Quantcast

„Eurovizijos“ atrankos scenoje – dar 13 atlikėjų

Pirmojoje „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidoje žiūrovų ir komisijos teismui prisistatė 12 atlikėjų, iš kurių į kitą etapą pateko tik šeši.

O antrosios laidos filmavime savo jėgas išbando dar trylika dalyvių, kuriuos televizijos žiūrovai vertins jau šį šeštadienį.

Atlikėjus vertina muzikologas Darius Užkuraitis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir muzikos kritikas Kazimieras Šiaulys.

Antrąją nacionalinės atrankos laidą pradėjo iš praėjusių metų atrankos LRT TELEVIZIJOS žiūrovams pažįstama vaikinų grupė „E.G.O“ su daina „My Story“. Po pasirodymo vaikinai išgirdo komisijos komplimentus.

„Noriu pagirti. Kadaise jus girdėjau. Dabar susidainavę esate kur kas labiau ir skambate geriau. Kūrinys – geras, man nebūtų gėda jį girdėti „Eurovizijos“ finale. Praėjusį savaitgalį, pamačiusi pirmąją atrankos laidą, buvau praradusi visas viltis, o jūs jas man grąžinote“, – kalbėjo Jazzu.

Jai pritarė ir D. Užkuraitis: „Kai matėme jus pernai, atrodė, kad jūs patys nežinojote, ką veikti scenoje. Matosi, kad dabar žinote, ką darote, ir jūsų judesiai gerai surepetuoti. Pati daina – eurovizinė ir gera, galbūt šiek tiek primena „One Direction“ stiliaus muziką, ir tai turbūt labiau pliusas, nei minusas. Juk kai pasakome, kad kažkas kažką primena, visi puola klausyti.“

Vaikinus scenoje keitė atlikėja Monee su elektroninės muzikos kūriniu „nnn“. Nespėjusios išgarsėti dainininkės vokalas maloniai nustebino R. Zilnį: „Labai džiaugiuosi dėl dviejų dalykų: visų pirma, tai šiandien – jau antroji daina, kurią parašė lietuvių autoriai, ir ji skamba visai gerai. Be to, mes pamatėme balsingą merginą, apie kurią dauguma žiūrovų tikriausiai bus negirdėję. Manau, kad Aistė Pilvelytė, pamačiusi šį pasirodymą, turėtų sunerimti.

Ir nors kūrinys man patinka, priedainis yra neryškus, ir vienai jums dainos emociją perteikti yra per sunku. Reikia vaizdo, kuris tai paryškintų. Ir kūrinio pavadinimą būtina pakeisti.

K. Šiaulio manymu, atlikėja balsą valdo gerai, bet scenoje atrodo neryški, muzikos kritiko manymu, dainininkę užgožia vizualizacijos.

Grupė „Varjetė“ atliko užsienio kūrėjų dainą „My story“. Pasirodžiusios merginos išgirdo nemažai komisijos narių kritikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių