Quantcast

Festivalis „Mandala“: šamaniška kelionė, šventasis seksualumas ir gydanti muzika

Būti laimingesniems, sveikesniems ir sąmoningesniems – to siekia paskutinį liepos savaitgalį jau šeštus metus rengiamas dvasinis festivalis gamtoje „Mandala“.

Tris dienas gamtoje vyksiantis dvasinių praktikų ir netradicinės medicinos renginys propaguoja sveiką gyvenimo būdą, suvokiamą holistiniu požiūriu, apimančiu kūno ir žmogaus vidinio pasaulio bei sielos sveikatą.

Neatsitiktinai šiame festivalyje nėra vietos alkoholiui, narkotikams bei kitokiems svaigalams, o ir pavieniams „užkietėjusiems“ rūkoriams tradiciškai bus skirta vieta už kelių šimtų metrų nuo festivalio erdvės.

Čia, kaip tapo įprasta, veiks du vegetariniai ir vienas žaliavalgių lauko baras. „Pernai mums trūko vietos“, – prisiminusi „Mandalą“ prie Kernavės šypsojosi festivalio įkūrėja bei organizatorė, psichologė Sigita Dabulskytė.

Taigi šįmet „Mandala“ gerą energiją skleis kitur – Švenčionių rajone, Dalios kaime, prie Pailgio ežero, kur bus galima įsirengti palapines arba apsigyventi sodyboje.

Tradiciškai festivalio erdvė bus paskirstyta į keturias dalis: Ugnis (kūryba), Vanduo (psichologija), Oras (dvasinės praktikos), Žemė (kūnas, sveika mityba ir gyvenimo būdas). Atskira erdvė numatyta ir vaikams.

Šį kartą festivalyje dalyvaus apie 60 įvairių mokytojų, instruktorių, kurių dauguma „Mandaloje“ praktika ir teorija dalysis pirmą kartą.

„Šiemet festivalyje iš Vokietijos atvyks pasaulyje žinomas terapeutas. Jis įsitikinęs, kad žmogų galima gydyti garsu, – apie sakralinės ir gydančios muzikos koncertą bei kachimo užsiėmimą surengsiantį multiinstrumentalistą, terapeutą Kailashą Kokopelli kalbėjo Sigita. – Grodamas unikaliu styginiu instrumentu, žinomu kaip tritar arba worldstick (pasaulio lazda), jis dovanoja „širdies dainas“, gydančias mantras ir maldas. K. Kokopelli kvies išmėginti dainos jogą ir per dainavimą kurti vieningą energetinį lauką, kuriame vyksta tikri stebuklai.“

Festivalio organizatorė šiemet į „Mandalą“ pakvietė ir profesorę Aistę Diržytę, kalbėsiančią apie laimę čia ir dabar, taip pat žinomą knygų autorę Genutę Petronienę, choreografą Šarūną Kirdeikį, vieną iš tantros pradininkių Lietuvoje Saranį (Danutę Vilionytę) ir daugelį kitų žinomų instruktorių bei mokytojų.

Lankytojai susipažins su įvairiomis jogos rūšimis (taip pat akių bei vaikų), mokysis juvelyrikos, specialios akmenėlių pynimo technikos makrame, išgirs paskaitų apie emocijas, asmenybės resursų ir stipriųjų pusių atskleidimą, viešąjį kalbėjimą, sąmoningumą, intuityvų piešimą, kūno judesio terapiją ir šventąjį seksualumą.

„Šiemet įrengiau knygų erdvę, kur bus galima mainytis knygomis, išgirsti apie tarpusavio santykių krizę poroje, kinų vaizdinių medicinos praktiką, ankstyvosios vaikystės įtaką žmogaus asmenybei, mineralų terapiją, meditaciją, toteminių aksesuarų gamybą, – pasakojo Sigita. – Bus galima išbandyt įdomų ir linksmą žaidimą „proto varymas iš proto“, dalyvauti kvėpavimo, gongų garsų užsiėmimuose bei šamaniškoje kelionėje dundant būgnams, kurioje galėsite išvysti vaizdinius iš pasąmonės ir savo gydantį toteminį gyvūną.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

kelmas

kelmas portretas
dalyvavau, labai patiko.

Mukas

Mukas portretas
nuostabi atmosfera, šviesūs žmonės ir gera nuotaika, laabai labai jaučias
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių