Quantcast

Dž. Butkutė išlaisvino savyje nerimstančią roko dvasią

  • Teksto dydis:

Dainininkė Džordana Butkutė, šeštadienį Klaipėdoje pradėjusi koncertinį turą „Nesudeginta ant laužo“, išlaisvino savyje nerimusią roko dvasią. Stulbinančios energijos koncertas uostamiesčio „Švyturio“ arenoje su didingomis dekoracijomis ir šviesos stebuklais privertė aikčioti daugiatūkstantinę minią. Po pasirodymo užkulisiuose žvaigždė šiltai bendravo su savo komanda ir dalijosi debiuto įspūdžiais.

Tai, ką šeštadienio vakarą pamatė žmonės, susirinkę į areną Klaipėdoje, dar ilgai neišblės, nes Džordanos scena pranoko lūkesčius. Po milžiniška širma, kuri nukrito sulig pirmaisiais akordais, minios laukė ypatingos vizualizacijos.

Scenos gilumoje pasirodė iš Kauno ir Vilniaus simbolių sudėliota dailininko fantastinė nuojauta: nusiaubtas mistinis miestas su sostinės Katedros kolonomis, kurios hipnotizavo ne tik piešinyje, bet ir virto tiesiai iš jo. Šalia rymojo trys aprūkę automobiliai – tarsi praeities ištaigos aidai. Įsimintinos architektūros Kauno Karo muziejus, Aleksoto tiltas, – šįkart scenoje tai atrodė kitaip. Kaip ir pati vakaro karalienė – Džordana Butkutė, kuri metė svarbų iššūkį pati sau ir pradėjo penkių koncertų turą per didžiausias šalies arenas.

Debiutinį turo vakarą Džordana scenoje pasirodė šiek tiek vėluodama – jos prodiuseris ir mylimasis Elegijus Strasevičius priėmė sprendimą palaukti, kol visi žmonės pateks į salę. Ne kiekvienas atlikėjas gali pasigirti tokiu anšlagu: į Džordanos Butkutės koncertą buvo parduoti visi iki vieno arenos bilietai ir neliko nė vienos laisvos vietos, tad prie įėjimo į areną driekėsi 5000 žmonių eilė.

Dar akimirka, ir susirinkusiems prieš akis atsivėrė apie 150 tūkstančių litų kainavusi scenografija, kurią iki koncerto uostamiestyje Dž.Butkutė buvo mačiusi tik popieriuje ir kompiuterio ekrane.

„Į Klaipėdą atvykome koncerto išvakarėse, kad Džordana savo akimis pamatytų, kas daroma. Konstrukcijos dar tik kilo, bet vaizdas jai paliko didžiulį įspūdį, nes pagaliau gyvai išvydo tai, apie ką daug mėnesių kalbėjome, – pasakojo E.Strasevičius. – Pasiruošimo etape pasidalijome užduotimis: Džordana sprendė, kaip ji norėtų atrodyti scenoje, o kas vyks aplink ją buvo leista spręsti man. Žmonės bandė stabdyti mūsų vizijas, sakydami, kad tai kainuoja beprotiškus pinigus. Taip, tai brangūs „žaislai“, bet jie turėjo būti. O mintis apie koncertinį turą per arenas kilo dar įrašinėjant naujausią Džordanos albumą „Kryžkelės“. Tai nebuvo lūžis ar prievarta – tik natūralus pojūtis, kad dabar atėjo laikas arenoms.”

Pasak Elegijaus, koncertinis Dž.Butkutės turas prasidėjo Klaipėdoje dėl kelių momentų. „Čia pirmiausia kyla saulė. Čia prasideda diena ir kelias į kažkur“, – šypsodamasis kalbėjo prodiuseris.

Savo koncertinio turo „Nesudeginta ant laužo“ debiutinį vakarą Klaipėdoje Dž.Butkutė neslėpė jaudulio. Prieš pat pasirodymą pakilusi ant scenos laiptelių ji stabtelėjo ir pasimeldė. „Džordana nuoširdžiai tiki į Dievą, jie vaikšto kartu“, – sakė E.Strasevičius.

Kai Dž.Butkutė pasirodė miniai, visiems atėmė kvapą. Odiniu sijono ir švarko ansambliu pasipuošusi raudonplaukė atlikėja dainavo lydima aistringų gitarų rifų, subtiliai pritariančių vokalisčių ir įtaigių violončelininkų. Ją supo šviesos liežuviai, tai glostydami baltais spinduliais, tai panardindami į kruviną raudonį, tai išaukštindami ją kaip deimantą ir suduždami į tūkstančius mažų krislų, kurie atsispindėjo scenos gilumoje išnyrančiuose ir vėl pradingstančiuose veidrodžiuose. Dž.Butkutės kerai greitai sukėlė areną ant kojų: žmonės dainavo kartu su ja ir laukė kiekvienos naujos dainos kaip geriausios dovanos. 

„Žinoma, buvo jaudulio. Aš visada jaudinuosi – ar dainuočiau mažoje salytėje ar tokioje salėje. Esu  daug ko mačiusi, koncertavusi stadionuose, bet šio turo pirmas koncertas ir man pačiai buvo iššūkis – po ilgo laiko tokioje scenoje, ir dar su gyvai grojančia grupe,“ - po koncerto šypsodamasi kalbėjo Džordana.

Šypsena nuo jos lūpų nedingo ir scenoje – minios ovacijas ji priėmė nuoširdžiai juokdamasi, šmaikštaudama su savo gerbėjais. O šie nenustygo vietoje: per atlikėjos hitus „Būki mano Džordža“, „Vienas namuose“, „Dėl tavęs“, „Nemylėjau tavęs“, „Man patinka“, „Tavęs ieškojo mama“, „Noriu būti savim“ publika šoko ir dainavo kartu su savo dievaite.

„Aš patenkinta, – vėliau prisipažino Džordana. – Gyvas grojimas man - labai  svarbus, nes aš dievinu roką nuo 14-os metų. Paskui mano muzika tapo komercinė, klubinė. Bet dabar turėjome galimybę viską padaryti taip, kaip norime. Man tai – jėga, atgaiva.“

Tai, kad pirmas turo koncertas buvo suplanuotas uostamiestyje, ją ir džiugino ir gąsdino. „Man labai patinka klaipėdiečiai, nuo 18-os metų gyvenau šiame mieste gastroliuodama su „Nerija“. Puikūs žmonės! Sakydavau, kad mano vyras bus iš Klaipėdos ir aš Klaipėdoje gyvensiu, - juokėsi Džordana. – Bet šįkart Klaipėdos bijojau dėl klimato, nes neretai čia atvažiavusi užkimstu. Kaune, Vilniuje – kitoks oras, o Klaipėdoje pradedu panikuoti dėl balso. Ne tik man taip – ir kolegos jaučia klimato skirtumą. Man čia savaitę reikia pagyventi, kad priprasčiau.“

Ir vis dėlto, premjeros vakarą Džordanos balsas skambėjo kaip niekada gerai ir dainininkė triumfavo, atsistodama į vieną eilę su geidžiamiausiais šalies atlikėjais, renkančiais pilnas arenas.

„Galbūt būsiu nekukli, bet pasakysiu – aš labai pasitikiu savimi, juolab kai tiek padėjėjų, kurie yra ne tik samdyti už pinigus, bet ir draugai. Jie visi kartu su manimi. Ir dar turiu Elegijų, kuris yra geriausias mano psichologas. Taigi, su tokia komanda negalėjau sėdėti kamputyje ir drebėti“, – sakė Dž.Butkutė.

„Džordana užlipusi į sceną atiduoda visą savo energiją. Jos koncertas – ne tik muzika ir šviesos, bet ir energetiniai mainai, jie labai svarbūs. Mainais už tai, ką duoda, ji gauna energijos iš tūkstančių žmonių. Tai tikra energetinė bomba, gerąja prasme“, – kalbėjo E.Strasevičius.

Nepaprastas Dž.Butkutės turas „Nesudeginta ant laužo“ netrukus tęsis ir kituose šalies miestuose: jau spalio 25 d. jos laukia susitikimas su Vilniaus publika „Siemens“ arenoje, lapkričio 8 d. – Šiaulių arenoje, lapkričio 15 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje, lapkričio 22 d. - Panevėžio „Cido“ arenoje. Bilietus platina „Tiketa“, Bilietai.lt, Ticketmarket.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių