Quantcast

Ekrano aktorių gildijos apdovanojimai: kas nugalėjo?

  • Teksto dydis:

Pagrindinį Ekrano aktorių gildijos (SAG) draminio serialo apdovanojimą sekmadienį pelnė „Mes“ (This Is Us), taip gaudamas kompensaciją po iš rankų išslydusių „Emmy“ ir „Auksinių gaublių“.

Įveikė varžovus iš interneto

„Žmonės, kiekvieno antradienio vakarą žiūrintys mus ir priimantys šį šou, kuris atspindi pozityvumą, viltį ir įtraukimą – mes jus mylime“, – sakė Milo Ventimiglia (Milas Ventimilja), visų kolegų vardu atsiimdamas SAG apdovanojimą už geriausią draminio serialo aktorių komandą.

Šis televizijos serialas apie rasiškai mišrią šeimą įveikė grėsmingus varžovus iš interneto, įskaitant srautinio siuntimo kompanijos „Hulu“ „Tarnaitės pasakojimą“ (The Handmaid's Tale), kurį jo gerbėjai laiko politine nūdienos alegorija ir kuris susišlavė daug „Emmy“ bei „Auksinių gaublių“.

Per anas ceremonijas sėkmės sulaukęs „Mes“ žvaigždė Sterlingas K. Brownas (Sterlingas K. Braunas) prie savo kolekcijos pridėjo ir SAG apdovanojimą.

„Kokia palaima dėl pragyvenimo daryti tai, ką labai mėgsti. Kokia garbė būti pripažintam kolegų už gerai atliktą darbą“, – sakė S. K. Brownas. Šis afroamerikietis aktorius seriale vaidina veikėją, įsivaikintą baltųjų šeimos.

N. Kidman toliau šluoja apdovanojimus

Claire Foy (Kler Foi) geriausios televizijos draminio serialo aktorės apdovanojimą gavo už jaunos karalienės Elizabeth (Elzbietos) vaidmenį „Karūnoje“ (The Crown), o Julia Louis-Dreyfus (Džulija Lui-Dreifes) pelnė jau trečią SAG apdovanojimą už nevykusios politikės vaidmenį „Viceprezidentėje“ (Veep). Šis serialas buvo pagerbtas už geriausią komiško serialo aktorių komandą.

Nė viena iš šių aktorių nedalyvavo ir apdovanojimo atsiimti negalėjo. Ceremonijos dalyviams buvo pranešta, kad vėžiu serganti J. Louis-Dreyfus šiuo metu susitelkusi į darbą vienoje pjesėje.

Williamas H. Macy (Viljamas H. Meisis), vaidinantis ydingą patriarchą seriale „Begėdis“ (Shameless), už šį savo vaidmenį gavo jau trečią apdovanojimą.

Sakydamas padėkos kalbą jis perdavė ir politinę žinią. „(Aktoriai gali) rasti tiesą, ir galvoju, kad tai nuostabus būdas užsidirbti pragyvenimui, ypač šiais laikais, kai daugybė žmonių arba negali atpažinti tiesos, arba nemano, kad ji svarbi“, – sakė jis.

Du iš SAG nominuotųjų – Geoffrey Rushas (Džefris Rašas) iš „Genijaus proto“ (Genius) ir Azizas Ansari (Azizas Ansaris) iš „Master of None“ –yra tarp Holivudo sunkiasvorių, kuriems reiškiami įtarimai dėl nederamo lytinio elgesio. G. Rushas dalyvavo ceremonijoje, o A. Ansari, kuris šį mėnesį gavo „Auksinį gaublį“, neatvyko. Nė vienas iš jų SAG apdovanojimo negavo.

Nicole Kidman (Nikol Kidman), toliau šluojanti apdovanojimus už darbą televizijos miniseriale „Nekaltas melas“ (Big Little Lies), sakė, kad pramogų industrija turi palaikyti moteris.

N. Kidman geriausios aktorės SAG apdovanojimą pridėjo prie savo „Emmy“ ir „Auksinio gaublio“, gautų už šį smurtą patiriančios žmonos vaidmenį. Be to, ji drauge su kita „Nekalto melo“ žvaigžde Reese Witherspoon (Ris Viterspun) prodiusavo šią dramą, ir tai parodo didėjančią moterų įtaką. Anot N. Kidman, tai toli gražu nėra savaime suprantamas dalykas.

Išvardijusi daug aktorių veteranių, kuriomis žavisi, įskaitant SAG nominacijas gavusias Susan Sarandon (Sjuzan Sarandon) ir Jessicą Lange (Džesiką Landž), ji pasakė: „Nuostabu, ... kad mūsų dabartinė karjera gali tęstis ir po 40 metų. Nes prieš 20 metų mes šiuo gyvenimo etapu būdavome ganėtinai nereikalingos.“

Aktorės, kurias ji išvardijo, įrodo, kad „esame stiprios, galingos ir gyvybingos“, sakė N. Kidman ir pridūrė: „Tik meldžiu, kad industrija palaikytų mus, nes mūsų istorijos pagaliau yra pasakojamos.“

Alexanderas Skarsgardas (Aleksandras Skarsgordas), „Nekaltame mele“ suvaidinęs N. Kidman veikėjos vyrą, už šį vaidmenį gavo geriausio aktoriaus apdovanojimą. Jį atsiimdamas jis atrodė sumišęs.

Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotas Robertas De Niro (Robertas De Niras), atlikęs vaidmenį filme „Melo burtininkas“ (The Wizard of Lies).

Filmui „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ – trys apdovanojimai

„Juodoji“ komedija „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ ( Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) sekmadienį laimėjo tris Ekrano aktorių gildijos (SAG) apdovanojimus, per kurių įteikimo ceremoniją – po nederamo lytinio elgesio skandalų – buvo pagerbtos moterys.

Šis filmas, kuris anksčiau triumfavo per „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją, dabar yra favoritas laimėti „Oskarų“, kaip ir „Vandens forma“ (The Shape of Water), kuri šeštadienį gavo Amerikos prodiuserių gildijos (PGA) geriausio filmo apdovanojimą.

Frances McDormand (Fransis Makdormand) buvo apdovanota už iškilų pagrindinės aktorės darbą – motinos, siekiančios atkeršyti už dukters išžaginimą ir nužudymą, vaidmenį „Trijuose stenduose prie Ebingo, Misūryje“ .

Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotos Judi Dench (Džudi Denč) iš „Viktorijos ir Abdulo“ (Victoria and Abdul), Sally Hawkins (Sali Hokins) iš „Vandens formos“, Margot Robbie (Margot Robi) iš „ Aš esu Tonya“ (I, Tonya) ir Saoirse Ronan (Sirša Ronan) iš „Lady Bird“.

F. McDormand, kuri turi ir „Auksinį gaublį“, dabar yra aiški favoritė varžybose dėl geriausios aktorės „Oskaro“, o į geriausio aktoriaus „Oskarą“ užtikrintai pretenduoja SAG apdovanojimą už iškilų pagrindinio aktoriaus darbą gavęs 59 metų britas Gary Oldmanas (Garis Oldmanas), „Tamsiausioje valandoje“ (Darkest Hour) suvaidinęs Winstoną Churchillį (Vinstoną Čerčilį).

G. Oldmanas, kuris įveikė Timothee Chalamet (Timoti Šalamė) ir filmo „Vadink mane savo vardu“ (Call Me by Your Name) ir „Auksinį gaublį“ gavusį Jamesą Franco (Džeimsą Franką) iš „The Disaster Artist“, pasakė emocingą padėkos kalbą ir citavo savo įkūnyto britų karo laikų lyderio žodžius: „Pragyvename iš to, ką gauname, o gyvename tuo, ką duodame.“

SAG apdovanojimai yra laikomi „Oskarų“, kurie bus išdalyti kovo mėnesį, pranašais, nes maždaug 1,2 tūkst. šios gildijos narių yra tarp maždaug 6 tūkst. balsuotojų Kino meno ir mokslo akademijoje. „Oskarų“ nominacijos bus paskelbtos antradienį.

„Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“ taip pat laimėjo geriausios aktorių komandos apdovanojimą – garbingiausią SAG statulėlę. Samas Rockwellas (Semas Rokvelas), šiame filme suvaidinęs policijos pareigūną, gavo geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimą.

Moterų dominavimas

Šiemetinė SAG apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyko Holivudą apėmus didžiausiam per jo istoriją nederamo seksualinio elgesio skandalui.

Po šeštadienį įvykusio antrojo „Moterų žygio“ (Women's March), kurio akcijose JAV dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių, įskaitant 300–600 tūkst. vien Los Andžele, visas SAG statulėles teikė aktorės, tarp jų – Halle Berry (Heil Beri), Dakota Fanning (Dakota Faning), Lupita Nyong'o (Lupita Njong'o) ir Emma Stone (Ema Stoun).

Įtarimai nederamu elgesiu, nuo priekabiavimo iki išžaginimo, nulėmė virtinės įtakingų šios industrijos veikėjų nuopuolį, pradedant kino magnatu Harvey Weinsteinu (Harviu Veinsteinu) ir įskaitant aktorius Keviną Spacey (Keviną Speisį), Jeffrey Tamborą (Džefrį Tamborą), Louisą C.K. (Luisą Si Kei) bei kino kūrėją Brettą Ratnerį (Bretą Ratnerį).

Aktorių gildija norėjo paremti 300 įtakingų Holivudo moterų inicijuotą judėjimą „Time's Up“, kurio tikslas yra finansuoti lytinės prievartos aukų teisinę gynybą, ir judėjimą prieš nederamą seksualinį elgesį „#MeToo“.

Tačiau kitaip negu per „Auksinių gaublių“ ceremoniją, kai visos aktorės vilkėjo juodai, ant SAG raudonojo kilimo grįžo blizgučiai, plunksnos ir Holivudo tviskesys.

SAG nominacijos yra antras svarbus Holivudo apdovanojimų sezono pranešimas, o sezono kulminacija būna „Oskarų“ įteikimas kovo mėnesį.

Nors SAG ceremonija būna ne tokia prašmatni kaip „Auksinių gaublių“ vakaras, ji laikoma patikimesniu „Oskarų“ šlovės pranašu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių