Quantcast

Kodėl ji neplauna plaukų ir kiti faktai, kurių nežinojote apie J. Roberts

  • Teksto dydis:

Aktorė Julia Fiona Roberts gimė 1967 m. spalio 28 d. Smirnos mieste (JAV) siurblių pardavėjo Walterio Robertso ir nekilnojamojo turto pardavimo agentės Betty Lou šeimoje.

Tėvai – aktoriai mėgėjai, turėjo nedidelę parduotuvę, kurioje nuolat lankėsi aktoriai, režisieriai ir kitos įžymybės. Juodu išsiskyrė, kai Juliai buvo ketveri. Kai jai buvo devyneri, tėtis mirė nuo vėžio. Mama ištekėjo antrą kartą.

Turi brolį Ericą ir seseris Lisą bei antrojoje motinos santuokoje gimusią Nancy.

Didžiausia J.Roberts svajonė vaikystėje – tapti veterinare.

Brolis Ericas pirmas prasibrovė į didįjį ekraną: pirmą kartą kine jis nusifilmavo, kai Juliai tebuvo 11 metų. Baigusi mokyklą ji išvyko paskui brolį į Niujorką. Pradžioje jai nelabai sekėsi ieškoti vaidmenų, todėl pragyvenimui užsidirbo parduotuvėje. Situacija pasikeitė, kai Ericas jai padėjo gauti vaidmenį filme "Raudonas kraujas".

Milijonų gerbėjų širdis J.Roberts užkariavo prostitutės vaidmeniu juostoje "Graži moteris". Buvo tris kartus nominuota "Oskarui" (1990 m. – "Plieninės magnolijos", 1991 m. – "Graži moteris", 2000 m. – "Erina Brokovič"). Už vaidmenį juostoje "Erina Brokovič" Julia buvo apdovanota "Oskaru". Tarp garsiausių jos filmų – "Mano geriausio draugo vestuvės", "Noting Hilas", "Pabėgusi nuotaka", "Oušeno vienuoliktukas", "Meksikietis", "Amerikos numylėtiniai" ir kt.

Jos honorarai yra tokie pat kaip ir aktorių vyrų – gali siekti net 20 mln. JAV dolerių.

Santykiai su šeimos nariais – sudėtingi. Seniai niekam ne paslaptis, kad Julios ir brolio santykiai įtempti, – vyresnėlis esą negali susitaikyti su tuo, kad į kiną atvesta sesuo jį patį nustūmė į paribį. O apie jaunesnės sesers Nancy Motes egzistavimą daugelis sužinojo visai neseniai, kai moteris nutarė prabilti apie sesers paliktas nuoskaudas. Jaunėlė teigia, kad aktorė ilgus metus šaipėsi iš apkūnios jos figūros ir galiausiai netiesiogiai privertė ją atlikti skrandžio mažinimo operaciją, dėl kurios pavyko kūno svorį sumažinti nuo 125 iki 72 kg. Nancy įsitikinusi, kad Julia pavydi jai artimų santykių su mama.

Tačiau pačios Julios šeima, rodos, tikra užuovėja. Jos asmeninis gyvenimas buvo gana audringas – Julia buvo ištekėjusi už Lyle’o Lovetto, susitikinėjo su aktoriais Kieferiu Sutherlandu, Liamu Neesonu, Matthew Perry, visi laukė jos ir aktoriaus Benjamino Bratto vedybų. Tačiau 2000-aisiais "Meksikiečio" filmavime ji sutiko ir pamilo operatorių Danielį Moderį. Tuo metu jis dar buvo vedęs vizažistę Verą Steimberg, tačiau pora nesutarė. Už savo laimę J.Roberts teko pakloti 200 tūkst. JAV dolerių – tokia skolų našta slėgė vyrą. Po poros metų juodu susituokė, 2004 m. sulaukė dvynių Hazel ir Finno, o 2007 m. gimė sūnus Henry.

Vaikystėje aktorė ir jos brolis kentėjo nuo mikčiojimo.

Žiniasklaidai prisipažino, kad puikią šukuoseną bando išsaugoti neplaudama plaukų 10 dienų ar net dvi savaites. Makiažą daro gulėdama, nes mano, kad tai padeda veidui atsipalaiduoti.

Gimė baptisto ir katalikės šeimoje, tačiau pati po kelionės į Indiją ir Balį, kur filmavosi juostoje "Valgyk, melskis, mylėk", tapo praktikuojančia induiste.


Šiame straipsnyje: Julia RobertsaktorėHolivudas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių