Quantcast

Gyvenimo kokybės paieškos R. Petrauską atvedė prie viryklės

  • Teksto dydis:

„Kai susipažįstu su žmonėmis, kažkodėl jie klausia: ką tu veiki? Na, sakau, protų kovas organizuoju, kartais kokią knygą parašau. Aha, klausia, o ką normaliai gyvenime veiki?“, – šypsosi Robertas Petrauskas.

Prieš metus krepšinio komentatoriaus karjerą baigęs vyras tikrai turi ką veikti – jau dešimt metų organizuoja protų kovas, neseniai pasirodė ilgai laukta trečioji jo knyga apie Antrąjį pasaulinį karą, ne mažiau svarbus ir vedėjo darbas LRT viktorinoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.

Vis dėlto jau kurį laiką gyvenimo kokybę R. Petrauskas matuoja ne profesiniais pasiekimais, o pagal tai, ar spėja šeimai pagaminti vakarienę.

„Tai, ką mes gyvenime darome, yra savotiškos žiurkių lenktynės, kuriose visi bėga ir nelabai žino, dėl ko. Nes vienintelis tikras dalykas, kurį žinome, yra tai, kad visi mirsime. Visa kita keičiasi. Tose žiurkių lenktynėse aš 4 mėn. buvau įjungęs off mygtuką – išvažiavau į sodybą, kur neatsakinėjau į laiškus, nekėliau telefono ragelio ir t.t. Grįžęs vasaros pabaigoje tikėjausi, kad būsiu iškritęs iš konteksto, atsilikęs tame beprotiškame bėgime, bet pamačiau, jog aplinkiniai nė trupučio toliau nenubėgo ir kaip buvo, taip ir yra toje pačioje vietoje – niekas nepasikeitė“, – pasakoja Robertas, kurį poilsis nuo šurmulio paskatino į savo gyvenimą pažvelgti iš šalies ir pradėti keistis.

Vienu iš tokių pasikeitimų tapo sveikos mitybos kursai, po kurių vyras ne tik ėmė vadovautis pagrindiniais sveikos gyvensenos principais, bet ir pamėgo gaminti. Anksčiau virtuvės vengdavęs Robertas dabar stengiasi kasdien žmonai ir dukroms pagaminti sveikus pusryčius ir vakarienę. Vienu, jau firmine tapusios Roberto košės, receptu rašytojas pasidalins ir su laidos „Gyvenimas“ ,  rodomos šįvakar 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir lrt.lt, žiūrovais.

„Paimame kokių kruopų – tai gali būti bolivinė balanda ar paprastos miežinės, ir išverdame. Kad nebūtų beskonė, kiti deda sviesto, tačiau galima pagaminti ir skaniau. Truputį apkepiname kubeliais supjaustytos cukinijos su česnaku, įdedame šaukštą raudono pesto padažo, kurį galima pasigaminti patiems, tačiau tinka ir pirktinis. Trintuve susmulkiname 5-6 saulėje džiovintus pomidorus ir viską kartu sumaišome. Dedame tokios rožinės košės į lėkštę ir vaišiname visus. Valgo net tie, kurie sako, kad košės yra neskanios“, – aiškina R. Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių