Quantcast

Elektroninės muzikos genijai „Goldfish“ tikisi pavergti ir lietuvių širdis

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Kauno Santakos parke praūžusiame festivalio „F17 open air“ koncerte pasirodė populiariausia Afrikos elektroninės muzikos grupė „Goldfish“. Kol klausytojai nekantriai laukė šios grupės pasirodymo, „Goldfish“ nariai sutiko atsakyti į keletą klausimų netrukus atidaromoje erdvėje laisviems žmonėms.

Pasak naujosios erdvės direktoriaus Mariaus Sitnikovo ir jo kolegos projektų vadovo Viktoro Feigino, jie labai džiaugėsi galėdami prisidėti į Lietuvą atvežant tokią pasaulyje vis labiau populiarėjančią grupę, kurių pasirodymai nepalieka abejingų. „Vakar įsitikinome ir mes, ir grupės nariai, kad „Goldfish“ Lietuvoje turi tikrai nemažai gerbėjų. Tai rodo, kad mūsų šalies klausytojai vertina kokybišką elektroninę muziką ir išskirtinį jos atlikimą“, – sakė Marius Sitnikovas.

Patys „Goldfish“ nariai paklausti kokia yra jų populiarumo paslaptis, sakė vis dar jos nežinantys, tačiau jie tikisi, kad Lietuvoje užkariaus klausytojus, taip kaip Nyderlanduose, kur grupės pasirodymai sutraukia tūkstantines minias klausytojų. Grupės nariai Dom Peters ir David Poole interviu metu atskleidė, kad nuolatos dairosi talentingų atlikėjų, turinčių įdomaus tembro balsus, su kuriais norėtų įrašyti savo naujus kūrinius. „Jeigu Lietuvoje yra tokių atlikėjų, duokite mums jų kontaktus“, – teigė Dom Peters ir David Poole.

Atlikėjai neslėpė, kad savo muzikos kūrybai skiria tikrai daug dėmesio, kiekvienas pasirodymas, kiekvienas kūrinys yra kruopščiai apgalvotas, tačiau nė vienas gyvas atlikimas nėra vienodas. Atlikėjai labiausiai žavisi, kai jų muzika užaugina publikos emocijas ir visi pradeda šokti ir šėlti, tada klausytojų emocijos atlikėjus dar labiau užveda. „Tai nepaprasta, kai tavo kuriama muzika įkvepia klausytojus, o šie tave, ir šios dvi energijos maitina viena kitą, tuomet jausmas būna fantastiškas“, – kalbėjo „Goldfish“ nariai pridurdami, kad jų pasirodymai jiems visada svarbiausi, tad prieš juos stengiasi pailsėti, išsimiegoti ir tik retsykiais leidžia sau atvykę į festivalį pasiklausyti kitų atlikėjų. „Jaučiame atsakomybę prieš klausytojus, tad kad ir kaip žavu atrodytų su jais pašėlti festivalyje, labai retai tai sau galime leisti, nes turime ruoštis naujam pasirodymui kur nors kitoje šalyje“, – sakė Dom Peters ir David Poole. Atlikėjai pasidalijo ir savo svajonėmis, kad kada nors norėtų surengti savo pasirodymus prie raudonųjų uolų Amerikoje ar Romoje esančiame Koliziejuje, o užaugus jų vaikams šie galėtų tęsti „Goldfish“ pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių