.

Vėliau D.Watts ir jos draugas priėmė kaltinimą dėl lengvo nusižengimo – viešosios tvarkos sutrikdymo.

Dėl to prokurorai panaikino kaltinimus dėl sunkesnio nusižengimo – nepadoraus elgesio viešoje vietoje – už kurį įsimylėjėliai galėjo būti nuteisti kalėti iki šešių mėnesių ir sumokėti 1 000 dolerių (897 eurų) baudą.

Pagal taikos susitarimą pora buvo įpareigota pateikti rašytinius atsiprašymus policijos pareigūnui ir apie jų netinkamą elgesį pranešusiems biuro darbuotojams.

Tačiau kai pora pateikė savo atsiprašymą teisėjui anksčiau šią vasarą, jis nebuvo sužavėtas, nes laiško tonas buvo atžarus ir kaltinantis.

Paskelbtoje laiško ją suėmusiam seržantui ištraukoje D.Watts rašo: „Tikiuosi, galėsite atleisti dėl fakto, kad mano sustiprėjusios emocijos sutrikdė tai, kas galėjo būti nerūpestingas stabtelėjimas vykstant išgerti malonaus puodelio kavos.“

Porai buvo nurodyta perrašyti laišką, kuris buvo pateiktas teismui šią savaitę, tačiau naująjį variantą pamačiusio teisėjo kantrybė trūko: jis skyrė D.Watts bei B.J.Lucas'ui viešųjų darbų, nusprendęs, kad jų antrasis mėginimas susitaikyti buvo „nenuoširdus ir pasyviai agresyvus“.

D.Watts neseniai sakė televizijos infošou „Access Hollywood Live“, kad ji tebesvarsto kaip elgtis, kai teismas liepė perrašyti atsiprašymo laišką.

„Mano tėvai mane visuomet mokė, kad jeigu iš tikrųjų nori atsiprašyti, o ne tiesiog nenuoširdžiai ištarti „Atsiprašau“ ir keliauti toliau – tuomet tai turi kilti tau iš širdies; turi pasakyti, ką jauti, kad tave galėtų suprasti“, – aiškino ji.

„Ketinu išdėstyti, ką jaučiu, po 15 dienų, kai turėsiu grįžti į teismą“, – sakė aktorė.

D.Watts ir B.J.Lucas'ui skirtas dar ir dvejų metų bandomasis laikotarpis.


Šiame straipsnyje: Daniele WattsHolivudasaktoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių