Quantcast

Garsios Lietuvos moterys palaiko šauktinių kariuomenę

  • Teksto dydis:

Netyla kalbos, kad šauktinių kariuomenę vėl turėsime jau nuo šių metų Rugsėjo. Kalbiname žinomas moteris ir klausiame jų, kaip jos į tai reaguoja, ar mielai leistų savo vaikus, vyrus ar brolius į armiją, taip pat, ar Lietuvai būtina grąžinti karinę prievolę.

Aktorė Gražina Baikštytė

Manau, kad šauktinių kariuomenės sugrąžinimas yra neblogas sprendimas, turint omeny, kiek jaunų vyrų gyvenime nedirba, neturi šeimos, nesimoko ir tik šlaistosi po barus. Jiems armija būtų į naudą. Dirbančius, išlaikančius šeimas ar studijuojančius, manau, reikėtų kviesti tik savanoriais. Ginti tėvynę vis dėlto būtina. Kas daugiau ją gins, jei ne lietuviai. Reikia ne tik šnekėti užlipus ant bačkos, bet reikalui esant, susidarius situacijai tai yra nediskutuotina pareiga. Nemanau, kad kariuomenė yra prabangos dalykas, juk tai ne Gugenhaim‘o muziejus. Ginti tėvynę, kaip ir duoną nusipirkti – yra būtinybė.

Aktorė, TV laidų vedėja Justė Zinkevičiūtė

Manau, kad vyras turi būti vyriškas, stiprus ir turi ginti ne tik tėvynę, bet ir šeimą. Tai yra vyro pareiga. Moters rūpestis – auginti vaikus ir puoselėti namų židinį, o vyro – tą židinį saugoti. Tikiu, kad būtent kariuomenės disciplina gali išmokyti šių dalykų. Galbūt daugelis, kurie šaukia ,,prieš'', tiesiog bijo? Manau, kad reikia kuo daugiau ir kuo garsiau kalbėti apie karinę prievolę ir pareigą ginti tėvynę, tuomet natūraliai atsirastų daugiau norinčių ten tarnauti.

TV laidų vedėja Aistė Stonytė

Pirmiausia tai yra pareiga ir garbė tarnauti tėvynei. Dabartiniam kontekste būtų naivu galvoti, kad mums niekas negresia. Artmiausius metus Baltijos šalys yra padidintos rizikos zonoje ir diskusijos apie tai ar reikia, ar nereikia gražinti šauktinių kariuomenę yra naivios ir keistos. Manau, tie vyrai, kurie į jas įsitraukia pamiršta, kokia garbė yra tarnauti savo šaliai, o negana to – ir neginčytina pareiga.

Nerija Makarskaitė, „Boho Chic“ bendraturtė

Aš esu visiškai ,,už'' ir džiaugiuosi, kad pagaliau ruošiasi grąžinti šauktinių kariuomenę. Šia tema viešoje erdvėje matau daug komentarų apie tai, kad visi pirmiausia galvoja apie materialius dalykus – finansinę gerovę, patogumus, bet užmirštamas esminis dalykas, kad visi privalome atlikti pareigą Lietuvai, savo šeimai. Tas patriotizmas išnyksta šiame kontekste ir tai yra graudžiausia, niekas apie tai net nenori šnekėti. Nebeliko meilės Tėvynei, pasiaukojimo. Ypatingai šiame kontekste svarbu galvoti ne apie pinigus. Karo grėsmėje visi verslai gali eiti velniop. Būčiau už tai, kad ir moterys būtų šaukiamos į tarnybą. Problema ta, kad viskas prasideda nuo švietimo – mokykloje nėra ugdoma pilietinė dvasia, net nėra padoraus fizinio pasirengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Verkia tie, kuriems nėra jokio reikalo. Ką reiškia tie 3000 šauktinių per metus ? Nereiks nei moterų nei studentų, baikit triznioti. O nuo alaus šlapaklyniams tikrai verta patarnauti.

TIESA

TIESA portretas
TOS MOTERYS PACIOS NEAUGINO SUNU.Cia jokios prievartos negali būti,uz ka kovoti, kad tenka duonos ieskots svetur ir pagyvenusiems tevams pribaigti sveikata.Jus paziurekit kaip isvyksta jaunimas i uzsieni kiek ten asaru tevams, vaukams, joks kietasirdis neatlaikytu neapsiverkes.Deja musu valdziai nusispjaut,o kariaut jau reikalingi,sadistai,ner zodziu,rupinkites jaunimu

tam ne karui už jav interesus

tam ne karui už jav interesus portretas
jei esi beprotis, tai nors neišsiduok. Kadangi niekas tavęs į protą neatves, tai varyk su savo išperomis tiesiai į putlerio armiją, tai tikrai kariausit ne už JAV, idiotas esi, kokių dar nekas nematė. Mūsų vaikinai ir merginos gins tėvynę nuo tokių parsidavėlių, kaip tu, nes aiškiai tarnauji ruskių carui. Todėl pasisaugok, nes niekas tavęs čia Lietuvoje negins.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių