Quantcast

„Dainų dainoje“ prasideda pusfinaliai

Projektas „Dainų daina“ artėja prie finalo. Pirmadienio vakarą didžiojoje LRT studijoje filmuotas pirmasis projekto pusfinalis.

„Dainų dainai“ priartėjus prie pabaigos, šiek tiek keičiasi ir projekto taisyklės. Nuo šiol dainos bus vertinamos ne atskirai, o reitinguojamos.

Vyresniųjų vertinimo komisijoje: Mikalojus Novikas, Andrius Kulikauskas, Alvydas Jegelevičius, Algimantas Raudonikis. Pirmadienio vakaro prie komisijos prisijungė Viktoras Malinauskas.

Jaunojoje „Dainų dainos“ komisijoje: Stanislovas Stanickis-Stano, Deivydas Zvonkus, Andrius Borisevičius, A. Martinėnas-Vudis ir Edgaras Lubys.

A. Raudonikio kūrinį „Krantų gėlė“ atliko V. Malinauskas ir Romualda Suchotska. „Melodija nepalieka abejingų ir, manau, kad šį grybų karą pelnytai nugalės Raudonikis“, – pokštavo D. Zvonkus.

Vudis ir Gintarė Karaliūnaitė sudainavo kūrinį „Svarbiau negu meilė“, kurią ir sukūrė pats Vudis. „Dėkoju jaunam autoriui už tokį jautrumą, kuris atsispindi ir melodijoje, ir tekste“, – vertino A. Raudonikis.

„Jazz Island“ patikėta atlikti M. Noviko „Žaliąją stotelę“. „Baltijos šalyse tikrai nėra tokio choro“, – tikino A. Jegelevičius. „Ši daina kelia labai šiltus jausmus, o jei rinktume geriausią dainų dainos atlikimą – būtų pirmame trejetuke“, – vertino Stano.

D. Zvonkaus dainą „Aš klaipėdietis“ atliko Vilius ir Violeta Tarasovai, Edgaras Lubys ir Geltona. „Labai gera daina, puikus priedainis“, – gyrė M. Novikas. „Tai jau patentuotas Klaipėdos miesto himnas. Mačiau, kaip per jūros šventę visa Klaipėda ją dainavo“, – kalbėjo A. Kulikauskas.

Paulius Bagdonavičius atliko savo kūrybos dainą „Kas atsakys“. „Manau, kad šis dainininkas vertas dėmesio“, – pagyrė A. Jegelevičius. Tačiau jis pritarė D. Zvonkaus minčiai, kad reikėtų tobulinti kūrinio aranžuotę. V. Malinauskas svarstė, kad dainininkas kai kur „perspaudė“.

Česlovas Gabalis su Juste Kazakevičiūte sudainavo A. Kulikausko kūrinį „Gintarai“. D. Zvonkus žemaitiškai padėkojo kompozitoriui už dainą. „Tai vienas nuostabiausių lietuviškų kūrinių“, – žavėjosi Stano.

„MG International“ atliko savo kūrybos dainą „Juoda orchidėja“. „Man atrodo ir tokia daina gali būti. Turi savo minusų ir pliusų. Apie minusus nenorėčiau kalbėti, apie pliusus – irgi“, – pokštavo M. Novikas. V. Malinausko manymu, dainos motyvas gražus ir įsimenantis. Stano teigė, kad daina yra „pagauli“.

Stano kūrinį „Saulė“ atliko Gražvydas Sidiniauskas. Atlikėjas yra silpnaregis, todėl komisijai pasirodė, kad kūrinio „Saulė“ atlikimas – labai simboliškas. „Nuostabi daina, sveikinu autorių“, – kalbėjo V. Malinauskas. Jis pagyrė ir vaikino atlikimą. „Šis dainininkas atradimas. Ir žmogiška prasme nepaprastas pasirodymas“, – A. Jegelevičius.

Sasha Son dainą „Aš lauksiu“ atliko pats kūrinio autorius ir Evelina Sašenko. „Man patinka duetai, nes galima atskleisti daugiau dainos spalvų“, – sakė D. Zvokus. „Šioje dainoje nepajutau melodijos“, – sukritikavo M. Novikas. Jam pritarė ir A. Kulikauskas.

Valdemarui Frankoniu ir Romui Bubneliui teko atlikti A. Raudonikio dainą „Skinsiu raudoną rožę“. „Čia jau liaudies daina. Lietuva ją įvertinusi“, – tvirtino A. Kulikauskas.  Komplimentus dainai skyrė ir jaunoji kompozitorių komisija.

Grupės „69 danguje“ merginos scenoje pasirodė su Stano daina „Meilės simfonija“. „Priedainis įsimenantis iš karto. Šauni daina“, – gyrė A. Kulikauskas. „Man atrodo, kad tai – viena geriausių Stano dainų“, – vertino E. Lubys. „Manau, kad pavadinti šį kūrinį simfonija yra gerokai per drąsu, ką manai?“ – šmaikštavo D. Zvonkus.

Girmantė Vaitkutė ir Vaidas Baumila pasirodė su Mariaus Leskausko daina „Kol meile tikėsim“. „Autoriui norėčiau paploti, o aranžuotojui – ypač“, – kalbėjo V. Malinauskas.

A. Borisevičiaus daina „Šalia“ suskambo Nedos lūpose. „Puiku, kai kūrinys patenka į geras rankas“, – atlikėją gyrė dainos autorius. „Daina tikrai užpildo liūdesio erdvę, kurios pas mus kartais būna per daug“, – kalbėjo A. Jegelevičius.

D. Zvonkaus kūrinį „Tos pačios akys“ pristatė Marijus ir Robertas Jampolskiai. „To seniai nebuvo, bet per savo kūrinį aš pats susigraudinau“, – pripažino kompozitorius. Jautrus kūrinys paskatino komisijos narius prisiminti savo tėvus, kurių dalis – jau Anapilyje. „Ši daina – reali pretendentė laimėti šį konkursą. Ji šviežia ir nuoširdi“, – kalbėjo Stano.

Paskutinė scenoje pasirodė grupė „Baltasis kiras“ su daina „Lupytės“. Nuotaikingas kūrinys paskatino projekto vedėją Beatą Tiškevič prisijungti prie atlikėjų ir pašokti scenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių