Quantcast

Filmavimo aikštelė: automobilio avarijoje nenuskilo M. Papinigio dubleriui

  • Teksto dydis:

TV3 rudens sezono „Gera kartu!“ premjeroje – komiškame seriale su kriminalo prieskoniu „Bruto ir Neto“ nestigs nei veiksmo, nei komiškų situacijų. Filmuojant būna visko – ir juoko, ir ašarų. Kuriant vieną veikslo sceną neišvengta ir incidentų. Aktorių Mindaugą Papinigį pavojingoje automobilio avarijoje pakeitęs profesionalus kaskadininkas susižeidė petį.

Žiūrovai jau greitai išvys įtemptą sceną, kurioje Mindaugo kuriamas personažas pateks į automobilio avariją. Kad aktorius liktų sveikas, šią užduotį patikėta atlikti profesionalams –kaskadininkų komandai „Vilkas“.

Nufilmuoti įtempto veiksmo sceną premjerai „Bruto ir Neto“ prireikė vos 30 minučių. Tiesa, neapsieita be iššūkių aikštelėje. Mindaugą pakeitęs kaskadininkas Slava Samuchovas, dužus automobilio stiklui, susižeidė petį.

„Mes nekalbame apie traumas. Traumos yra klaidos, kurias padarę mokomės. O apie klaidas juk niekas nenori kalbėti“, – iš karto po filmavimo nuotaikingai nusiteikęs kalbėjo kaskadininkas.

Jau 20 metų kaskadiniais triukais užsiimantis S. Samuchovas tikina, kad ši veikla – ne tik pavojinga, bet ir sudėtinga. Jis, kaip tikras magas, turi priversti žiūrovą patikėti tuo, kas iš tiesų neįvyko.

„Ne visi į mūsų komandą atėję vaikinai pasilieka. Lieka tie, kurie supranta, kad mūsų tikslas – išmokti slėpti sportą. Juk jeigu filme kaskadininką partrenkia mašina, žiūrovas turi galvoti, kad taip ir buvo, o ne matyti, kaip krisdamas jis įgudusiai nusileido ant žemės.“

Anksti ryte filmuotoje scenoje vienas kaskadininkas sėdo už automobilio vairo, kitas bent keletą kartų vertėsi per automobilį. Pasekmės – sulinkęs automobilio kapotas, sudužęs stiklas ir sužeistas kaskadininko petys.

Sostinėje vykęs nekasdienis veiksmas pritraukė ne vieną smalsuolį. Filmavimo komandai teko ne tik reguliuoti eismą, bet ir drausminti susirinkusius žiūrovus. „Jie tarsi iš visų kampų išlenda, vos įsijungus kamerai. Net jei filmavimas vyksta penktą valandą ryto“, – stebėjosi „Bruto ir Neto“ prodiuseris Povilas Skaisgirys.

Tokiai sudėtingai scenai būtina pasiruošti nepriekaištingai. Viskas turi prasidėti ir vykti griežtai sustyguotu laiku. Tiesa, Povilas pasakoja, kad įvyko vienas mažas nesusipratimas. „Sceną nufilmavome greitai, bet pasiruošimas.... Dirbant filmavimo aikštelėje esi susitaikęs su netikėtumais, vėlavimais, tačiau kai paskutinę minutę dingo vaikinas, turėjęs atvežti avarijos scenai skirtą mašiną, pasidarė nebejuokinga. Vos per tris valandas teko surasti naują mašiną, kurią būtų galima sudaužyti“, – iš netikėtos situacijos juokėsi P. Skaisgirys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių