Quantcast

Dž. Butkutė užsimojo iš peties: koncertams ruošia brangiausią sceną istorijoje

  • Teksto dydis:

Įvaizdį keičiantį ir prie savo šaknų – roko – grįžusi Lietuvos scenos karalienė Džordana Butkutė atskleidė dar keletą detalių apie rudenį didžiausiose šalies arenose vyksiantį koncertinį turą „Nesudeginta ant laužo“. Turo koncertams atlikėja ruošia įspūdingą sceną, kuri, manoma, į šalies muzikos istoriją įeis ne tik kaip viena įspūdingiausių, bet ir kaip brangiausia iki šiol šalies atlikėjų koncertams naudota scena.

„Šiam koncertui, jo apipavidalinimui, idėjos įgyvendinimui skiriama labai daug energijos, laiko ir žmonių resursų. Prie koncerto koncepto kūrimo ir įgyvendinimo dirbo, dirba ir iki paskutinio koncerto paskutinio akordo dirbs kelių dešimčių žmonių komanda. Kiekvienas iš komandos narių – savo srities profesionalas, šou pasaulyje dirbantis ne vieną dešimtmetį. Džiugu, jog mums pavyko suburti geriausius šalies specialistus ir, atrodo, pavyks padaryti tai, kas iš pradžių atrodė sunkiai įgyvendinama“, – sako koncertinio turo organizavimu besirūpinantis Dž. Butkutės vyras Elegijus Strasevičius.

Specialistams teko pasukti galvą ne tik ieškant originalios scenografijos idėjos, bet ir sprendimų jai įgyvendinti. „Mūsų kūrėjų komandoje dirba daug konstruktorių, turime net žmogų, kuriantį ir dirbantį su medicinos prietaisais, robotikos specialistą. Scenografijoje bus ne vienas iki šiol Lietuvos atlikėjų koncertuose nematytas efektas, tai bus mobili, judanti scenografija. Tikrai nepamatysite LED ekranų, kuriais jau nieko nenustebinsi. Mes nuėjome visai kitu keliu, mūsų scenografija bus „gyva“, labai šiuolaikiška ir moderni“, – tikina koncertinio turo „Nesudeginta ant laužo“ scenografas Aurimas Vosylis. 

Scenografas atvirauja, jog visa kūrybinė komanda šį darbą priima kaip iššūkį, kuriuo nori sau ir visiems įrodyti, jog ir Lietuvoje yra specialistų, galinčių sukurti pasaulinio lygio sceną, savo galimybėmis ir efektais nenusileidžiančią ryškiausių žvaigždžių šou naudojamoms konstrukcijoms.

„Sugalvojome unikalią idėja, tačiau, kad sužinotume, ar realu ją įgyvendinti, iš pradžių turėjome sukurti scenos prototipą. Viskas pavyko. Šiuo metu kuriama ir koncertams ruošiama realios scenos, dekoracijų konstrukcija. Be abejo, galutinį vaizdą pamatysime tik tada, kai viską sumontuosime arenoje, tačiau net neabejoju, kad bus labai efektinga ir gražu. Scenografija, efektai, apšvietimas, muzika, Džordanos įvaizdis – visi elementai kurs vientisą teatralizuotą pasakojimą, persmelktą išlikimo idėja“, – atskleidžia A. Vosylis. 

Kolegai antrina ir šviesos dailininkas Marius Selevičius: „Nenoriu išduoti koncerto intrigos, bet tai bus visiškai kitokio lygio koncertas. Viskas yra ruošiama specialiai šiam koncertui, investuojama, gaminama elektronika. Lietuvoje – tai naujiena. Aš visiems savo pažįstamiems sakau: net jei nemėgstate Džordanos, ateikite, pasižiūrėkite“.

M. Selevičius įsitikinęs, jog į Dž. Butkutės turo „Nesudeginta ant laužo“ koncertus ateis didelis būrys šalies scenos žvaigždžių vien tam, kad pasižiūrėtų į tai, ko dar nebuvo. Džordana visiems šalies atlikėjams gerokai iškels kartelę – jos koncertuose bus tokių dekoracijų, kokių niekad nenaudojo joks Lietuvos atlikėjas ir vos viena kita Vakarų žvaigždė.

Nors specialistai sako, jog kol kas sunku pasakyti, kiek tonų svers visa grandioziniams Dž. Butkutės koncertams reikalinga įranga ar į kiek sunkvežimių pavyks ją sutalpinti, E. Strasevičius išduoda, jog vien koncerto dekoracijoms, be išlaidų apšvietimui ir koncerto įgarsinimui, bus išleista gerokai virš 120 tūkst. litų.

Džordanos koncertinis turas „Nesudeginta ant laužo“ startuos spalio 18 dieną koncertu Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Pasirodymai taip pat vyks Vilniaus „Siemens“, Kauno „Žalgirio“, Šiaulių ir Panevėžio „Cido“ arenose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių