Quantcast

E. Mildažytė apie šiuolaikinius vyrus: riterių nereikia toli ieškoti

  • Teksto dydis:

Žiūrovų itin mylima LRT laidų vedėja Edita Mildažytė neslepia: ir šiuolaikiniame pasaulyje gausu riterių, kurių jos gyvenime taip pat netrūksta.

Žinoma laidų vedėja, žavinti savo energija ir jaunatviškumu, atskleidė, kad šiuolaikiniai vyrai – ne mažiau riteriški, nei ankstesniais amžiais. „Ilgą laiką gyvenau su tikru riteriu. Galiu drąsiai teigti, kad jie egzistuoja, ir žinau, kad toli jų ieškoti nereikia. Riterių yra, aš manau, kiekvieno mūsų laiptinėje, gal net namuose“, – pasakojo E. Mildažytė.

Moteris teigia, kad riterystė jai visų pirma – geros manieros. „Tai vyrai, kurie ir šiais laikais gali miegoti ant grindų, šokti į šaltą vandenį... LRT projekto „Nacionalinė ekspedicija“ komandos nariai augina sūnus, kurie mane žavėjo visą kelionę. Neretai šiuolaikinis jaunimas mano, kad būti gvėra ir ištižėliu – normalu. Šie jaunuoliai man įrodė, kad vis dar gyva riterystė, kurios pagrindas – pagarba savo vėliavai, šeimai ir valstybei. Nors esu įsitikinusi, kad riterystė – tai geros manieros, visada žavėjausi ne tik tais vyrais, kurie paveža babcę su terbomis, bet ir tais, kurie nebijo silpnesniojo skriaudikui ir duoti į dūdą“, – juokėsi garsi laidų vedėja ir visuomenininkė.

Riterių yra, aš manau, kiekvieno mūsų laiptinėje, gal net namuose.

Kartu su istorikais ir žinomais Lietuvos žmonėmis į „Nacionalinę ekspediciją“ iškeliavusi E. Mildažytė teigia, kad ši kelionė jai buvo ne tik iššūkis, bet ir galimybė pabėgti nuo kasdienybės.

„Man tai buvo nuotykis, kažkas naujo, įdomaus. Per tas aštuoniolika parų realus gyvenimas, buitis ir rutina man tiesiog išsitrynė iš galvos“, – pasakojo naują gyvenimo lapą atvertusi moteris. Kartu su ekspedicijos dalyviais Gnevo pilyje E. Mildažytė stebėjo autentiškas riterių kovas ir kvietė atsakyti į klausimą, ar riterystė gyva ir šiais laikais.

Į „Nacionalinės ekspedicijos“ damų rankas atiduotą riterių dvikovos baigtį, E. Mildažytės mintis apie šiuolaikinę riterystę ir visą „Nacionalinės ekspedicijos“ laidą galima išvysti antradienį, sausio 9 d. 21.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių