Quantcast

„Golden Age“ Kaune pristatys savo pirmą lietuvišką kūrinį

  • Teksto dydis:

Jau liepos 5 d. Kaune vyksiančių Tarptautinių vaikų žaidynių atidarymo ceremonijoje grupės „Golden Age“ merginos pristatys savo pirmąją lietuvišką repo dainą „Kviesk saulę“. Kaunas bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys.

Kaune laukiama 1500 dalyvių iš daugiau nei 80 pasaulio miestų ir rengiamasi įspūdingai žaidynių atidarymo ceremonijai, kurią tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

„Golden Age“ narė Evelina sako, kad labai laukia savo pirmo lietuviško kūrinio premjeros. „Esam atlikusios vieną lietuvišką kūrinį „X Faktoriuje“, bet tai nepalyginami dalykai, nes ši daina bus pirma mūsų daina, būtent mūsų, neperdainuota. Aš labai laukiu ir noriu parodyti visiems, kad galim ne tik perdainuoti, bet ir sukurti kažką, ko žmonės klausytų ir džiaugtųsi taip kaip mes“, – pasakojo Evelina.

Pasak merginų, nors dainos emocija griežta, bet kūrinys turėtų visus užvesti ir priversti pajudėti. „Pati dainos žinutė labai pozityvi, tačiau tai nėra lengva ar paprasta daina, ji nėra tokia, kurios galėtum klausytis fone, ji prikausto dėmesį. Tarptautinės vaikų žaidynės puikiai tinka šios dainos premjerai ne tik dėl dainos tematikos, bet ir dėl to, kad mes norim būti išgirstos, o čia galėsime lietuvišką repą pristatyti ne tik lietuviams, bet jauniems sportininkams iš viso pasaulio“, – kalbėjo Gabrielė.

Grupės „Golden Age“ didžėjus ir prodiuseris Genadijus (Gesha XXL) sako, kad tiek jis, tiek merginos jaudinasi prieš lietuviškos dainos premjerą, bet tikisi, kad žmonėms daina patiks. „Šiuo metu mes dirbame prie lietuviško albumo ir norime per vasarą kuo daugiau sukurti dainų, vaizdo klipų. Lietuviškai repuoti sunku, nes visas kirčiavimas kitoks, žiauriai neįprasta merginoms buvo. Bet mano tikslas – padaryti, kad lietuviškai repas skambėtų taip pat kokybiškai kaip angliškai. Norisi išlaikyti amerikietiško hiphopo standartus, bet kurti lietuviškai. Žinoma, visada svarbiausia, kad patiktų mums patiems“, – įsitikinęs Gesha.

Tarptautinių vaikų žaidynių Kaune dalyvių skaičius jau viršijo visus lūkesčius. Skaičiuojama, kad į Kauną suvažiuos dalyviai iš Pietų ir Šiaurės Amerikos, Azijos, Europos, Afrikos ir Australijos.

Liepos 4–9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti vaikų olimpiada vadinamas Tarptautines vaikų žaidynes (International Children's Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore sutiko tapti olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Įspūdingas tarptautinių vaikų žaidynių atidarymas – liepos 5 d. 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių