Quantcast

Filmo „Šuns tikslas“ kūrėjams – kaltinimai gyvūnų kankinimu

  • Teksto dydis:

Gyvūnų mylėtojai trečiadienį paragino boikotuoti netrukus pasirodysiantį filmą „Šuns tikslas“ (A Dog's Purpose), kuomet pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip filmavimo aikštelėje galimai išsigandęs šuo verčiamas šokti į baseiną.

Dar 2015 metais užfiksuotame vaizdo įraše, paskelbtame garsenybių pasaulio naujienų portale TMZ, matoma, kaip vokiečių aviganių veislės šuo nesiryžta šokti į sūkuriuojantį vandenį baseine.

„Jis nenusiramins, kol neatsidurs vandenyje – tau reikia jį įmesti“, – girdimi kažkieno žodžiai tame įraše. Šuo tuo metu priešinosi savo dresuotojui ant baseino krašto, bet galiausiai jis vis tik buvo įstumtas į vandenį.

Vienos minutės trukmės vaizdo įrašo, užfiksuoto filmavimo aikštelėje netoli Vinipego Kanadoje, pabaigoje šuo panyra po vandeniu. Tuomet matoma, kaip kūrybinės komandos nariai puola gelbėti gyvūno.

Gyvūnų teisių organizacijos išreiškė pasipiktinimą dėl minėto įrašo ir socialiniuose tinkluose paragino boikotuoti sausio 27 d. kino teatruose pasirodysiantį filmą.

Ragina nubausti

„PETA ragina šunų mylėtojus boikotuoti šį filmą ir taip perduoti žinutę, kad su šunimis ir kitais gyvūnais turėtų būti elgiamasi žmoniškai, o ne kaip su filmų rekvizitu“, – naujienų agentūrai AFP sakė gyvūnų teisių organizacijos „Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais“ (People for the Ethical Treatment of Animals, PETA) viceprezidentė Lisa Lange (Lisa Leindž).

Kanadoje įsikūrusi organizacija „Animal Justice“ nurodė, kad pareigūnams pateikė skundą ir paragino šio filmo kūrėjus nubausti už žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Neteisėta sukelti gyvūnams kančias ir nerimą, ir nėra jokios spragos, leidžiančios išsisukti Holivudo filmų kūrėjams, išnaudojantiems gyvūnus“, – sakė šios organizacijos vykdančioji direktorė Camille Labchuk (Kamilė Labčiuk).

Gyvūnų saugumą filmavimo aikštelėse stebinti organizacija „American Humane“ informavo, kad tiria šį incidentą, ir sakė nušalinusi savo atstovą, buvusį filmavimo aikštelėje.

Suerzino režisierių

Virtinę pranešimų socialiniame tinkle „Twitter“ parašęs filmo režisierius Lasse Hallstrom (Lasė Halstriomas) sakė esąs suerzintas dėl šio vaizdo įrašo ir teigė pats nematęs incidento.

„Visi esame įsipareigoję filme suteikti mielą ir saugią aplinką visiems gyvūnams“, – sakė jis ir pridūrė pažadėjęs kruopštų tyrimą, ir kad bet kas, pripažintas kaltu dėl netinkamo elgesio, bus nubaustas.

Iš prodiuserių kompanijos „Amblin Entertainment“ ir platintojo „Universal Pictures“ nepavyko gauti komentarų dėl minėtos situacijos. Tačiau vietos žiniasklaidos paskelbtame bendrame pranešime jie tvirtino, kad kūrėjų komanda laikėsi „griežtų protokolų“ tam, kad užtikrintų gyvūnų saugumą.

Jie pridūrė, kad minėtas šuo, vardu Heraklis, yra „sveikas ir laimingas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
Is didelio rasto isejom is krasto....., laizytis su suniu manau iskrypimas...., o tokiu turim.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių