Quantcast

Dėl „Pokemon Go“ žaidimo cerkvėje – baudžiamoji byla

  • Teksto dydis:

Rusijos Jekaterinburgo miesto teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti tinklaraštininko Ruslano Sokolovskio baudžiamąją bylą, kurioje šis asmuo kaltinamas cerkvėje žaidęs papildytosios realybės žaidimą „Pokemon Go“.

Kaip pranešė teismo atstovai, pirmoje dienos pusėje prokuratūra perskaitys kaltinamąjį aktą, o po pietų prasidės liudytojų apklausa.

2016 metų vasarą R. Sokolovskis internete paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis Jekaterinburgo Visų Šventųjų bažnyčioje savo „iPhone“ telefone žaidžia „Pokemon Go“. Šis vaizdo įrašas sulaukė didžiulio rezonanso.

Tyrimo duomenimis, tinklaraštininkas nuo 2013 metų gegužės iki pernai rugsėjo į „YouTube“ įkėlė iš viso devynis vaizdo įrašus, kuriuose, kaip nustatė ekspertai, esama neapykantos ar priešiškumo kurstymo požymių.

Kai kuriuos iš šių įrašų ekspertai taip pat įvardijo kaip veiksmus, įžeidžiančius tikinčiųjų jausmus.

Be to, kaip pranešama, tinklaraštininko namuose buvo rastas šnipinėjimui skirtas tušinukas.

R. Sokolovskis kaltinamas neapykantos ar priešiškumo kurstymu, asmens orumo įžeidimu, sąžinės ir tikėjimo laisvės pažeidimu bei neteisėta prekyba specialiomis techninėmis priemonėmis, skirtomis slaptam informacijos rinkimui.

R. Sokolovskiui skirtas namų areštas.

Nemokama programėlė „Pokemon Go“, naudodama išmaniojo telefono grafikos ir palydovinės navigacijos pajėgumus, atvaizduoja animacinius žvėriukus realaus pasaulio aplinkoje. Žaidėjai skatinami šiuos padarus gaudyti ir treniruoti kovoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių