Quantcast

Emigruoti planavusią Iglę pergalė „X Faktoriuje“ įpareigojo likti Lietuvoje

Sekmadienio vakarą pagaliau paaiškėjo kelis mėnesius trukusio muzikinio maratono atomazga – TV3 projektą „X Faktorius“ šįmet laimėjo 17-metė marijampolietė Iglė Bernotaitytė.

Pergalės nesitikėjusią merginą pribloškė žiūrovų dovana – superfinale jie vienuoliktokei Iglei skyrė dvigubai daugiau balsų nei antrąją vietą iškovojusioms reperėms „Golden Age“. Nugalėtoją lėmė beveik 60 tūkst. „X Faktoriaus“ žiūrovų balsų, už „Golden Age“ superfinale balsavo 30519 žiūrovų, o už Pauliną – 18572.

„Tai kosmosas. Užpildžiau anketą pernelyg negalvodama, pagauta momentinio noro, eidama į atrankas nenutuokiau, kad galėčiau būti geriausiųjų trejetuke, jau nekalbant apie projekto laimėjimą. Džiaugiuosi, kad manimi tiki ir taip palaiko“, – karštais įspūdžiais su „TV diena“ dalijosi I. Bernotaitytė, pridūrusi, kad projektas aukštyn kojomis apvertė jos gyvenimą ir planus.

– Pergalę „X Faktoriuje“ pelnėte stulbinamu balsų skirtumu. Jaučiate įsipareigojimą įsitvirtinti muzikos pasaulyje?

– Sunku patikėti tuo, kas vyksta, bet taip, įsipareigojimą jaučiu ir tuo be galo džiaugiuosi. Galiu pridurti, kad po sėkmės „X Faktoriuje“ labai greitai pasikeitė mano planai.

– Kokie planai sugriuvo?

– Aš planavau išvažiuoti iš Lietuvos, turėjau minčių studijuoti Anglijoje, dabar viską persidėlioju. Tiesa, numatytos studijos nesusijusios su muzika, - turizmas. Su muzika niekada negalvojau sieti savo gyvenimo planų, nes maniau, kad nesu tam skirta.

– Dabar patikėjote, kad galbūt muzika yra jūsų kelias?

– Dabar tikrai apie tai galvoju. Jau atsirado minčių ir apie muzikos studijas.

– Kokį turite priešnuodį žvaigždžių ligai ir vakarėlių pagundoms?

Su muzika niekada negalvojau sieti savo gyvenimo planų, nes maniau, kad nesu tam skirta.

– Suprantu, kad nuomonių gali būti įvairių: gal vieni sakys, kad sužvaigždėjau, o kitiems atrodys, kad Iglė tebėra tokia pat draugiška ir šiltai bendraujanti. Pati tikiuosi, kad nepasikeičiau. O vakarėlius nelabai mėgstu. Galų gale, manau, kad tėtis saugos ir kartu gerbėjus vaikys.

– Žiūrovams smalsu, kam skirsite laimėtus 15 tūkst. eurų?

– Dalį tėvams, atgauti jėgų norėčiau išvykti į šiltus kraštus, o kitus skirsiu muzikiniams planams, studijoms.

– Kokios muzikos klausote?

– Labai įvairios: ir klasikos, pop, ir repo – pagal nuotaiką. Ir lietuviškos kartais paklausau, pavyzdžiui, Bareikio, bardų muzikos.

Kurį atlikėją laikote pavyzdžiu?

– Mane įkvepia Lady Gaga – savo charizma, savo balsu, savo įvaizdžiu.

– Kaip į jūsų muzikinę avantiūrą, pasibaigusią rimtais planais, žvelgia klasiokai ir mokytojai?

Aš planavau išvažiuoti iš Lietuvos, turėjau minčių studijuoti Anglijoje, dabar viską persidėlioju.

– Visi labai palaiko ir džiaugiasi. Aišku, nežinau, ką klasiokai galvoja tyliai, bet jaučiu jų palaikymą. Mokytojai taip pat labai supratingai vertina. Dėl projekto man teko nemažai pamokų praleisti, retai mokykloje pasirodydavau, bet pasivysiu, ir viskas bus gerai.

– Ką jums davė „X Faktorius“?

– Brandos, rimtumo. Nebesu tokia vėjavaikė, kaip prieš ateidama į pirmąsias atrankas. Jaučiu, kad subrendau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių