Quantcast

„Eurovizijos“ komisija apie vieną iš dainų: ji turi būti finale

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių vis mažėja: į antradienį vykusį filmavimą susirinko aštuoni, o po šeštadieninio balsavimo liks tik penki. Finalo nuotaikos jaučiamos ir komisijoje: muzikos ekspertai vis aiškiau įvardija simpatijas ir kūrinius, kuriuos mato galutinėje kovoje.

Dalyvius vertino Nomeda Kazlaus, Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys ir pirmą kartą prie komisijos prisijungęs Valdas Burnys. Vėliau savo vertinimus pateikė ir užsienio komisija.

Pirmasis į sceną lipo R. Zilnio „Eurovizijos“ konkurso atradimu pavadintas Valdas Lacko su daina „Stay Tonight“. R. Zilnys komplimentų pasirodymui negailėjo ir šį kartą. „Praėjusį kartą sakiau, kad reikėtų spektakliuko scenoje. Matau, kad bandote tai daryti. Tai – geras žingsnis, kitą kartą galėtumėte įsitraukti ir jūs pats“, – rekomendavo muzikos apžvalgininkas. Jo teigimu, atlikėjas – šios atrankos pažiba, žavinti paprastumu ir nuoširdumu. „Manau, kad Lietuvoje po šios atrankos atsiras daugiau žmonių, kurie norės išgirsti jūsų kūrinių, o Rusnė jums galėtų įteikti garbės piliečio titulą“, – kalbėjo komisijos narys.

Ne tik vokaliniais sugebėjimais, bet ir sceniniu įvaizdžiu publiką sužavėti bandanti Catrinah su kūriniu „Be Free“ pasirodė antra. „Buvo malonu, kad pradžia užtikrintesnė, apgalvojote, susikaupėte, bet jautį reiktų imti už ragų nuo pirmųjų sekundžių“, – pastabų turėjo N. Kazlaus. Komisijos narė pasiūlė pasitarti ir su aktorinio meistriškumo specialistu dėl sceninių sprendimų. Dainininkės pasitikėjimo savimi pritrūko ir D. Užkuraičiui. „Jūsų įvaizdis įdomus, patinka ar nepatinka, bet kad atkreipia dėmesį – faktas. Daina atstovauja eurovizinei alternatyvai. Jums reikėtų susiimti ir atsipalaiduoti, daugiau energijos ir tikėti tuo, ką darote“, – kalbėjo D. Užkuraitis. Jam antrino ir R. Zilnys: „Šio pasirodymo metu matėsi bent dvi akimirkos, kai jums buvo neramu dėl sceninių detalių“.

Ištvano ir Elados duetas atliko kūrinį „Please Don‘t Cry“. „Apie vokalinius duomenis patylėsiu, man toli“, – pokštavo V. Burnys. Jo teigimu, sceninių dekoracijų galima ir atsisakyti, mat dueto vokalas ir energija užpildo sceną. „Malonu, kad padirbėjote vokaliai, ir šiandien kūrinys skambėjo švariai“, – įvertino N. Kazlaus. Tačiau ir šiam pasirodymui komisijos narė siūlė padirbėti su sceniniu meistriškumu.

Donny Montel ir jo kūrinys „I‘ve Been Waiting For This Night“ komisijos nepaliko abejingos. „Donatas labai jaunutis, bet ir labai senas scenos vilkas. Donatai, tu šaunuolis, čia prie nieko negalima prikibti“ – įsitikinęs V. Burnys. Su juo sutiko ir D. Užkuraitis. „Turime gerą daina, turime gerą atlikėją. Donatas priklauso tai nedidelei Lietuvos atlikėjų daliai, kuri turi charizma. Jis užburia per ekraną, tai – vienas iš pačių rimčiausių pretendentų atstovauti Lietuvai“, – tvirtino komisijos narys. N. Kazlaus ir vėl buvo linkusi duoti patarimų: dainos pabaigoje ji siūlė maksimaliai išnaudoti mimiką, o dainos išraiškoje – paieškoti vokalinių kontrastų. 

Eglė Jakštytė, pristačiusi dainą „Let Me Show You“, paklausė praėjusiose laidose skambėjusio D. Užkuraičio patarimo ir į pagalbą scenoje pasikvietė šokėją. „Man šitas kūrinys patinka vis labiau. Šį vakarą išsipildė D. Užkuraičio maldos, nes scenoje atsirado vaikinas. Aš buvau kitos nuomonės, bet sukastais dantimis turiu pripažinti, kad jis buvo teisus. Sakau atvirai: noriu šitos dainos kitame etape, ji išsiskiria iš kitų“, – rėžė R. Zilnys. Pats D. Užkuraitis pasirodymą vertino kiek atsargiau. „Kuo toliau, tuo labiau prie šitos dainos priprantu, nors didele jos sėkme „Eurovizijoje“ netikėčiau. Tikiuosi, kad publika suteiks galimybe, ir jūs galėsite pagalvoti, kaip pasirodymą padaryti dar geresnį“, – kalbėjo jis.

Ericos Jennings daina „Leading Me Home“ sulaukė komisijos liaupsių. „Matau, kad Erica šį kūrinį iki smulkmenų, iki virpulio, iki gilaus įsijautimo atlieka scenoje. Manau, kad tai žmonės pamatytų ir didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje“, – tikino R. Zilnys. V. Burnys pripažino, kad ši daina vis dar skamba jo galvoje. „Manau, tai buvo kol kas geriausiais Ericos pasirodymas šioje atrankoje“, – nutarė N. Kazlaus.

Petunija ir šokėjų duetas pasirodė su daina „Tomorrow“. N. Kazlaus pasveikino atlikėjos dalyvavimą atrankoje ir tikino, kad pagrindinis dainininkės laimėjimas – patirtis, kurios ji įgavo. Su ja sutiko ir R. Zilnys, turėjęs šmaikščių pastebėjimų dėl atlikėjos apavo. „Nežinau, kas atsitiko su lietuvių atlikėjais ir batais, pasidarė kažkoks basakojų klubas. Jei tai įvaizdžio dalis, darosi nuobodu. Socialiniame tinkle labai dažnai girdžiu jūsų vardą, aplink girdžiu labai daug žmonių kalbančių apie jus. Manau, kad tai yra puikus dalykas, jus gavote iš šios atrankos labai daug ir kai ką jau laimėjote“, – tvirtino jis. Komisijos kolegai antrino ir D. Užkuraitis. „Jūsų daina skamba LRT OPUS ir sulaukiame daug gražių atsiliepimų apie ją. Daina įdomi. Pakeitėte pabaigą. Šis kartas patiko labiausiai iš visų trijų, kuriuos girdėjau“, – pagyrė D. Užkuraitis. 

Rūtos Ščiogolevaitės pasirodymas su kūriniu „United“ komisijoje abejingų nepaliko, visi vienbalsiai tvirtino, kad tai – finalo vertas pasirodymas. „Mano giliu įsitikinimu, ši daina bus finale, o tada jau žiūrėsime. Apie Rūtą galiu pasakyti tą patį, ką ir apie Donatą: matai jos akis ir tiki“, – kalbėjo D. Užkuraitis. R. Zilnys teigiamai įvertino sprendimą  pritariantiesiems vokalams priedainio metu išeiti į scenos vidurį. „Manau, kad turime reikalą su pakankamai išbaigtu pasirodymu. Nustebčiau, jei ši daina finale nebūtų tarp trijų geriausiai pasirodžiusių“, – teigė jis. V. Burnys kalbėjo dar tiesmukiau: „Jei būčiau komisijos galva, kam varginti žmogų, iš karto siųsčiau į finalą“. „Sveikinu, šiandien fantastiškai dirbote kūnu, balsas buvo vienybėje su kūno, viskas organiška ir profesionalu“, – pridėjo N. Kazlaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ryna

Ryna portretas
Visos dainos liūdnos ir neįsimintinos. NEUŽVEDA.

Ina

Ina portretas
Labai gaila, bet kol kas nei viena daina nepasiekė Eurovizijos 15 dainos ir atlikimo lygio. Taigi visiems dar reikia labai pasistengti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių