Quantcast

G. Paškevičiaus grupės muzikantų prietarai ir ritualai

  • Teksto dydis:

Naujų dainų įrašinėjimas, intensyvus pasiruošimas koncertiniam turui, kuris įvyks šį rudenį didžiosiose Lietuvos arenose, susitikimai su muzikantais: Tomu Varnagiriu, Dainiumi Pulausku, Valerijumi Ramoška ir t. t. – taip atrodo Lietuvos muzikos sero Gyčio Paškevičiaus kasdienybė.

Atlikėjas yra įsitikinęs, kad su šiais muzikos profesionalais  jis galėtų eiti netgi į karą! Interviu metu muzikantai atskleidžia, koks yra G. Paškevičius ir ko jie tikisi iš artėjančio koncertinio turo.

Tomas Varnagiris – gitaros virtuozas, legendinės roko grupės „Rojaus tūzai“ narys

- Ar turite kokį nors ritualą, kurį visada atliekate prieš koncertą?

- Visada išsiplaunu plaukus (juokiasi). O šiaip tai specialiems ritualams laiko nėra – vienintelis dalykas, kurį visada padarau, jeigu yra užtektinai laiko – gerai išsimiegu.

- Ar turite talismaną, kurį turite visada su savimi?

- Visada su savimi turiu du pakabukus: savo ir žmonos dovanotą. Pastebėjau, kad, kai jie kartu, man viskas būna gerai, o jeigu kažkurio neužsisegu – pradeda nesisekti. Tačiau tai tik prietaras, kuris greičiausiai yra nereikšmingas.

Dainius Pulauskas – kompozitorius, užsienio žiniasklaidos pramintas Džiazo genijumi

- Ar jaučiate scenos baimę, jaudulį prieš koncertą?

- Kai esu scenoje, pasireiškia toks mažas nerviukas, bet jis netrukdo grojimui. Todėl stengiuosi prieš koncertus negerti kavos – ji tik labiau paaštrina emocijas. Kartais būna taip, kad visai nesijaudini – tiesiog tą dieną jautiesi labai gerai ir tiek.

- Koks juokingiausias kuriozas atsitiko Jums koncerto metu?

- Prieš metus grojau džiazo festivalyje – klavišiniai buvo padėti ant dvigubo stovo. Kai atėjo laikas paskutiniam akordui, aš uždėjau rankas ant klavišinių ir sulūžo stovas bei visi klavišai krito ant žemės vos ne į šipulius. Vėliau žiniasklaida rašė, kad Lietuvos muzikantai naudoja specialiuosius efektus ir daužo instrumentus pasirodymų metu (juokiasi).

Valerijus Ramoška – už nuopelnus džiazui apdovanotas trimitininkas

- Ar dar kyla jaudulys prieš pasirodymus?

- Scenos baimės nebeturiu – vis tik jau 50 metų praleidau scenoje, tačiau jaudulį prieš pasirodymus jaučiu. Jis priklauso nuo emocinės ir fizinės būsenos – jeigu jautiesi nekomfortiškai, tai pradedi pergyventi dėl vienokių ar kitokių dalykų.

- Ar turite kokį nors talismaną, su kuriuo einate į sceną?

- Nidoje radau akmenėlį su skylute, tai jį visuomet turiu su savimi.

Linas Būda – būgnininkas, roko grupės „Antis“ narys

- Papasakokite apie įsimintiniausią kuriozą scenoje.

- Vieno pasirodymo metu sulūžo bosinis pedalas, o garsistai bandė spręsti šią problemą kuo skubiau – atbėgo vienas žmogelis ir bandė keisti pedalą, kai aš dar grojau. Tai aš jam su pagaliuku į galvą pataikiau ir ją praskėliau. Žinoma, jam skaudėjo, tačiau visa salė juokėsi.

- Reikia tikėtis, kad per Gyčio koncertus taip nenutiks.

- Neturėtų (juokiasi).

- Būdamas scenoje, kada pajaučiate, kad koncertas pavyko?

- Kiekvieną kartą skirtingai būna. Kartais po pirmo sugroto kūrinio matai, kad minia ošia, bet vėliau krenta ta nuotaika. Kitąsyk koncertas „atsigauna“ tik pabaigoje – atsiranda teisinga ir gera emocija.

Koks yra G. Paškevičius muzikantų akimis?

V. Ramoška teigia, kad Gytis yra labai stiprus ir charizmatiškas žmogus – aiškiai siekia tikslo, turi gerą savo skonį bei požiūrį muzikai. „Džiaugiuosi, kad vėl kartu grosime scenoje (šypsosi). Manau, kad šį rudenį padarysime puikius pasirodymus, – sako muzikantas. – Kai Gytis išeina į sceną, jis atsineša didžiulį energijos pliūpsnį!“

„Su Gyčiu esame groję kartu kelis kartus. Šis projektas – tai puiki proga jį geriau pažinti. O šiaip iš to, kiek teko su juo bendrauti, susidariau įspūdį, kad jis paprastas ir šiltas žmogus“, – sako T. Varnagiris.

D. Pulauskas atskleidžia, kad Gytis turi scenos baimę: „Bet sakyčiau, kad jos tikrai nesimato. Gytis yra paprastas, draugiškas, komunikabilus ir natūralus žmogus – visa tai atsispindi jo kūryboje ir dainose. Jis elgiasi nuoširdžiai ir neapsimetinėja, yra toks, koks yra ir todėl jį publika mėgsta“.

G. Paškevičiaus koncertinio turo „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ grupė:

Dainius Pulauskas – klavišiniai, Raimondas Dauginas – klavišiniai, Tomas Varnagiris – gitara, Tadas Žukauskas – bosinė gitara, Linas Būda – mušamieji, Artūras Pranskūnas – perkusija, Valerijus Ramoška – trimitas, Laurynas Lapė – trimitas, Liutauras Janušaitis – saksofonas, klavišiniai, Valentas Marozas – trombonas, Albinas Marozas – trombonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių