Quantcast

G. Ivanauskas pasirodymu „Eurovizijoje“ pribloškė visus

Netikėtu pasirodymu komisiją ir publiką trečiadienio „Eurovizijos“ atrankoje ne tik nustebino, bet ir ovacijomis palydėti privertė Gytis Ivanauskas su Lolita Zero pseudonimu ir kūriniu „Get Frighten“.

„Tai yra pasirodymas, apie kurį norėsime pasisakyti visi. Tai buvo įspūdinga. Lolita, atrodėte nuostabiai“, – susižavėjimo neslėpė Jazzu.

Trečiadienį LRT studijoje prieš komisiją stoja dar 13 nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių, kurių pasirodymuose įžvelgti ir visai neišsiskiriantys kūriniai, ir galimi euroviziniai koziriai.

Atlikėjus vertina muzikologas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir operos solistė Sigutė Stonytė.

Atrankos dalyviai konkurse dalyvauti gali su savo daina arba pasirinkti iš tarptautinių kūrėjų sąrašo. Būtent antrąjį variantą ir dainą „Paint the sky blue“ pasirinko Lietuvos publikai jau žinomas Gražvydas Sidiniauskas. „Galiu kalbėti apie jo nuostabų balsą, švarų kaip krištolas. Turėjau malonumą klausyti, pamiršau net, kad apie dainą reikėjo kalbėti“, – paprašyta pakomentuoti kūrinį žavėjosi S. Stonytė. D. Užkuračio teigimu, jeigu publika ploja dainai dar skambant, tai – jau hitas. Būtent taip publika reagavo į G. Sidiniausko atlikimą.

Alternatyviosios muzikos grupė „Fusedmarc“ atrankoje dalyvauja su kūriniu „Rain Of Revolution“. „Sakiau, kad esu nustebęs, nes nesitikėjau, kad grupė dalyvaus atrankoje. Per tris matytas atrankos laidas, tai – labiausiai man patikęs kūrinys. Latviai didžiavosi išsiuntę Aminatą, tai būtu ne tik kad ne prasčiau, o gal ir daug geriau“, – žavėjosi R. Zilnys. Jo teigimu, tai bus tas kūrinys, kurio po transliacijos jis klausys dar kelis kartus. Prie komplimentų prisidėjo ir Jazzu: „Viktorijos vokalo negaliu komentuoti, nes man tai – vienas gražiausių vokalų Lietuvos istorijoje. Savita, skoninga daina tikrai galėtų būti mūsų koziris šių metų Eurovizijoje.“

Marius Petrauskas prisistatė su daina „She's my universe“. Romantiška baldė D. Užkuraičiui pasirodė galinti nublankti.„Tai buvo gražu, tačiau labai svarbu po ko tu pasirodai. Daugeliui patiko „Fusedmarc“ šiuolaikinė elektronika, o jūs dainavote gražiai padarytą, tačiau nuspėjamą dainą. Ji gali paskęsti tarp visų kitų“, – komentavo muzikologas, tačiau komplimentų turėjo dainininko balsui. Jam pritarė ir S. Stonytė. Operos solistės žodžiais, vyras turi gerus vokalinius duomenis, tačiau trūko balso išsiveržimo. 

Kūrinį „Love is free“ atlikęs Dovydas Petrošius nesužavėjo komisijos. R. Zilnio teigimu, tai buvo visiškai vidutiniškas klubinis kūrinys, o kad tokia daina pakiltų eurovizinėje lentelėje, atlikėjas turi puikiai judėti, būti labai charizmatiškas ar spinduliuojantis. „Viso to pritrūko“, – tikino muzikos apžvalgininkas. Dėl ko pagirti neturėjo ir S. Stonytė: „Kūrinio pradžioje buvo daug netikslumų. Turime margą dainavimą ir tai jums trukdė išskleisti muziką, kaip norėjote.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
pidariskas ir tiek

Lithuania of Revoliution

Lithuania of Revoliution portretas
Musu isrinktieji seimunai patys muzikaliausi ir garsiausi pasaulyje laisves ir sekso intrigomis bei korupcijos, darbo vietu ir algu didinimo veiklose, laimes 1 pirma vieta Eurovizijoje 2017 m
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių