Quantcast

Galingiausioji moteris visatoje – išbandymas „Marvel“ visatai

Kiek daugiau nei po mėnesio bene didingiausiai ir 10 metų kurtai "Marvel" komiksų visatai ateis savotiškas galas. Viso pasaulio komiksų gerbėjai brausis į kino teatrus išvysti, kuo viskas baigsis ketvirtojoje ir, greičiausiai, paskutinėje "Keršytojų" dalyje.

Nors "Marvel" visatos architektai nedaugžodžiauja, kas su išplėtotu komiksų pasauliu vyks vėliau, atrodo, kad su filmu "Keršytojai: Pabaiga" versime naują ekranizuotų "Marvel" komiksų puslapį.

"Marvel" nebūtų "Marvel", jeigu savo visatos filmų laiko juostos neplanuotų beveik tobulai. Prieš metus trečioje "Keršytojų" dalyje parodyta emblema išdavė, kad sulauksime naujos superherojės pasirodymo – Kapitonės Marvel. Šiuo filmu "Marvel" įsirašo du naujus faktus savo komiksų franšizėje: tai pirmasis solinis moters superherojės filmas ir pirmasis "Marvel" filmas, kurį režisavo moteris.

Išbandymas "Marvel" visatai

Komiksų filmo istorija nukelia į 1990-uosius ir pasakoja apie oro pajėgų pilotę Carol Danvers. Nelaimingo atsitikimo metu jos DNR susilieja su nežinomos gyvybės formos DNR, ir Carol įgauna neįtikėtinų galių. Padidėja ne tik jos jėga ir ištvermė, ji taip pat įgyja sugebėjimą skristi ir manipuliuoti energija.

Komiksų tėvo vadinamu Stano Lee sukurta veikėja pirmuosiuose komiksuose buvo Kapitonas, iš kosmoso atvykęs stebėti Žemėje plėtojamų technologijų ir galiausiai nusprendęs ginti Žemę nuo užpuolimų. Laikui bėgant viskas pasikeitė ir Kapitonės Marvel slapyvardis atiteko Carol Danvers, kuri gali didžiuotis esanti bene stipriausia "Marvel" kino visatos superherojė.

Vos įsibėgėjus kurti juostą, pasigirdo kalbų, kad Kapitonė Marvel gali pasirodyti kaip eilinis šių dienų feministinės ideologijos atvaizdavimas kino ekranuose. Prieš mėnesį pasisakiusi pagrindinė filmo aktorė Brie Larson tik dar labiau paaštrino diskusijas ir aistras. Kapitonę Marvel suvaidinusi B.Larson teigė pastebėjusi, kad kino kritikos pasaulyje yra įsivyravusi lyčių nelygybė, ir tai reiktų keisti.

 

 

Skirtingos aktorių nuotaikos

Po savo sėkmės dramoje "Kambarys" aktorė B. Larson iškart buvo pradėta medžioti kino studijos "Marvel". Sutikusi vaidinti B.Larson sulaukė daug neigiamų reakcijų iš komiksų gerbėjų, nes, anot jų, šiam vaidmeniui ji absoliučiai netinka. Tačiau aktorės užnugaryje visą laiką buvo "Marvel" vadovas Kevinas Feige’as, kuris vienintelis gynė tokį pasirinkimą. Sklinda gandai, kad toks B.Larson saugojimas ir bandymas ją padaryti "Marvel" veidu, sulaukė neigiamos reakcijos iš kitų "Keršytojuose" vaidinančių aktorių.

Visgi atrodo, kad filmuojant "Kapitonę Marvel" aktorių komandoje rimtų intrigų nebuvo ir kolektyvas sudarytas iš B. Larson, Jude’o Law, Samuelio L.Jacksono, Lashanos Lynch dirbo kaip vieninga komanda. Kai kurios aktorės netgi turėjo progą praleisti porą dienų su tikromis JAV oro pajėgų pilotėmis, kad geriau pasirengtų savo vaidmeniui.

Ko tikėtis?

"Kapitonė Marvel" – tai naujas ir viltingas žingsnis "Marvel" kino visatoje. Prisimenant "DC" sėkmę su "Nuostabiąja moterimi", galima tikėtis panašių rezultatų ir iš galingosios Kapitonės Marvel. Žinant faktą, kad komiksų mylėtojai visame pasaulyje su nekantrumu laukia "Keršytojų", dabar yra puiki proga apšilti kino teatre prieš lemiamą mūšį.

"Kapitonė Marvel" (angl. "Captain Marvel").

Žanras: Fantastinis.

JAV, 2019

Režisierius: Anna Boden, Ryan Fleck

Vaidina: Brie Larson, Samuel L.Jackson, Jude Law, Gemma Chan, Lee Pace.

Vertinimai:

Scenarijus 2/3,

Aktoriai 3/3,

Režisūra 2/3,

Garso takelis 2/3

Kinematografija – 2/3,

Bendras: 2,2

Kino teatruose nuo kovo 8 dienos galima pamatyti dar tris filmų premjeras:

"Kaip prisijaukinti slibiną 3"

Trečiojoje animacinio filmo dalyje Žagsulys jau valdo Berko salą, kurioje slibinai ir vikingai sugyvena taikiai. Kartą Bedantis – paskutinis žinomas Nakties Siuto rūšies atstovas – sutinka Dienos siutą – neprijaukintą ir nesugaunamą slibinę. Ji tampa Žagsulio ir Bedančio drauge, bet tuo pačiu vikingams užtraukia mirtiną pavojų. Į Berko salą atvyksta slibinų medžiotojas Bjaurybė, siekiantis sunaikinti vikingų kaimus. Bandydami išgelbėti kitus, Žagsulys ir Bedantis palieka gimtuosius namus bei patraukia ieškoti protėvių mituose egzistavusio pasaulio. Pagrindinė bėda, kad niekas nežino, ar pasaulis egzistuoja, ar tai tik dar viena vikingų legenda.

"Nes ji yra moteris"

Filmo istorija žiūrovus nukels į 1956 m., kur daugiausiai dėmesio bus skiriama Ruth Bader Ginsburg – Harvardo universiteto teisės fakulteto pirmakursei. Ji viena iš devynių merginų maždaug 500 vyrų kurse, kas prieš 60 metų visiems buvo įprasta ir normalu. Visgi, net ir puikūs akademiniai pasiekimai Ruth nepadėjo sulaužyti nusistovėjusių stereotipų: diplomuotos Harvardo auklėtinės nenori samdyti nė viena teisės firma Amerikoje. Visą dėmesį sutelkusi į lyčių diskriminacijos mažinimą ji susidurs su daug sunkumų, o kova prieš to meto sistemą privers suprasti, kad laisvė ir lygios galimybės priklauso visiems.

"Laisvo elgesio tėvai"

Frenkas ir Nencė yra aukštesniosios klasės šeima. Kaip ir priklauso, jie vairuoja prabangius automobilius ir gyvena prestižiniame rajone. Užauginę ir išlydėję savo dukrą į koledžą pasipūtėlių porelė sulaukia liūdnų žinių: antstoliai praneša, kad jų turtai yra mažiau saugūs nei atrodė. Įsipareigoję apmokėti dukros studijas sutuoktiniai savo kieme surengia užgyvento turto kiemo išpardavimą, o gėdos jausmą nuplauna stipriaisiais gėrimais. Pabudę kitą rytą jie suvokia, kad vakarykščiai veiksmai išdavė prastą finansinę padėtį kaimynams ir draugams, o viskam nuslėpti prireiks vis didėjančių apgaulės schemų.

buvaukine.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių