Quantcast

Dž. Siaurusaitis: režisuodamas nenuobodžiauji

"Režisieriaus darbas įdomus, bet varginantis ir gana juodas", – sako žinomas Lietuvos aktorius, o nuo šiol ir serialo "Rimti reikalai" režisierius Džiugas Siaurusaitis. Jis tikina, kad naujasis LNK televizijos serialas bus ne tik apie kriminalus, bet ir apie meilę.

Ne vien malonumas

Dž.Siaurusaitis sako, kad režisieriaus amplua nėra visiškai naujas, mat jis ne kartą yra ėmęsis šių pareigų filmavimo aikštelėse, kai reikėdavo pakeisti kitus režisierius. "Esu pavadavęs ir Ramūną Rudoką, kai filmavome serialą "Rezidentai", – prisimena jis.

"Režisieriaus darbas įdomus, bet varginantis ir gana juodas. Tai nėra vienas malonumas. Bet kadangi įdomu, nėra rutinos. Keičiasi vietos ir vietovės, keičiasi žmonės, scenos. Turi greitai galvoti, todėl nėra nuobodulio", – tęsia teatro scenos ir televizijos numylėtinis.

Visi – išskirtiniai

Daugybę teatro ir kino vaidmenų sukūręs Dž.Siaurusaitis atvirauja, kad pačiam arčiau širdies yra aktoriaus darbas. Nepaisant to, jis visada norėjo įgyvendinti projektą, už kurio daugelį sprendimų būtų atsakingas nuo pat pradžios iki pabaigos.

Dž.Siaurusaitis sako, kad kaip aktorius nėra sukūręs vieno išskirtinio vaidmens, nes visi yra lemiami ir išskirtiniai, nepriklausomai nuo jų dydžio. "Tačiau manęs, kaip Džiugo, atitinkančio mano sukurtą personažą, tikriausiai nėra išvis. Nors tinkančio suvaidinti pagal charakterį yra buvę nemažai. Vienas iš paskutiniųjų vaidmenų, kurį kurti buvo smagu, – filmuojantis seriale "Rezidentai". Bet smagu įkūnyti nebūtinai linksmus personažus – gali būti ir žudikas, kurį kaip personažą visai smagu kurti", – dalijasi jis.

Jis visada norėjo įgyvendinti projektą, už kurio daugelį sprendimų būtų atsakingas nuo pat pradžios iki pabaigos.

Kalbėdamas apie pasaulinio lygio režisierių darbus, Dž.Siaurusaitis neslepia susižavėjimo Quentino Tarantino ir Davido Lyncho kūryba. "Scenarijai, režisūra, montažas, atmosfera… Jei pavyktų padaryti bent tūkstantąją dalį to, ką padaro jie kine, labai džiaugčiausi", – neslepia jis.

Linijų įvairovė

Dž.Siaurusaičio režisuojamame seriale "Rimti reikalai" vaidins žiūrovų jau pamėgti kriminalinį atspalvį turinčio serialo "Pasmerkti" aktoriai: Josifas Baliukevičius, Justinas Barkus, Mantas Vaitiekūnas, taip pat Mindaugas Papinigis, Marius Repšys, Algirdas Gradauskas, Andrius Paulavičius, Vytautas Anužis, Ainis Storpirštis, Julius Žalakevičius ir daugybė kitų. Naujajam LNK serialui, kaip ir serialui "Pasmerkti", scenarijų rašo rašytojas Edvinas Kalėda.

Serialo "Rimti reikalai" siužetas prasideda tada, kai iš kalėjimo, per klaidą ten patekęs, išeina jaunas vyras, už grotų praleidęs penkerius metus. Jis bando įsitvirtinti gyvenime – su draugais ir priešais. Tačiau šiame seriale, kiek kitaip nei "Pasmerkti", bus linijų įvairovė. Serialas ne tik kriminalinis – bus ir meilės, ir šiek tiek humoro, ir dramų. Ir daugiau moterų", – išduoda režisierius.

Vidinis degimas

Artėjantį naująjį LNK televizijos sezoną Dž.Siaurusaitis ne tik pasimatuos režisieriaus kėdę. BTV televizijos transliuojamame didžiulio populiarumo sulaukusiame muzikiniame projekte "Muzikinė kaukė" Džiugas debiutuos kaip teisėjas.

Jis sako, kad kaip vertintojas visada labiausiai atsižvelgia į bendrą pasirodymo vaizdą. "Jis yra arba nėra, arba tave jaudina, arba ne. Gali idealiai atkartoti Shakiros judesius ir balso tembrą, bet jeigu nebus ugnies, kurią ji spinduliuoja, nebus idealu. Ir tai galioja kalbant apie bet kurį atlikėją. Jeigu yra vidinis degimas, galima atleisti kai kuriuos judesių ar balso nesutapimus", – įsitikinęs projekto "Muzikinė kaukė" žiuri naujokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių