Quantcast

„Eurovizijos“ laimėtojas S. Sobralis: kas tas keistas portugalų svajoklis?

Kas jis – tas susivėlęs keistuolis svajoklis, įlindęs į per didelį švarką, santūrus ir drovus, scenoje stovintis lyg atsiprašinėtų, tačiau tuo suvirpinęs milijonų europiečių širdis ir Portugalijai padovanojęs pirmą pergalę "Eurovizijoje".

Grąžinti pasauliui muziką

27-erių portugalas Salvadoras Sobralis prieš mėnesį buvo tiesiog mielas nepažįstamasis. Praėjusią savaitę jis tapo "Eurovizijos" sensacija, blizgančių šou konkurse išsiskyręs kerinčiu skaidriu balsu ir jausminga melancholiška daina. "Dabar pasaulyje – daug tuščios muzikos. Muzika – tai ne fejerverkai. Sugrąžinkime pasauliui muziką", – iškart po pergalės konkurse kalbėjo S.Sobralis, o dainą kartu atlikti pakvietė savo vyresnę seserį Luisą Sobral, kuri ją ir sukūrė.

Kažin, ar laurus būtent tokiame konkurse galėjo įsivaizduoti fado muzikos gerbėjai, tačiau jei "Eurovizijos" favoritu nuolat buvo vadinamas italas Francesco Gabbani, tai po pirmojo pusfinalio pergalės prognozės palinko Salvadoro link.

Laukia širdies persodinimo

Dabar pasaulyje – daug tuščios muzikos. Muzika – tai ne fejerverkai. Sugrąžinkime pasauliui muziką.

Be to, žiniasklaidoje nuvilnijo paaiškinimas, kodėl repeticijose vietoj jo pasirodydavo sesuo, – Portugalijos spauda paskelbė, kad vaikinas laukia širdies persodinimo operacijos, kurią būtina atlikti šįmet. Pats dainininkas žinios nekomentavo, tik tarstelėjo, kad "liga – maža problema, tikrai vienintelė mano gyvenime".

Po pasirodymo Portugalijos nacionaliniame finale jam prireikė skubios dviejų išvaržų operacijos, o jį prižiūrinčių medikų negali palikti ilgiau nei dviem savaitėms. Galbūt būtent todėl net po pergalės "Eurovizijoje" jis laikėsi santūriai – ko jau ko, bet jausmų atplūdžio, "taškymosi" ir begalinio džiaugsmo demonstravimo, ko pasigedo konkurso gerbėjai, mažiausiai reikia žmogui, laukiančiam širdies persodinimo.

Narkotikai ir džiazas

Džiaugsmo ir linksmybių pačiam S. Sobraliui praeityje tikrai netrūko. Savoje šalyje jis suspindėjo 2009-aisiais televizijos talentų šou, kaip ir jo sesuo keletą metų anksčiau, tačiau sunkiai ištvėrė užgriuvusį žiniasklaidos dėmesį ir populiarumą, tad po projekto apskritai nustojo dainuoti.

Psichologiją studijavęs vaikinas 2011-aisiais išvyko į Balearų salas, kur įkrito į narkomanijos balą ir nuolat vartojo haliucinogeninius grybus. Visgi pamažu jam pavyko išlipti iš šio liūno, pradėjo dainuoti poilsiautojų rojaus – Maljorkos – baruose, tačiau nuobodi žiema jį išginė į Barseloną, kur pradėjo studijuoti džiazą. O iš ten – tik aukštyn. "Debiutinį albumą išleidau 2016-aisiais ir niekam tai nerūpėjo. Juk tai džiazas. Po šio konkurso žmonės sužinojo apie mane ir gal pasidomės mano albumu", – po pergalės "Eurovizijoje" spaudos konferencijoje sakė S. Sobralis.

Belieka pridurti, kad ne mažiau už dainos nugalėtojos žanrą pribloškia ir faktas, kad ji buvo atliekama portugališkai, vadinasi, absoliuti dauguma klausytojų jos žodžių nė nesuprato, bet labai gerai pajuto.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitae

Vitae portretas
Salvadoro daina nuostabi. Meldžiu Viešpatį suteikti šiam žmogui sveikatos ir stiprybės. O kam nepatinka- negali visiems viskas patikti, kiek žmonių,tiek nuomonių. Linkiu kiekvienam atrasti sau patinkančią muziką. Saugokite savo ir kitų širdis. Sėkmės.

Algis

Algis portretas
Malonu atlikejas, gera daina ir atitinkamas ivertinimas.

Šaunu

Šaunu portretas
Šaunu, kai laimi tikra muzika, tikras balsas, tikri išgyvenimai. Dainininkas labai drąsus, nes kai širdelė vos vos dirba, nėra jėgų dėl sveikatos, o čia atvažiuoja į kitą šalį, kai žinai, kad gali būti paskutinė kelionė. Artimiesiems stiprybės labiausiai reikėjo, nes sunku matyti, kai Tavo artimas žmogus atiduoda save pasauliui, o jo kiekvienas iškvėpimas gali būti paskutinis. Ilgų metų S.Sobraliui, o mums imti pavyzdį iš jo, kai norisi pradėti verkšlianti dėl niekų, kad niekas nieko mums nepadaro, neduoda... Eikime džiaukimės, gyvenkime, klausykimės GEROS muzikos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių