Quantcast

Dramatiškas „Paveldėtojos“ tęsinio filmavimas: aktorius kovojo su klastinga liga

  • Teksto dydis:

Jau šį trečiadienio vakarą 20.30 val. į LNK ekranus grįžta žiūrovų pamėgtas lietuviškas serialas „Paveldėtoja“.

Antrajame sezone nestigs dramos, staigmenų, intrigų, meilės trikampių ir net kraujo. Serialo gerbėjus stebins netikėti personažų gyvenimo vingiai ir išbandymai, o šaltos žiemos vakarais šildys vasaros vaizdai iš nepaprastai gražaus senovinio Krikštėnų dvaro.

„Nenoriu žiūrovams sugadinti malonumo, todėl smulkmenų nepasakosiu. Tačiau su visa kūrybine komanda pažadame, kad visi „Paveldėtojos“ gerbėjai bus patenkinti – čia ras ir meilės, ir dramos, ir net šiek tiek kraujo“, – sako serialo režisierius Mantas Verbiejus. 

Pirmajame sezone Saulė (aktorė Anastasija Marčenkaitė) paveldėjo Krikštėnų dvarą ir surado savo gyvenimo meilę Roką (aktorius Arnoldas Eisimantas). Tapusi teisėta dvaro savininke, Saulė papuolė ir į tikrą intrigų verpetą – aplink ją susibūrė žmonės, norintys atimti jai priklausantį dvarą.

Antrajame sezone Saulė pateks į dar sudėtingesnę situaciją. Ji privalės priimti sprendimus, nuo kurių priklausys ne tik jos, bet ir artimais tapusių mylimų žmonių likimai.

Apsikandžiojame priešais kamerą, o paskui nusisukę apsikabiname ir bučiuojamės.

Naujame sezone serialo žiūrovai ne tik išvys gerai pažįstamus ir pamėgtus herojus, bet susipažins ir su naujais įdomiais personažais. Jie atskleis dar daugiau seniai slėptų paslapčių, o varžybos dėl dvaro palikimo taps dar intensyvesnės. 

Nors ekranuose žiūrovai išvys daug dramos, pykčių ir intrigų, „Paveldėtojos“ aktoriai džiaugiasi, kad kuriant antrąjį serialo sezoną užsimezgė itin glaudūs ir šilti tarpusavio santykiai. 

„Apsikandžiojame priešais kamerą, o paskui nusisukę apsikabiname ir bučiuojamės“, – prisiminęs vasarą vykusius filmavimus šypsosi Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorius Vytautas Kupšys.

Seriale vaidinantis aktorius neslepia, kad sunkiai prognozuojami melodraminiai siužeto vingiai buvo netikėti ir jam pačiam. Tačiau labiausiai aktorius džiaugiasi savo nauju įvaizdžiu ir galimybe suvaidinti visiškai kitokį nei iki šiol jam buvo įprasta personažą.

„Iki šiol man buvo prilipusi bandito etiketė. Daugybę metų ir televizijoje, ir teatre buvau „blogietis“. O štai dabar kitoks vaidmuo – vargšas aklą aistrą jaučiantis pastumdėlis su pabaisa žmona. Visiškai kitoks amplua – didžiausia palaima aktoriui“, – sako V. Kupšys.

Nors jo kuriamas Krikštėnų dvarą neteisėtai valdančio verslininko Vytauto Balsio personažas seriale „Paveldėtoja“ ir turi nuodėmių, nusikaltėliu jo niekaip nepavadinsi. Greičiau jis naivus įsimylėjėlis, vykdantis visus savo įnoringosios naujos žmonos Auksės (aktorė Monika Bičiūnaitė) įgeidžius ir užsimerkiantis prieš visus jos neištikimybės įrodymus.

„Šiuo aspektu su Vytautu nesame panašūs, – juokiasi V. Kupšys. – Per repeticijas kas kartą krisdavom iš juoko, kad ir vėl Vytautas „išdurtas“. Bet tame ir slypi smagumas, kai savęs vis klausi, kiek dar tą naivuolį galima „išdūrinėti“, kaip dar Auksė apsuks jį aplink savo pirštą“.

Kitokiu amplua seriale matomas aktorius dėl vaidmens sutiko pakeisti ir savo įvaizdį. Iki tol tiesiai ant kaktos šukuotus trumpus plaukus pakeitė ilgesnių, į šoną šukuojamų plaukų šukuosena.

„Patyriau lengvą šoką, kai save veidrodyje pamačiau su visiškai kitokia šukuosena. Iš pradžių lyg ir bandžiau priešintis, bet per kurį laiką pripratau. Ir artimieji buvo labai nustebę, ekranuose matydami mane visiškai kitokį“, – pasakoja V. Kupšys.

Panevėžietis aktorius su nekantrumu laukia naujojo sezono serijų ir su nostalgija prisimena serialo kūrimo procesą. Tiesa, naujojo sezono filmavimas iš V. Kupšio pareikalavo bene daugiausia jėgų. Vasarą, kai ir buvo sukamos naujos serialo serijos, aktorius netikėtai susirgo Laimo liga. Dėl vasaros karščių ir sveikatos problemų aktorių kamuodavo karščio bangos, tačiau jis didvyriškai atlaikė visus filmavimus.

„Nepaisant visų sveikatos rūpesčių, man tai buvo vienas maloniausių darbų. Nežinau, ar tai dvaro aura, graži jo erdvė, bet mes – visas kolektyvas – sukūrėme nuostabią atmosferą ir puikiai „susigrojome“. Tikiu, kad žiūrovai įvertins mūsų darbą ir su dideliu pasitenkinimu stebės naująsias serijas“, – sakė V. Kupšys. 

Serialas „Paveldėtoja“ yra kuriamas pagal tarptautinį formatą. „VRS Production“ kuriamoje lietuviškoje versijoje vaidina visas būrys profesionalių Lietuvos kino, teatro ir televizijos aktorių: Anastasija Marčenkaitė, Arnoldas Eisimantas, Jolanta Dapkūnaitė, Dalia Michelevičiūtė, Monika Bičiūnaitė, Janina Matekonytė, Mindaugas Papinigis, Donatas Šimukauskas, Emilija Latėnaitė ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ASTA

ASTA portretas
o jau rodo trumpai ir dar reklama įkiša.visai nesinori žiūrėti.Saulė tokia jau naivi ir patikli,kad net juokinga.

dar

dar portretas
vienas ''serijalas'' .......... jau purto nuo šitų nežiūrimų pasakėlių

Zita

Zita portretas
Tokius tuscius filmus stato stato pagal viena uzsienio kurpali lyg pas mus ner ka gero statyti pavz vienuolio viesnia is siaures arba dievu miskas sruogos altoriu seseli kodel musu lietuvos rezisieriai viska kopijuoja toie neidomus kad net gaila eikvoti laika tustims filmams
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių