Quantcast

M. Tyla: vienodų atlikėjų – per daug

  • Teksto dydis:

Kovo mėnesį LNK televizijos eteryje prasidės projektas „Finalo ketvertas“.

Neseniai paaiškėjo, kad teisėjo amplua jame išmėgins megahitų kūrėjas Vidas Bareikis. Šiandien rengėjai atskleidė ir antrąjį žiuri narį – vieną žinomiausių ir sėkmingiausių muzikos vadybininkų Lietuvoje – Martyną Tylą.

„Manau, didžiausia muzikiniuose televizijos projektuose dalyvaujančių ar laiminčių atlikėjų bėda ta, kad jie mano, jog užtenka pasirodyti televizijoje. Svarbiausia yra tai, kiek darbo įdėsi po tų penkiolikos minučių šlovės. Projektas gali būti puikiu startu, bet niekada – galutiniu finišu. Tikslas kiekvieną dieną privalo augti ir keistis: laimėti projektą, tuomet išleisti gerą, hitu tapsiantį kūrinį, ieškoti su tavimi galinčios ir norinčios dirbti profesionalų komandos, o svarbiausia – nebijoti ieškoti savęs. Savo praktikoje turėjau atlikėją, kurio kelio ieškojome net septynerius metus. Tai – ilgas ir labai sudėtingas darbas, kurį visų pirma privalo dirbti pats atlikėjas“, – į vatą nevyniojo žinomas vyras.

„Jau daugybę metų kartoju, kad tapti žvaigžde neįmanoma be pradinio kapitalo. Reikia ne tik sukurti dainą, bet ir ją įrašyti, investuoti į stilių, fotosesiją, viešuosius ryšius. Žinoma, šiais socialinių tinklų ir medijų laikais tas kelias gali būti ir paprastesnis – Justino Bieberio karjera prasidėjo nuo „Youtube“. Vis dėlto, tokių sėkmingų atvejų – vienetai. Tikiuosi, kad projekto dalyviai supras, jog kelios minutes eterio geriausiu laiku – didžiulė dovana, kurią pavertę į pinigus gautume nemažą sumą, ir jie privalo ją išnaudoti galingam ir įsimintinam prisistatymui klausytojams“, – šou verslo subtilybėmis dalijosi M. Tyla.

Paklaustas apie sceną užkariaujantį trap’ą, atlikėjų prodiuseris neslėpė, kad tai – šiuolaikinio gyvenimo tempo pasekmė. „Dabartiniame pasaulyje įpratome viską vartoti greitai. Muzika taip pat tapo greito vartojimo preke. Šiandien kai kuriems stiliams nesvarbi melodija, bet užkrečiantis ritmas ar frazė – suveikia. Man tikrai gaila, kad taip atsitiko, bet tai suteikia galimybę kai kuriems tapti žvaigžde per vieną naktį“, – pasakojo vienų garsiausių ir sėkmingiausių Lietuvos atlikėjų vadybininkas.

„Šiame projekte tikrai neieškosime didžiausią diapazoną turinčių vokalistų ar konkretaus muzikinio stiliaus atlikėjų, taigi, tam pačiam trap’ui durys – atviros. Mums reikia viso paketo – išskirtinio žmogaus, sužavėsiančio mus savitu vokalu, įsimintina išvaizda, kūryba, ypatingu bendravimu su publika ir tikrai galinga charizma. Vienodų atlikėjų – labai daug, gal net per daug, todėl aš ieškau tikros mega žvaigždės ir, tikiu, ją rasiu“, – atskleidė Martynas Tyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių