Quantcast

Festivalis „Galapagai“ skelbia kitų metų datą ir kryptį

  • Teksto dydis:

Vieno didžiausių lietuviškų festivalių „Galapagai“rengėjai žada ir toliau laikytis publikai patinkančio kurso: pasiūlys aibę pramogų, kviesis šiuolaikinės scenos žvaigždes iš Lietuvos bei pasaulio ir dovanos festivalio lankytojams įdomius atradimus, tokius kaip pastarųjų „Galapagų“ siurprizas iš Estijos Tommy Cash, savaitgalį sostinėje vėl surengęs karštą vakarėlį.

„Galapagai“ yra aktyvūs visus metus – Vilniuje ir kituose miestuose vyksta įvairūs renginiai, susiję su šio festivalio vardu, rašoma pranešime spaudai. O šiandien jau oficialiai paskelbta ir festivalio  „Galapagai 2018“ data. Jis vyks liepos 27-28 dienomis Zaraso ežero saloje. Festivalio bilietai, parduodami nuo šiandien, kainuoja 25 eurus.

„Festivalis orientuosis į kokybiškus Lietuvos ir užsienio atlikėjų pasirodymus, vėl kvies atrasti ir naujus, ir puikiai žinomus vardus. „Galapagų“ sala talpins įvairiausius muzikinius stilius ir kaip visada bus labai spalvinga. Be to, žmonių kaip visada lauks daugybė įvairiausių pramogų, aktyvių sportinių rungčių, treniruočių bei socialinių iniciatyvų. Zaraso sala bus labai spalvinga“, – sako „Galapagų“ organizatoriai.

„Galapagų“ sala talpins įvairiausius muzikinius stilius ir kaip visada bus labai spalvinga.

Kasmet į festivalį susirenka tūkstančiai originalių, stilingų, jaunų žmonių, kurie klausosi savo dievukų ir nuostabiai leidžia laiką. Praėjusį šeštadienio vakarą visa tai pasikartojo Vilniaus koncertų salėje „Vakaris“. Ten vyko renginys „Galapagai presents: Tommy Cash“, pritraukęs minią žmonių. Naktinėtojai ypač pasistengė susikurti vakarėlio įvaizdį ir atrodė kaip nužengę iš Tommy Cash vaizdo klipų. Ironiški sportinių kostiumų ir blizgančių suknelių ansambliai vertė šypsotis. „Atrodė, kad viduje daug jaunų vidų bareikių“, – su šypsena komentavo koncerto organizatoriai.

Publikos gretose galėjai sutikti ir stilingąjį rokerį Justiną Jarutį, ir humoristą Mantą Stonkų, muzikos leidėjus. Vidas Bareikis ir Žygimantas Kudirka-Mesijus šį vakarą klube buvo ne svečiai – jie apšildė Tommy Cash ir tai darė išties uždegančiai. O tuomet pasirodė pagrindinis vakarėlio kaltininkas ir atliko tokius savo kūrinius, kaip „Winaloto“ ar „Euroz Dollaz Yeniz“, kurie interneto platybėse jau seniai tapę kultiniais.

Estijos repo reiveris nustebo, ką jam mainais dovanojo minia – klausytojai žinojo mintinai kiekvieną jo firminiu „East European English“ stiliumi įdainuotą gabalą, ir kiekvieną to gabalo žodį. Specialiai paruoštos vizualizacijos už atlikėjo nugaros sustiprino kiekvieno kūrinio mintį ir suteikė papildomų efektų. Klausytojai ėjo iš proto, prašė pakartoti ir, be abejo, gavo tai.

Į Lietuvą Tommy Cash atvyko geros nuotaikos, atsipalaidavęs. Koncerto rengėjai jį pasitiko su kartoniniu paties maketu, kuris jau buvo panaudotas savireklaminiais tikslais. „Tommy tai labai pralinksmino, matavosi ūgį, sakė, keliais centimetrais prašovėme, – pasakojo organizatoriai. – Jis  buvo viskuo patenkintas ir tada, koncertuodamas „Galapaguose“, ir šįkart, lankydamasis Vilniuje. O kai esi viskuo patenkintas – gera energija pasklinda ir publika ja užsikrečia. Po koncerto buvo iššūkis atlaikyti tuos, kurie veržėsi kartu nusifotografuoti ar gauti žvaigždės autografą. Pasisekė ištikimiesiems, kurie po koncerto laukė jo lauke. Eidamas iki mašinos Tommy Cash stabtelėjo prie gerbėjų, kartu su jais prisidarė asmenukių, net leido bučiuoti... Vilniuje jam viskas taip patiko, kad nori artimiausiu metu sugrįžti, o gal net pasidaryti mūsų renginių abonementą ir nuolat juose dalyvauti.“

Organizatoriai siūlo save ar savo draugus išvysti festivalio „Galapagai 2017“ filmuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių