Quantcast

Kaip jaučiasi išvykstantis emigrantas? Apie tai sukurta daina

  • Teksto dydis:

Sparčiai populiarėjanti elektroninio roko grupė „The Station“ šiandien pristato naują dainą „Akmenėliai“, kurioje dainuoja apie tai, kaip žmonės jaučiasi prieš išvykdami į stotį visiems laikams.

„Aš išskrendu rytoj, neatsigręšiu. Aš neturiu ko laukt, neliko ryžto. Esu kaip akmenėlis, riedantis nuo kalno žemyn“ – ant minimalistinio muzikos audinio dainuoja iškart atpažįstamas grupės vokalisto balsas.

„Mūsų albumas turi aiškią temą – pasakojame apie tarp žmonių trūkinėjančius saitus ir pabėgimą. Ši daina – albumo kulminacija, kurioje pasakojama apie palūžusio ir viską mesti norinčio žmogaus savijautą“, – sako grupės narys Mykolas Katkus.

Įvairus ir savitas

Grupės lyderis pastebi, kad muzikiniu požiūriu daina skiriasi nuo anksčiau pristatytos muzikos. „Po „Herojų“ mus lygino su britų grupe „Suede“ ir rusų „Mumij Trol“, po „Šok su manim“ lipdė „Depeche Mode“ etiketę, po šios matyt lygins su „The XX“ ir dabartiniu indie roku.

Tačiau mūsų albumas – labai įvairus ir turi savitą, atpažįstamą skambesį“, – sakė M. Katkus. Tai jau trečiasis „The Station“ radijo singlas. Pirmieji du – „Herojai“ ir „Šok su manim“ jau sulaukė didelio susidomėjimo. Paslaptingas projektas „The Station“ debiutavo lapkritį pasirodymu sausakimšame Vilniaus klube „Peronas“, o vasario 3 d. albumą pristatys įspūdingu koncertu menų fabrike „Loftas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių