Quantcast

„Dainų dainelės“ konkursą vainikavo laureatų koncertas

Net 15 sekmadienių LRT didžiojoje studijoje vykusį „Dainų dainelės“ konkursą sekmadienio popietę vainikavo laureatų koncertas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro scenoje.

Daugiau kaip iš 5000 konkurso atrankoje dalyvavusių moksleivių, 400 pasirodė „Dainų dainelės“ koncertuose. Vertinimo komisijos, kuriai vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Virgilijus Noreika, sprendimu, konkurso laureatais tapo 40 solistų ir kolektyvų.

Laureatais tapo 15-os savivaldybių atstovai. Daugiausiai konkursą laimėjusių moksleivių – iš Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių. Juos parengė 31 vadovas .

Susirinkusiems „Dainų dainelės 2016“ laureatams grojo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menu mokyklos simfoninis orkestras. Koncertą pradėjo 2004 metų lauretė ir šių metų konkurso vedėja Ona Kolobovaitė.

Ji atliko tą patį kūrinį kaip ir prieš 12 metų – „Vivo Per Lei“. Prie jos prisijungė ir 2010 metų „Dainų dainelės“ laureatas, dabar – maestro Virgilijaus Noreikos studentas Ilja Aksionovas. Koncertą vedė O. Kolobovaitė ir Ignas Andriukevičius.

„Dainų dainelę“ globoja Lietuvos respublikos  prezidentė Dalia Grybauskaitė, ji susirinkusiems tarė sveikinimo žodį.

Pirmasis šių metų „Dainų dainelės“ laureatas – Kristupas  Kerulis iš Palangos pradinės mokyklos. Jo vadovė Diana  Beržanskienė. Solistas atliko lietuvių liaudies dainą, aranžuotą Žeraldo Povilaičio „Čiulba  ulba“.

Iš Šiaulių lopšelio – darželio „Žirniukas“ į sceną žengė vokalinis ansamblis  „Mažosios  žirniukės“.Mergaičių vadovė Regina Varpučianskienė. Susirinkusieji klausė aukštaičių krašto dainos „Vaikščiojo meškutė pušyne, pušyne“. „Vadovės R. Varpučianskienės „ žirniukai‘‘ dažnai tampa „Dainų dainelės“ laureatais ir laureatėmis, bet kaip pačios sako, užaugusios bus princesės ir karalaitės“, – sakė konkurso vedėjas.

Nacionaliniame operos ir baleto teatre  – aštuonerių metų solistas  Mantas  Saukantas, kuris laureatu tampa jau antrą kartą. Jis atvyko iš Skuodo Barduvos  progimnazijos. Solisto  vadovė Jolanta  Raišutienė ir parašė jo atliekamą dainą  „Lietus “.

Rugilė Klimaitytė atliko kultinį „Dainų dainelės“ kūrinį – „Sparnuotosios supynės“. Prie Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos auklėtinės prisijungė ir buvusi laureatė Vaida Genytė. Šią dainą ir dar nemažai kūrinių finaliniam koncertui aranžavo ilgametis „Dainų dainelės“ dirigentas, pianistas ir kompozitorius – Tomas Leiburas. Solistės mokytoja – Laima  Domikaitė.

Klaipėdos licėjaus auklėtinė, trijų „Dainų dainelių“ laureatė Miglė Inga Kuprelytė atliko dainą  „Maža legenda“. Jos vadovė  Aušra Niparavičienė.

Berniukų duetas, Danilas Petrinko ir  Stanislavas Pajas, iš  Visagino Česlovo Sasnausko menų mokyklos pasirodė su Joe Dassino daina „Taka takata“. Jų vokalo mokytoja – Vita Pimpienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Gal laikas ."Zirniuko" vadovei Reginai Varpuciauskienei duoti saskaita kur pervesti pinigelius (12 eur), nes dabar tik jai vienai mokame i rankas. Visi kiti bureliai darzelyje duoda saskaitas. O lankanciu si bureli is grupiu tai labai daug.

Tiesa

Tiesa portretas
Nuostabus renginys.Daug yra stipriu dainininku.Baigiama daina norejosi isgirsti is moksleiviu,o ne is Vitulskio ir Genytes,jie jau turi kur dainuoti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių