Quantcast

E. Mildažytė: lietuviams pabodo kalbos apie problemas

Viena garsiausių Lietuvos žurnalisčių, prodiuserių, visuomenės veikėjų ir vienas ryškiausių LRT veidų Edita Mildažytė naujajame televizijos sezone pristatys projektą „Editos šou“.

Laidos kūrėjai tvirtina, kad ši laida pirmiausiai žiūrovams dovanos gerą nuotaiką, o pačią E.Mildažytę išvysime netikėtame kontekste.

Nuo 2001-ųjų E.Mildažytė buvo laidos „Bėdų turgus“ autorė ir vedėja. Šioje laidoje ilgus metus buvo ne tik iškeliamos įvairios su sudėtingu likimu susiduriančių žmonių problemos, bet ir ieškota būdų palengvinti jų dalią. 2002-aisiais E.Mildažytė įsteigė ir labdaros bei paramos fondą „Bėdų turgus“.

Pastarajai laidai pasitraukus iš televizijos eterio, E.Mildažytė grįžta naujame amplua. „Editos šou“ kūrėjai tikina: naujasis projektas bus kupinas optimizmo ir jei joje bus braukiamos ašaros, tai tik iš juoko.

Pati E.Mildažytė teigia, kad Lietuvos televizijos žiūrovams jau pabodo pokalbių laidos, kurių metu gvildenamos didžiausios šalies problemos, mat apie jas 24 valandas per parą girdima visais įmanomais kanalais.

Apie „Editos šou“ atsiradimo aplinkybes, idėją, misiją ir ko LRT televizijos žiūrovai gali tikėtis iš šio projekto – pokalbis su pačia laidos vedėja ir bendraautore E.Mildažyte.

– Kaip gimė „Editos šou“ idėja?

– Reikėjo kažką galvoti pabaigus laidą „Bėdų turgus“. Kadangi trūksta lengvo turinio ir, galbūt, moteriško pobūdžio laidų, priėjome prie išvados, kad reikia daryti pokalbių šou. Nors, tikriausiai, „Editos šou“ nei vyriška, nei moteriška laida – tai pakankamai universalus projektas.

Paskui svarstydami apie įvairiausius variantus ir pavyzdžius, galvojome, kad ji turėtų būti labai lengvo pobūdžio. Visos tos probleminės pokalbių laidos yra visiems labai nusibodusios ir 30-ąjį kartą kalbinti vaikus palaidojusią mamą ar kalbėti apie tai, kad moterys uždirba daugiau negu vyrai arba vyrai daugiau negu moterys, yra niekam nebeįdomu, nes 24 valandas per parą visais įmanomais kanalais girdime apie tas pačias problemas.

30-ąjį kartą kalbinti vaikus palaidojusią mamą ar kalbėti apie tai, kad moterys uždirba daugiau negu vyrai, yra niekam nebeįdomu.

– Ko žiūrovai gali tikėtis iš šios laidos?

– Žiūrovai pirmiausiai gali tikėtis malonaus pašnekesio su įdomiais žmonėmis. Čia niekas nebandys būti labai protingas ar išmintingas.

– Vienas pagrindinių laidos akcentų – gera nuotaika. Kaip manote, ar jos trūksta lietuviams?

– Aš manau, kad lietuviams labai trūksta geros nuotaikos. Visi eina daugiausiai tik į komedijas, o renginiai apskritai yra tik komedijinio pobūdžio.

Taip yra dėl to, kad žmonės yra pervargę nuo gyvenimo, pervargę nuo ryto iki vakaro kalbėjimo apie tas pačias problemas, kai niekas nesikeičia ir kai visi mokina – politikai, žurnalistai, specialistai. Tik, kaip sakau, mokytis nėra kam.

– Minėjote, kad laidos herojus provokuosite atsidurti už komforto zonos ribų. Kaip ketinate tai padaryti?

– Tai bus greičiausiai įvairios užduotys ir žaidimai, dėl kurių žmogus atsidurs kokioje nors netikėtoje padėtyje ar galės atskleisti savo talentus, kuriuos jis turi ar apie kuriuos net nežinojo.

– „Editos šou“ žada daug muzikos, o Jūs esate užsiminusi, kad galbūt dainuosite ir pati. Ką muzika reiškia Jūsų gyvenime?

– Su muzika laidoje gali būti įvairiai, nes šiuo metu bandome visokiausius variantus. O muzika mano gyvenime yra labai svarbi, tačiau ta muzika, kuri man patinka, nelabai papuoštų bet kokį šou, nes tai dažniausiai yra arba klasikinė muzika, arba tokia, kuri nebūtų plačiai mėgstama ir klausoma.


Šiame straipsnyje: Edita MildažytėEditos šou

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių