Quantcast

„Dainų dainoje“ – būsimų hitų premjeros

Trečiadienio vakarą vyko jau antrasis naujojo muzikinio LRT projekto „Dainų daina“ filmavimas. Šį kartą scenoje skambėjo daug dar neigirdėtų kūrinių, kurie su gerai žinomais šlageriais kovėsi dėl „Dainų dainos“ vardo.

Žinomi Lietuvos atlikėjai pristatė geriausių Lietuvos kūrėjų dainas, o jaunosios ir vyresniosios kartos komisijos jas vertino. Penkiose dvikovose kovėsi 10 kūrinių. Jaunoji komisija vertino vyresniųjų kūrinius, o vyresnieji – jaunųjų kūrėjų darbus.

Vyresniųjų vertinimo komisijoje: Mikalojus Novikas, Andrius Kulikauskas, Gediminas Zujus ir Alvydas Jegelevičius. Algimantą Raudonikį šį vakarą pakeitė Irena Novikienė.

Jaunojoje „Dainų dainos“ komisijoje: Stanislovas Stanickis-Stano, Gintaras Reklaitis, Laimonas Žiulpa, Deivydas Zvonkus ir Andrius Borisevičius.

Jaunieji kūrėjai šį kartą rungtis nutarė su visiškai naujais kūriniais, o vyresnieji kompozitoriai vėl pristatė visiems žinomus šlagerius. A. Raudonikio kūrinį „Dar širdyje ne sutema“ atliko Valdemaras Frankonis ir Romas Bubnelis.

„Tai kūrinys apie vyrą nežengiantį į vidurinio amžiaus krizę“, – sakė Stano. D. Zvonkus nutarė, kad tai – šlageris pačia tikriausia prasme. „Jeigu jūs mūsų dainų nevadinsite tralialiuškėmis ir bumčikais, mes jūsų dainų nevadinsime užstalės“, – pokštaudamas susitarti bandė A. Borisevičius.

Į dvikovą stojo ir D. Zvonkaus kūrinys „Tik naktis“, jį atliko grupė „Pop ladies“. „Rimta daina, nesu tikras, kad ji gali būti šlageris. Man patiko atlikimas“, – įvertino M. Novikas. A. Kulikauskas taip pat pritarė, kad grupė dainą atliko puikiai. „Labai įdomiai sudėta daina, įdomūs ritminiai pasirinkimai“, – kalbėjo G. Zujus. A. Jegelevičiaus žodžiais, kūrinys galėtų virsti miuziklu.

A. Kulikausko kūrinį „Gintarai“ scenoje atliko Česlovas Gabalis ir Justė Kazakevičiūtė. „Jei reikėtų rinkti geriausią lietuvišką dainą, ji tikrai būtų penketuke“, – tikino Stano. „Man tokia tema, gintarai, paliečia širdį“, – sakė D. Zvonkus.

Su nauju A. Borisevičiaus kūriniu scenoje pasirodė Neda. „Šviesi, optimistiška daina“, – tikino A. Jegelevičius. Jo manymu, abejingų ši daina nepaliko.  „Neturiu, ka kritikuoti. Tai tikrai ir hitas, ir topas, ir šlageris“, – žavėjosi G. Zujus. Itin teigiamai jis įvertino ir Nedos pasirodymą bei sceninę nuotaiką.

M. Noviko dainą „Žalioje stotelėje“ atlikti nutarė Kotryna Čereškevičiūtė ir Deivis. „Šiais laikais šią dainą gali prisitaikyti žaliavalgiai“, – juokavo D. Zvonkus. Jo teigimu, daina itin sena, bet vis dar patinkanti publikai. A. Borisevičius tikino šią dainą dainuodavęs dar vaikystėje, o tai, kad vaikai moka dainą, pasak kompozitoriaus, yra vienas iš svarbiausių šlagerio bruožų. „Kūrinys kelią pavydą: kaip norėčiau stovėti toje žalioje stotelėje ir nerūpestinga žiūrėti į tą kelio vingį“, – sakė Stano.

Pristatyti L. Žiulpos kūrinį „Šiurpuliukai“ teko Aistei Pilvelytei. „Tekstas nekeliantis šiurpuliukų, bet keliantis nuotaiką, niekuo neįsimenantis, bet ir niekuo neįpareigojantis, todėl atpalaiduoja“, – komplimentų rado G. Zujus. A. Kulikausko manymu, aranžuotė buvo puiki, o A. Pilvelytė dainavo puikiai.

G. Zujus Gerumo dienos himną atlikti patikėjo Ievai Prudnikovaitei ir Pauliui Bagdonavičiui. „Kūrinio prasmė labai gili, reikėtų dar didingesnio atlikimo su orkestru ir choru“, – tikino Stano. „Tikras saldainis televiziniams renginiams“, – kalbėjo D. Zvonkus.

Marius Jampolskis ir Eimutis Kvosčiauskas pristatė nuotaikingą G. Reklaičio kūrinį „Meškutė pabudo“. „Nuoširdžiai nežinau, kokiam žanrui priskirti šį kūrinį“, – svarstė M. Novikas.

A. Jegelevičiaus kūrinį „Vakarų giedrumoj“ publikai dovanojo Stasys Povilaitis. „Lietuviškos estrados klasika – nei pridėsi, nei atimsi“, – sakė D. Zvonkus. A. Borisevičiaus manymu, apie lyriškas dainas kalbėti sunku, mat jas reikia jausti. „Tai buvo nuostabus lėtas šokis“, – kalbėjo jis.

„Yra Lietuva“ kūrinys suskambo Mios ir grupės „Čilinam“ lūpose. „Jokių abejonių, tai tikrai išmąstyta daina“, – gyrė  A. Jegelevičius. G. Zujaus manymu, tokių kūrinių Lietuvos scenai trūksta. „Tikrai jaudinanti, pilietiška daina“, – komplimentų negailėjo ir A. Kulikauskas. Jis pastebėjo, kad į kūrinį įdėta daug darbo, o pastarasis parašytas tikrai ne per dieną ar dvi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių