Quantcast

Grupės „Jonis“ naudoti muzikos „instrumentai“ – šaukštai, tarka ir šašlykinė

  • Teksto dydis:

„Jonis“ – bene garsiausia kantri muzikos grupė Lietuvoje. Ji išsiskiria ne tik dainuojamosios muzikos stiliumi, bet ir naudojamais instrumentais. „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Auksinė daina“ pagrindiniai svečiai „Jonis“ muzikantai savo dainas atliko pasitelkdami ir tokius įrankius, kaip šaukštai, tarka, net šašlykinė.

„Jonio“ instrumentais žavėjosi ir Donalda Meiželytė (41): „Aš esu „Jonio“ kraštietė ir juos myliu ne tik kolegiška, bet ir moteriška meile. Kai žinau, kad renginyje teks dalyvauti su „Joniu“, man visuomet labai įdomu, ką jie atsiveš. Jie atsiveža visokių tarkų, šaukštų, todėl aš visada svarstau, kokių dar rakandų šitie mano žemaičiai atsitemps. Su jais visą laiką labai smagu. Jie yra fantastiški, nenuspėjami. Jų ryškus žemaitiškas charakteris, tačiau taip pat jie yra tikri šmaikštuoliai. Nuvažiavusi pas juos į barą, aš visada jaučiuosi kaip namie. Aš juos vadinu lietuviškaisiais „Scatman“. Išartikuliuoti dainą „Bimbala“ nėra taip lengva. Jie yra tiesiog nerealūs, ir aš juos labai myliu.“

Juozas Zavaliauskas (73) pasidalijo šmaikščia istorija iš „Jonio“ koncerto: „Nerija“ garsėjo tuo, kad rengdavo po keturis koncertus per dieną. Bet šitie kaimiečiai surengdavo po penkis. Kai jie rengdavo po penkis koncertus per dieną, nebūdavo net kada pailsėti, tai jie miegodavo grimo kambariuose. Man labai įstrigo, kai „Jonis“ koncertavo dideliame koncerte ir po kažkurios dainos publika pradėjo prašyti grupės, kad pakartotų dainą. Net tris kartus. Po trečio karto „Jonio“ lyderis Pranciškus paklausė publikos, kiek jiems dar reikės kartoti šitą dainą. O publika atsakė, kad tol, kol jie pagaliau išmoks groti.“

„Auksinėje dainoje“ svečio teisėmis dalyvavo ir grupė „Vairas“. Ji vakaro herojams atliko dainą „Broliai“ ir papasakojo, kad šios dainos tekstas parašytas apie brolius Trijonius, kurie yra grupės „Jonis“ įkūrėjai.

Visa tai ir dar daugiau – per „Lietuvos ryto“ televiziją šį penktadienį 20.30 val. laidoje „Auksinė daina“. Žiūrovų laukia dešimt geriausių „Jonio“ dainų, kuri jų laimės, nuspręs tik žiūrovai, balsuodami visos laidos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių